Dokładnie, ten kard jest trochę później w filmiku, który udostępniłemkinky pisze: ↑21 sie 2023, 16:40A tu lepiej widać jak milicja kuka zza węgła, qva jaka żenada![]()
https://twitter.com/gfkot/status/169361 ... 06878?s=20
Polityka
- domibobi
- Gramofon: Sony PS X65
Re: Polityka
analog: SonyPSX65 / PreampDyskretniok / OnkyoA8850 / PylonAudioPearl27
cyfra: Tidal / Wiim Ultra
Kilka szpargałów do sprzedania: viewtopic.php?f=59&t=21195
- Bart_S
- Gramofon: SONY PS-X60
serio nie wiesz? chociażby dublerzy, którzy nie mieli prawa zasiadać w tym gremium. inna sprawa - to sąd konstytucyjny, szefem nie powinien być byle kto. a najnowsze odkrycie kulinarne Jarka to mierny sędzia - jaki to geniusz krajowego sądownictwa - łatwo znajdziesz... o uchylaniu wydawanych przez nią wyroków, o błędach przy wydawaniu orzeczeń, o nieprzeprowadzaniu postępowań dowodowych przed wydaniem wyroku, o naruszaniu granic swobodnej oceny dowodów czy też dokonywaniu ustaleń sprzecznych z dowodami.
każdy urząd pod kontrolą polityków jest upolityczniony, od tego nie uciekniesz, ale chyba jakieś prawo i przyzwoitość nakazująca poszanowanie dla najwyższych instytucji obowiazywać powinny?
i jeszcze większej dostanie po danych z gospodarki... wszak pinokio kreuje się na fachowca od owej, rządy ostatnich ośmiu lat dla gospodarki po latach złodziejstwa i niekompetencji poprzedników miały być cudowne... a tu recesja (drugi kwartał z rzędu ze spadkiem PKB) i przy okazji duży spadek konsumpcji (nie ma się czemu dziwić w sytuacji inflacji). ja pełen nadziei czekam jeszcze na izerę, mieszkania dla młodych i "doliny technologiczne" - mam "dopiero" 47 lat, jeszcze się doczekam

SONY PS-X60 + MaCaBRiaa + Rotel RC-990BX + Rotel RB-980BX + Rotel RCD-955AX (mod by Martynka) + Snell C/IV
SABA PSP-350 + Luxman L-210 + Canton Quinto 520 + Grundig CD8100 (mod by Martynka)
SABA PSP-350 + Luxman L-210 + Canton Quinto 520 + Grundig CD8100 (mod by Martynka)
- kinky
- Gramofon: Philips 5877
#Bezpieczna przyszłość Polaków
W załodze policyjnego śmigłowca Black Hawk, który podczas pikniku wojskowego w Sarnowej Górze zerwał linię energetyczną, był pilot, który w 2009 roku spowodował śmiertelny wypadek wojskowego Mi-24 pod Inowrocławiem - ustalili dziennikarze RMF FM.
Pilot śmigłowca miał niebezpiecznie obniżyć lot, w konsekwencji śmigłowiec zahaczył o drzewa, a potem runął na ziemię. W wypadku zginął drugi pilot.
Pilot śmigłowca usłyszał zarzut naruszenia zasad bezpieczeństwa i doprowadzenia do wypadku. Został skazany na 2 lata więzienia w zawieszeniu na 5 lat.
W 2016 roku trafił z wojska do policji, gdzie był m.in. szefem szkolenia lotniczego.
"Zmieścisz się śmiało"
https://www.rp.pl/policja/art38980291-r ... -smiglowca
W załodze policyjnego śmigłowca Black Hawk, który podczas pikniku wojskowego w Sarnowej Górze zerwał linię energetyczną, był pilot, który w 2009 roku spowodował śmiertelny wypadek wojskowego Mi-24 pod Inowrocławiem - ustalili dziennikarze RMF FM.
Pilot śmigłowca miał niebezpiecznie obniżyć lot, w konsekwencji śmigłowiec zahaczył o drzewa, a potem runął na ziemię. W wypadku zginął drugi pilot.
Pilot śmigłowca usłyszał zarzut naruszenia zasad bezpieczeństwa i doprowadzenia do wypadku. Został skazany na 2 lata więzienia w zawieszeniu na 5 lat.
W 2016 roku trafił z wojska do policji, gdzie był m.in. szefem szkolenia lotniczego.
"Zmieścisz się śmiało"
https://www.rp.pl/policja/art38980291-r ... -smiglowca
Philips 5877 - [MiBoxS-Fiio D03] - Tensai TA-2045 - Dali 104
Panasonic XR45/CD S65 - Jamo Studio 160
Technics EX510/CD PG580A - Altus 120A
-
- Gramofon: Hitachi HT-354
Czytanie dyskusji o polityce tutaj to istny kabaret:) a propo wyborów to dzisiaj odwiedziłem kolegę na warszawskim Ursynowie i przy metrze Imielin stał sobie pan z KO i zachęcał do podpisów. stałem z kumplem spokojnie z 5 min blisko niego i zero zainteresowania wszyscy olewka, może to dobry znak hehe może Polacy zaczynają przeglądać na oczy albo... po prostu upał i mieli go w d...ie:) bo wyborcy PO i PiSu to jednak krótką mają pamięc tu na forum też to widać, podajesz im fakty jak na dłoni jak kradli, jak oszukiwali i jedni i drudzy i nic ale tak jak ktoś tu napisał po co mówić o "grzeszkach" PO które były 8 lat temu bo teraz rządzi PiS to ręce opadają... raptem 8 lat temu i już darujmy im przecież teraz są tacy fajni. może zapomnijmy też historię Polski bo po co przecież taka II wojna to była tyyyle lat temu, nic się nie stało...
Hitachi HT-354, Nordmende LB550, Kenwood KR-V75R, Nikko NA 390 II, Nikko NT 790
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Odpowiesz Maciejowi czy jeszcze się zastanawiasz?
Tak, nie wiem, dlatego zapytałem. Logiczne.
Nadal jestem ciekaw odpowiedzi. Doczekam się czy nie ma szans?
Dla mnie mało logiczne jest z jednej strony psioczenie na komunę i post-komunę, a zarazem wychwalanie innych państw gdzie komuna nadal jest żywa.
Ale że co ty masz im do zarzucenia że nie powinno się już pytać o opinię czołowych polityków lewicy?
Za Millera wstąpiliśmy do UE.
W sensie że Niemcy to teraz nasi wieczni wrogowie bo 2WŚ?
Powinniśmy zerwać stosunki nie tylko dyplomatyczne, ale i handlowe?
Powiedz jeszcze że jeździsz jakimś Volkswagenem czy innym Oplem

Doman, powiedz nam jeszcze, skoro wszyscy są tacy głupi bo głosują za złodziejami, to na kogo ty oddawałeś swój głos od 1990? Bo jak tak czytam Twoje wywody to wychodzi mi że ty przez dekady w sumie nie miałeś na kogo głosować co by nie pogwałcić swoich wartości. Było tak, czy może jednak o kimś zapominam?
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- kinky
- Gramofon: Philips 5877
Kabaretem to jest przekonywanie tutaj wszystkich zupełnie na poważnie, że konfederosja jest jedyną młodą, prężną i nową siłą, która jest w stanie odnowić oblicze ziemi. Tej ziemi.
"No co macie im do zarzucenia poza tym że są naziolkami, he he".
Mnie to wystarczy.
I około 90-u % wyborców według sondaży też wystarczy.
A te ok. 10%, które ochoczo chce ich poprzeć no to sam nie wiem... medycyna potrafi cuda i wciąż czyni postępy, chociaż akurat psychiatria ma się kiepsko ostatnio.

Doman, sorry, ale dyskutowanie w ogóle na ten temat, że konfederosja jest lekiem jakimkolwiek na cokolwiek jest niepoważne.
Dla tych 90%.
Ale róbta co chceta

Philips 5877 - [MiBoxS-Fiio D03] - Tensai TA-2045 - Dali 104
- Szelak
- Gramofon: Adam GS424/Lenco L75
Szatniarz z Brukseli jak zwykle kradnie. Tym razem ukradł utwór "Billy Kid” ReTo.
Niczego facet się nie uczy, podobnie było z utworem lombardu "Przeżyj to sam".
Niczego facet się nie uczy, podobnie było z utworem lombardu "Przeżyj to sam".
- Bart_S
- Gramofon: SONY PS-X60
eee, to lepsze (za GW):
<"Przewodniczący Krajowej Rady Sądownictwa zwołał na 28 sierpnia 2023 r. nadzwyczajne posiedzenie Rady" - poinformowała w komunikacie nowa KRS. Jak dodała, doszło do tego na wniosek Zbigniewa Ziobry, który jako minister sprawiedliwości jest członkiem Rady. Ziobro niezwykle rzadko bierze udział w pracach Rady, ta jednak ma obowiązek zwołać posiedzenie, gdy minister o to wystąpi. Ziobro bodajże pierwszy raz skorzystał z tego uprawnienia.
"Mnożą się wyroki uniewinniające, bądź wyjątkowo łagodne, nawet w przypadkach ciężkich przestępstw, popełnianych z użyciem przemocy. Dotyczy to agresorów ze strony opozycji, środowisk lewicowych i LGBT" - napisał do nowej KRS. "A jednocześnie łatwo wskazać wyroki, w których sądy wykazują się surowością wobec zwolenników tradycyjnych wartości, przeciwników ideologii LGBT i krytyków opozycji, czy samych sędziów" - dodał minister.>
szeryf wchodzi do gry
<"Przewodniczący Krajowej Rady Sądownictwa zwołał na 28 sierpnia 2023 r. nadzwyczajne posiedzenie Rady" - poinformowała w komunikacie nowa KRS. Jak dodała, doszło do tego na wniosek Zbigniewa Ziobry, który jako minister sprawiedliwości jest członkiem Rady. Ziobro niezwykle rzadko bierze udział w pracach Rady, ta jednak ma obowiązek zwołać posiedzenie, gdy minister o to wystąpi. Ziobro bodajże pierwszy raz skorzystał z tego uprawnienia.
"Mnożą się wyroki uniewinniające, bądź wyjątkowo łagodne, nawet w przypadkach ciężkich przestępstw, popełnianych z użyciem przemocy. Dotyczy to agresorów ze strony opozycji, środowisk lewicowych i LGBT" - napisał do nowej KRS. "A jednocześnie łatwo wskazać wyroki, w których sądy wykazują się surowością wobec zwolenników tradycyjnych wartości, przeciwników ideologii LGBT i krytyków opozycji, czy samych sędziów" - dodał minister.>
szeryf wchodzi do gry

SONY PS-X60 + MaCaBRiaa + Rotel RC-990BX + Rotel RB-980BX + Rotel RCD-955AX (mod by Martynka) + Snell C/IV
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Dobra dobra, ja tymczasem czekam na konkrety od Ciebie Panie

W sensie że które wartości (świeckie) nie są szanowane?
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- amrowek
Na wakacje wyjeżdżasz gdzieś po za dom , jeździsz po Europie ? Jak tak o ile to nie tajemnica to jakie kraje?
Tak ci wszyscy popranie politycznie zgodnie z linią partii(sic!) , Niby partia inna a metody te same ciekawe co nie.
Psioczą na te Bruksele i całe Unie a zapierdalają za granice , i jakoś im to nie przeszkadza, że bez paszportów, bez kontroli , wsiada jeden z drugim w samochód, samolot i sru. Nie wstyd wam? Skoro Unia taka be to po co ruszacie dupę z domu?
Że lata idą, to nic, ale w którą stronę!
- Szelak
Co to za argument, że bez kontroli i paszportów? Chyba najmniej istotny argument. Co do zacierania się różnic to widać je jak na dłoni, że w Polsce robi się lepiej. Nie robi już na mnie wrażenia Sztokholm, Berlin, Mediolan, Paryż tak jak 30 lat temu. Będąc w Londynie jeszcze w 2003 to nawet przeżyłem szok, że tak przaśnie, jak z okna pociągu z Heathrow oglądałem te ich podmiejskie dzielnice. Tak wiem wtedy i dziś UK nie należy do Unii, ale jednak to świat Zachodu i to tego bardzo bogatego.Psioczą na te Bruksele i całe Unie a zapierdalają za granice , i jakoś im to nie przeszkadza, że bez paszportów, bez kontroli , wsiada jeden z drugim w samochód, samolot i sru. Nie wstyd wam? Skoro Unia taka be to po co ruszacie dupę z domu?
Mnie bardziej martwi, że dalej jest:
W UE jest protekcjonizm mocniejszych gospodarek,
Polska nie jest traktowana jednakowo, jest traktowana jako ubogi krewny i ciągle stawiana do kąta,
Wyraźną różnicę widać też w postępowaniach o naruszenie prawa unijnego. Jesli o złamanie przepisów podejrzane są Niemcy, postępowanie trwa znacznie dłużej niż w przypadku na Polski,
UE nie ma prawa narzucać nam rozwiązań dotyczących rządów prawa i kwestii światopoglądowych, a to się dzieje w przypadku Polski,
Zobaczcie jak zachowuje się Unia kiedy idą tranzytem ukraińskie produkty rolne przez Polskę z Ukrainy,
Unia gorzej traktuje polskie firmy, co związane jest z silnym lobbingiem w samych strukturach brukselskich.
W Polsce działa cała masa przedsiębiorstw z unijnych gospodarek, a pensje ciągle 2 razy niższe niż tam, ile czasu jeszcze będziemy krajem na dorobku? Tak by chciała Unia? To już 34 lata jak „upadł komunizm”, a my już w Unii prawie 20 lat.
Całe szczęście, że to powoli się zmienia, i już na przykład moje dzieci nie robią „och” i „ach” jak przejadą bez paszportu przez granicę niemiecką, austriacką czy tam inną. To już nie są inne światy.
A szatniarz brukselski, no cóż, odnoszę wrażenie jakby był orędownikiem interesów najbogatszych państw Unii. Coś tam zawsze gadał o wyciąganiu konsekwencji wobec Polski, o karaniu Polski. Taki zaprzaniec.
Ostatnio zmieniony 22 sie 2023, 12:02 przez Szelak, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Gramofon: Technics SL1300
Pierwsza, podstawową cegiełką budującą dobry nacjonalizm to rodzina. A reszta z tego co piszesz cóż... myślę, że bardziej "wodzowska" jest PO z jedynym niepowtarzalnym Donaldem T.
Choć rośnie tam u was nowa "siła"
https://niezalezna.pl/humor/15101-kolodziejczak-mix
PiS poprostu nie poparło bubla. Po demokratycznie wygranych wyborach wprowadzili poprawki i ustawa weszła w życie. Tak że za PO i PSL to tylko udawali, że coś robią, a PiS do dzisiaj robi dobrą robotę.
Muzyka, TV Republika i styka
Ratujmy nasze bobry!
I takie tam 100 bzdetów
Ratujmy nasze bobry!
I takie tam 100 bzdetów

- Szelak
- domibobi
- Gramofon: Sony PS X65
Weź mi powiedz dlaczego Ty tak perfidnie kłamiesz? Kuzyn Pinokia?
Rozwiązanie JPK zostało wprowadzone do polskiego porządku prawnego na mocy ustawy z dnia 10 września 2015 roku o zmianie ustawy – Ordynacja podatkowa oraz niektórych innych ustaw. Inicjatorem nowelizacji był ówczesny rząd PO-PSL. W głosowaniu nad ustawą wzięło udział łącznie 424 posłów, z czego „za” było 227 parlamentarzystów koalicji rządzącej. Inicjatywę poparło jeszcze 31 posłów SLD oraz w sumie 24 deputowanych niezrzeszonych bądź należących do mniejszych ugrupowań. Natomiast spośród 123 obecnych deputowanych PiS, 118 wstrzymało się od głosu, jeden głosował „przeciw” a czterech „za”. W związku z tym od 1 lipca 2016 roku duży przedsiębiorcy prowadzący księgi podatkowe przy użyciu programów komputerowych są zobowiązani do przesyłania danych do e-kontroli w postaci JPK na żądanie organu podatkowego. Natomiast małe i średnie przedsiębiorstwa zostały objęte obowiązkiem przekazywania JPK_VAT od 1 lipca 2018 roku.
Po przejęciu władzy przez PiS obóz rządzący postanowił wprowadzić zmiany w zakresie prawa podatkowego. Proponowane rozwiązania znalazły się w ustawie z dnia 13 maja 2016 roku o zmianie ustawy – Ordynacja podatkowa oraz niektórych innych ustaw.
Uchwalenie ustawy wiązało się z przyśpieszeniem obowiązku przesyłania pliku JPK_VAT przez małych i średnich przedsiębiorców, którzy zostali zobowiązani do tego od 1 stycznia 2017 roku. Co więcej, wprowadzono obowiązek przesyłania urzędom skarbowym rejestrów VAT bez wezwania organu podatkowego – do 25. dnia każdego miesiąca za miesiąc poprzedni.
analog: SonyPSX65 / PreampDyskretniok / OnkyoA8850 / PylonAudioPearl27
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt: