Polityka

Wór bez dna, czyli wszystko co nie pasowałoby powyżej
Zablokowany
Awatar użytkownika
Szelak
Gramofon: Adam GS424/Lenco L75

Re: Polityka

Post autor: Szelak »

Największy import odpadów do Polski był za rządów Platformy Obywatelskiej. Nieporównywalnie kilkukrotnie większy niż obecnie.
Wiem, że polityka to kurwa, ale obecna ekipa rucha naród że hej, kurwa dość.
A tamta ekipa nie dymała? Pewnie mniej :lol: ?
Awatar użytkownika
domibobi
Gramofon: Sony PS X65

Post autor: domibobi »

Szelak pisze:
27 lip 2023, 09:09
Największy import odpadów do Polski był za rządów Platformy Obywatelskiej. Nieporównywalnie kilkukrotnie większy niż obecnie.
Zacznijmy od tego, że wykresy te nie pokazuje lat wcześniejszych... Jak wykres załączony przez Ciebie obrazuje, było to związane z obowiązującymi przepisami, które nie wiedzieć dlaczego zostały zmienione za rządów PO. Wszystko się zgadza. Wytłumacz teraz skąd lawinowy przyrost po objęciu rządów przez PIS.
Ja rozumiem, że lubisz jak dymają Cię swoi. Twoje prawo i Twoja przyjemność. Ja natomiast nie lubię jak ktokolwiek. I tego samego (nie dymania) będę oczekiwał od rządzących po jesiennych wyborach, bez różnicy czy to będzie ta sama ekipa czy poprzednia.
analog: SonyPSX65 / PreampDyskretniok / OnkyoA8850 / PylonAudioPearl27
cyfra: Tidal / Wiim Ultra

Kilka szpargałów do sprzedania: viewtopic.php?f=59&t=21195
Awatar użytkownika
Deszatie
Gramofon: Technics SL-200K

Post autor: Deszatie »

Tamta ekipa niezmiennie w większych miastach dyma swój wielkomiejski elektorat, lecz widać to pasuje, no bo przecież zły PiS wszystkiemu winien. A skala niegospodarności, nepotyzmu i korupcji w wielu ośrodkach woła o pomstę. Co do wyborów moim zdaniem najgorszym scenariuszem będzie pat i wtedy dopiero obce siły będą nas rozgrywać, zwlaszcza w obliczu trwającej wojny na Ukrainie. Wtedy przy niestabilnym rządzie i naszej narodowej szarpaninie jak zwykle nic nie ugramy, kiedy zaczną się negocjacje na wschodzie i zapadac będą decyzje, wpływające na bezpieczeństwo naszego kraju w kolejnych latach.
Doman
Gramofon: Hitachi HT-354

Post autor: Doman »

domibobi pisze:
27 lip 2023, 10:04
Szelak pisze:
27 lip 2023, 09:09
Zacznijmy od tego, że wykresy te nie pokazuje lat wcześniejszych... Jak wykres załączony przez Ciebie obrazuje, było to związane z obowiązującymi przepisami, które nie wiedzieć dlaczego zostały zmienione za rządów PO. Wszystko się zgadza. Wytłumacz teraz skąd lawinowy przyrost po objęciu rządów przez PIS.
Ja rozumiem, że lubisz jak dymają Cię swoi. Twoje prawo i Twoja przyjemność. Ja natomiast nie lubię jak ktokolwiek. I tego samego (nie dymania) będę oczekiwał od rządzących po jesiennych wyborach, bez różnicy czy to będzie ta sama ekipa czy poprzednia.
"bez różnicy czy to będzie ta sama ekipa czy poprzednia." - to ostatnie Twoje zdanie jest... no cóż delikatnie powiem straszne. jeśli tak Polacy będą podchodzić że tylko ta czy poprzednia ekipa może wygrać, nie biorą pod uwagę kogoś nowego albo chociaż mniej umoczonego w poprzednim ustroju to nic sie w naszym kraju nie zmieni bo 3/4 tych z po, pis, psl, lsd to umoczeni po pachy w poprzednim komunistycznym systemie którzy kradli, kradną i będą kraść na potęgę, mają w dupie kraj i Polaków, układy-układziki, zamiatanie afer pod dywan itd.
Hitachi HT-354, Nordmende LB550, Kenwood KR-V75R, Nikko NA 390 II, Nikko NT 790
Awatar użytkownika
domibobi

Doman pisze:
27 lip 2023, 10:25
... Jeśli tak Polacy będą podchodzić że tylko ta czy poprzednia ekipa może wygrać, nie biorą pod uwagę kogoś nowego albo chociaż mniej umoczonego w poprzednim ustroju to nic sie w naszym kraju nie zmieni bo 3/4 tych z po, pis, psl, lsd to umoczeni po pachy w poprzednim komunistycznym systemie którzy kradli, kradną i będą kraść na potęgę, mają w dupie kraj i Polaków, układy-układziki, zamiatanie afer pod dywan itd...
Polacy oczywiście mogą brać kogokolwiek innego, tylko taki "ktoś" musiałby się ujawnić i chcieć się w politykę zaangażować. Chyba, że masz kogoś konkretnego na myśli. W nadchodzących wyborach nie ma za bardzo innych możliwości niż przedstawiłem... no chyba, że sondaże się grubo mylą. Pewnie naiwnie ale wydaje mi się, że ta wymiana kadry w jakimś stopniu następuje. I wydaje mi się, że np. tacy politycy jak Joński, Szczerba, choć w trakcie realizacji swoich codziennych zadań posiedli wiedzę jak kraść (tropiąc działania PIS), nie będą postępować tak samo... choć oczywiście mogę się grubo mylić.

Doman
Gramofon: Hitachi HT-354

Post autor: Doman »

" I wydaje mi się, że np. tacy politycy jak Joński, Szczerba, choć w trakcie realizacji swoich codziennych zadań posiedli wiedzę jak kraść (tropiąc działania PIS), nie będą postępować tak samo... "

nie wiem czy masz aż tak duże poczucie humoru czy to coś innego:)
Hitachi HT-354, Nordmende LB550, Kenwood KR-V75R, Nikko NA 390 II, Nikko NT 790
Awatar użytkownika
domibobi

Doman pisze:
27 lip 2023, 11:21
" I wydaje mi się, że np. tacy politycy jak Joński, Szczerba, choć w trakcie realizacji swoich codziennych zadań posiedli wiedzę jak kraść (tropiąc działania PIS), nie będą postępować tak samo... "

nie wiem czy masz aż tak duże poczucie humoru czy to coś innego:)
Może za dużo Bartosiaka (przy okazji polecam https://www.wydawnictwoliterackie.pl/au ... -bartosiak), a tym samym oczekiwań właściwych elit politycznych ...

Awatar użytkownika
kinky
Gramofon: Philips 5877

Post autor: kinky »

Szelak pisze:
27 lip 2023, 08:33
.............
Szelak, jak już wstawiasz obrazek z konkret24 (tvnowski :clap: ) to wrzuć całość i przeczytaj uważnie ;)

https://konkret24.tvn24.pl/polska/impor ... -ra1007792

To też ciekawe

https://ceo.com.pl/czy-zaleja-nas-smiec ... nych-91662
Philips 5877 - [MiBoxS-Fiio D03] - Tensai TA-2045 - Dali 104
Panasonic XR45/CD S65 - Jamo Studio 160
Technics EX510/CD PG580A - Altus 120A
Awatar użytkownika
domibobi

Szelak pisze:
27 lip 2023, 08:33
.............
W 2013 roku nastąpił w danych GIOŚ dziewięciokrotny spadek, jeśli chodzi o lata 2012-2013. Wynikał on ze zmiany przepisów. Od 1 stycznia 2013 roku przywóz do Polski odpadów z tzw. zielonej listy (inne niż niebezpieczne, np. złom metali, makulatura, odpady tworzyw sztucznych, stłuczka szklana, itp.) odbywa się na takich samych zasadach jak w całej Unii Europejskiej - bez pisemnego zezwolenia właściwych organów. Unijne rozporządzenie, które weszło wówczas w Polsce w życie, nie nakłada na państwa członkowskie obowiązku gromadzenia informacji o imporcie odpadów z zielonej listy.

Dlatego dane GIOŚ po roku 2012 nie obejmują odpadów, które wcześniej były uwzględniane w statystykach. Nie znaczy to, one nie są nadal przywożone do Polski - po prostu ich przywóz nie podlega już nadzorowi GIOŚ.

Awatar użytkownika
kinky

domibobi pisze:
27 lip 2023, 11:27
Bartosiaka
Z Bartosiakiem byłbym ostrożny, ostatnio został rozjechany przez środowisko naukowe, jego zdaje się doktorat został częściowo podważony.
https://www.academia.edu/102340706/Anal ... Bartosiaka
Można poczytać Michała Piegzika, jest tam więcej info.
https://twitter.com/Piegziu
Bartosiak jest samozwańczym expertem/celebrytą wielokrotnie popełniającym błędy merytoryczne.
Ale nie chcę tu o nim dyskutować, nie jest dla mnie żadnym autorytetem, tylko pod rozwagę podrzucam i zalecam większą ostrożność przy czytaniu i słuchaniu tego pana :)
Awatar użytkownika
domibobi

kinky pisze:
27 lip 2023, 12:00
Ale nie chcę tu o nim dyskutować, nie jest dla mnie żadnym autorytetem, tylko pod rozwagę podrzucam i zalecam większą ostrożność przy czytaniu i słuchaniu tego pana :)
A dziękuję za ostrzeżenie. Do niedawna miałem tylko okazje słuchać ochy i achy na jego temat od jednego kolegi. A że wydawnictwo, w którym pracuje moja żona wydało jego ostatnią w/w książkę, to postanowiłem przeczytać... Jest głównie o wojsku... i o potrzebie właściwych elit żeby to wojsko zreformować. Będę ostrożny :)

Awatar użytkownika
kinky

Michał Piegzik rozjechał rozdział o wojnie na pacyfiku tej książki/doktoratu Bartosiaka, sugeruje tez, że częsć to plagiat z jakiegoś amerykańskiego think tanku. Bartosiak odgrażał się pozwem. No czekam, bo to może być ciekawe starcie :)
A Piegzik sroce spod ogona też nie wypadł ;)
"Doktor nauk prawnych, absolwent Uniwersytetu Wrocławskiego, samodzielny badacz na Tokijskim Uniwersytecie Metropolitarnym, dwukrotnie nagradzany stypendium japońskiego Ministerstwa Edukacji dla zagranicznych naukowców (JASSO w latach 2016-2017, MEXT w latach 2020-2022). Autor pięciu monografii i ponad 20 artykułów z zakresu wojny na Pacyfiku oraz dawnego i współczesnego japońskiego prawa cywilnego w języku polskim, angielskim i japońskim."
Latro
Gramofon: Technics SL1300

Post autor: Latro »

domibobi pisze:
26 lip 2023, 22:46
. Latro chciałbyś jeszcze jakoś skomentować? Za każdym razem wracasz do błędów poprzedniej ekipy rządzącej, nie zauważając wielbłądów obecnej. Powiedz mi, jesteś głupi, czy poprostu czerpiesz korzyści z obecnej sytuacji? Wiem, że polityka to kurwa, ale obecna ekipa rucha naród że hej, kurwa dość.
"Masa odpadów". Możesz nie wiedzieć, nie chcieć wiedzieć, może to też brak rozumu czy też czerpałeś kiedyś z tego jakieś korzyści, ale za PO przestępcy z PO sprowadzali z Niemiec za grube pieniądze odpady niebezpieczne, a dzisiaj sprowadzamy odpady, nadające się do recyclingu np. złom elektroniczny.
Muzyka, TV Republika i styka
Ratujmy nasze bobry!
I takie tam 100 bzdetów :lol:
Awatar użytkownika
domibobi

Latro pisze:
27 lip 2023, 19:30
"Masa odpadów". Możesz nie wiedzieć, nie chcieć wiedzieć, może to też brak rozumu czy też czerpałeś kiedyś z tego jakieś korzyści, ale za PO przestępcy z PO sprowadzali z Niemiec za grube pieniądze odpady niebezpieczne, a dzisiaj sprowadzamy odpady, nadające się do recyclingu np. złom elektroniczny.
A to przepraszam 😂😂😂
A na poważnie, partyjnym przekazem dnia wiele tu nie zdziałasz....

Z nielegalnymi wysypiskami biznesmena Arkadiusza B., zięcia Beaty Kempy, Wrocław miał problemy od kilku lat. Jedno było nawet zagrożeniem dla ruchu lotniczego. Postępowania wobec przedsiębiorcy były jednak umarzane...

Latro
Gramofon: Technics SL1300

Post autor: Latro »

domibobi pisze:
27 lip 2023, 19:41
przepraszam
Przeprosiny przyjęte 👍

https://niezalezna.pl/492663-rudy-przyj ... zyl-pis-em