Polityka

Wór bez dna, czyli wszystko co nie pasowałoby powyżej
Zablokowany
Awatar użytkownika
Szelak
Gramofon: Adam GS424/Lenco L75

Re: Polityka

Post autor: Szelak »

Doman pisze:
18 sie 2023, 09:38
Taki temat z rana zarzucę, podobno w 2015 PO sprzedało Warnerowi "Polskie Nagrania" - czy nawet taki fakt Was nie zastanawia żeby na tych złodziei już nigdy nie zagłosować??
Za 8 milionów złotych.
Można powiedzieć oddali za darmo.

Gdy PO dojdzie do władzy sprzeda wszystko.
Doman
Gramofon: Hitachi HT-354

Post autor: Doman »

udzerz w stół:)

nie pisałem nic o Pisie tylko o sprzedaży polskiego muzycznego skarbu... myślałem że skoro jesteśmy tu miłośnikami muzyki nie ważne czy winyl, cd itp ale chyba jesteśmy to taki fakt jest ważny a Wy sobie dworujecie no fajnie śmiech to zdrowie:)

mnie naprawdę zastanawia fakt dlaczego Polacy głosują dalej na tych pomagdalenkowych złodziei czworga PO, Pis, Lsd Peezel i różnych ich odnóg mimo rozkradani i oszukiwania obywateli powiedzmy od 1989. komune zostawmy bo wg niektóych Polaków to ona była dobra i było rozliczenie (to jest coś przerażającego... ). no to dworujmy sobie dalej:) a i tak mój głos dalej ma konfederacja - może czas przeciąć choć po części ten mafijny układ ciągnący się jak smród w gaciach.

a teraz czekam na poważniejsze odpowiedzi - jak można było sprzedać polski muzyczny skarb i dlaczego np PO nie zrobiło w związku z tym referendum pytanie brzmiałoby " Czy jesteś za sprzedażą dzieł Chopina, Niemena itd itp " :)
Hitachi HT-354, Nordmende LB550, Kenwood KR-V75R, Nikko NA 390 II, Nikko NT 790
Awatar użytkownika
Szelak

Akurat teraz trwa proces w sprawie powrotu/odkupienia Polskich Nagrań. Rozmowy zostały zerwane, a jak nie wiadomo o co chodzi ….?
Co do PO to przecież wiadomo od zawsze, że mają w dupie i pogardzie wszystko co kojarzy się z Polską, a jej tradycję i kulturę w szczególności.

Co to za kwota 8 milionów zł. ?
Nikt nie chciał kupić :shock: :lol: :?:
Ulitował się tylko Warner?
Awatar użytkownika
Bart_S
Gramofon: SONY PS-X60

Post autor: Bart_S »

Szelak pisze:
18 sie 2023, 11:22
Akurat teraz trwa proces w sprawie powrotu/odkupienia Polskich Nagrań. Rozmowy zostały zerwane, a jak nie wiadomo o co chodzi ….?
Co do PO to przecież wiadomo od zawsze, że mają w dupie i pogardzie wszystko co kojarzy się z Polską, a jej tradycję i kulturę w szczególności.

Co to za kwota 8 milionów zł. ?
Nikt nie chciał kupić :shock: :lol: :?:
Ulitował się tylko Warner?
tak, PiS dba. o kulturę - odkupiliśmy wszak Damę z Łasiczką, która od zawsze była w posiadaniu Polski i nic nie miało tego prawa zmienić... a co z tymi pieniędzmi? miały chyba w kraju zostać? zostały? tak, promuje polską kulturę - Zenek Martyniuk i Bayer Full to dobre przykłady... jakie jeszcze przykłady tego dbania o kulturę wskażesz? może jeszcze pompowanie kasy w Koła Gospodyń Wiejskich? nie mają polityki rolnej to kupują jak np. za 500/800+.
o gospodarkę dba, prywatyzacją się brzydzi... no może poza Lotosem... przypomnisz za ile sprzedali w porównaniu z np. rocznym zyskiem? udowodnij może jakie to ma przełożenie nawet nie na moje, na Twoje dobro? przekonasz kogoś, kto myśli innymi kategoriami niż pier...nie stetryczałego dziada oderwanego od rzeczywistości?
SONY PS-X60 + MaCaBRiaa + Rotel RC-990BX + Rotel RB-980BX + Rotel RCD-955AX (mod by Martynka) + Snell C/IV
SABA PSP-350 + Luxman L-210 + Canton Quinto 520 + Grundig CD8100 (mod by Martynka)
Awatar użytkownika
Bart_S
Gramofon: SONY PS-X60

Post autor: Bart_S »

O, i jeszcze ten mąż stanu…
IMG_0190.png
SONY PS-X60 + MaCaBRiaa + Rotel RC-990BX + Rotel RB-980BX + Rotel RCD-955AX (mod by Martynka) + Snell C/IV
SABA PSP-350 + Luxman L-210 + Canton Quinto 520 + Grundig CD8100 (mod by Martynka)
Awatar użytkownika
Szelak

bms01pl pisze:
18 sie 2023, 11:46
tak
Tak jak bym słuchał tego standupera Tuska na jego zlotach. Zawsze ma na wszystko gotową i prawdziwą odpowiedź.
Awatar użytkownika
Jozi
Gramofon: Sony PS-X60

Post autor: Jozi »

[/quote]
o gospodarkę dba, prywatyzacją się brzydzi... no może poza Lotosem... przypomnisz za ile sprzedali w porównaniu z np. rocznym zyskiem? udowodnij może jakie to ma przełożenie nawet nie na moje, na Twoje dobro? przekonasz kogoś, kto myśli innymi kategoriami niż pier...nie stetryczałego dziada oderwanego od rzeczywistości?
[/quote]

Nawet mi nie przypominaj za ile sprzedali 30% rafinerii w Gdańsku, bo nóż się w kieszeni otwiera :D :D :D :D .
Stacje od Mola jak kupili na Węgrzech to dzień wcześniej Moll kupił od Łukoila.
Po zakupie logo Łukoila zostało przykryte banerem ORLENU i spięte trytytkami :D :D :D :D .
A wiecie kto uczestniczył w transakcji jako biuro doradcze?
Ano biuro założone przez Pan Adama Hofmana- chyba nie muszę mówić nikomu kto to jest :D :D :D .
[Sony PS X60,VM540ML, Shure V15III-Sas, Sony XL 45,pre @Jaculek-analog]
[ Tidal Hifi, xDuoo XQ-50 Pro2+Toping E30II, Onkyo 7030C-cyfra] Yamaha A-S701, Heco Professional 650
Awatar użytkownika
Szelak

Komisja Europejska zmusiła Orlen do sprzedaży aktywów Lotosu.
A tak poza tym to słowo przeciwko słowu.
https://polskieradio24.pl/5/1222/artyku ... -warunkach

A Tusk sprzeda wszystko.
https://wpolityce.pl/polityka/627956-ch ... zywa-afera
Awatar użytkownika
Szelak

bms01pl pisze:
18 sie 2023, 11:46
tak, tak, promuje polską kulturę - Zenek Martyniuk i Bayer Full to dobre przykłady...
Widać, że masz duże pojęcie o polskiej kulturze.

Owsiak i jego festiwale, to będzie fundament polskiej kultury jak zapanują rządy KO.
Awatar użytkownika
darkman
Gramofon: PL70LII, PSX60
Kontakt:

Post autor: darkman »

Doman pisze:
18 sie 2023, 11:12
i dlaczego np PO nie zrobiło w związku z tym referendum
Bo za PO Polska stała komisjami wszelkiego autoramentu, za PIS stoi referendami. Może po prostu skończyć z ogłupiankami i tyle?
Referenda są zresztą tendencyjne z natury. Mnie zwykle brakuje opcji - "mam to w dupie', niezależnie czy mam, to brak opcji narusza moją wolność wyboru.
Referenda nie mają zresztą siły sprawczej, to tylko rodzaj sondażu ww wypadkach, ot zwykła manipulacja niezależnie od tematu.
Swoją drogą sam temat bez podtekstów politycznych jest ciekawy. Pytanie brzmi czy PNagrania mogły by stać się marką o potencjale konkurencyjnym dla wielkich brandwó korporacyjnych w świecie?
Obawiam się, że nie. Niszowość na wydawania przysłowiowego Chopina czy Niemena byłaby z kategorii zacnej, a wyłączność to już w ogóle. Jednak co do tej dwójki twórców, wyłaczność nie jest już możliwa (Chopin publikował we Francji i sprzedawała rękopisy z prawami, a Niemen wydawał we Włoszech itd.. na wyłączność - z tego powodu nie ma reedycji dzieł Niemena "tych z achodu").
Ale tak, temat ogólnie jest OK, bo kategoria "sprzedane" zawsze aktualna = sprzedaż Muzy, sprzedaż PN itd.. jednak sprawy są kontekstowe i niejednoznaczne.
Oczywiście na użytek kampanii wyborczej macie rację koledzy Psychopisie. 8 mln to nic za sam brand, no bo cóż niczego innego nie było w zasadzie, tylko śmietnik postPRLowski.
Pewnie szkoda, bo nadal mogliśmy mieć nieznany w świecie label i brand bez mozliwości konkurowania z innymi.
No bo jak to jest z innymi z bloku wschodniego? ktoś zrobił furorę na rynkach światowych?
Supraphon, Amiga, Jugoton.. żeby wymienić kilka label w tym Bułgar, Węgier, i inne Rad Tangi? :) No cóż raczej nie. Więc właściwie to w czym rzecz i o co chodzi. Złodzieje koledzy nie mają narodowości ani przynależności partyjnej. Mają jedynie lepkie paluchy.
Awatar użytkownika
darkman
Kontakt:

Szelak pisze:
18 sie 2023, 12:22
Owsiak i jego festiwale,
Tomek ale tak obiektywnie - gdy idziesz na koncert to obchodzi Cię kto go wyprodukował?

Zapytajmy Trafa po świetnym koncercie Depesz Mołd (kocham ten napisa na jednym z warszawskich garaży) czy wie, kto był producentem tego koncertu? .. albo Rammsteinu czy ostatnich gigs metalowych w Progresji.. no pewnie progresja, ale skąd pewność, że Owsiak nie ma tam udziałów? No stary bądźmy poważni.
Do dziś nie mam pojęcia kto produkował stare Jarociny, ale były odlotowe. Macierewicz? E.. nie klasa była Sasina raczej, a obsługa prasowa klasy Suskiego.
A tak z innej czyli tej samej beczki.
Przystanek Jezus też był zły na Woodstoku? No wiesz... Owsiak, przecież był blisko, a nawet się zgodził.
Awatar użytkownika
Szelak

Warner Music Poland robi furorę na rynkach światowych.
Awatar użytkownika
darkman
Kontakt:

Szelak pisze:
18 sie 2023, 12:38
Warner Music Poland robi furorę na rynkach światowych.
No i co? Warner to Warner, kogo obchodzi jaki oddział i gdzie tłoczy? Mieliście już na zbiórkach PISu pogadankę o globalizacji? :D
Awatar użytkownika
Szelak

Mieliśmy, że kapitał nie ma narodowości. :D
kogo obchodzi jaki oddział i gdzie tłoczy?
Mnie obchodzi.
Awatar użytkownika
Jozi
Gramofon: Sony PS-X60

Post autor: Jozi »

Szelak pisze:
18 sie 2023, 12:13
Komisja Europejska zmusiła Orlen do sprzedaży aktywów Lotosu.
A tak poza tym to słowo przeciwko słowu.
https://polskieradio24.pl/5/1222/artyku ... -warunkach

A Tusk sprzeda wszystko.
https://wpolityce.pl/polityka/627956-ch ... zywa-afera
Zmusiła? Kazała zniszczyć PGNiG i Lotos?
Chyba mylisz pojęcia Panie Kolego.
Na rynkowych warunkach :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: .
Uśmiałem się do łez.
[Sony PS X60,VM540ML, Shure V15III-Sas, Sony XL 45,pre @Jaculek-analog]
[ Tidal Hifi, xDuoo XQ-50 Pro2+Toping E30II, Onkyo 7030C-cyfra] Yamaha A-S701, Heco Professional 650
Zablokowany