Z gramofonem to tak jak z każdym innym elementem toru. Jeżeli traktujemy muzykę płynącą z kolumn nie tylko emocjonalnie, w tle bądź bo wypada a próbujemy docenić kunszt muzyków, brzmienie instrumentów, wyobraźnię realizatora dźwięku i jakość wydania to stajemy się z czasem ekspertami w zakresie własnych oczekiwań, które niestety ewoluują w kierunku doskonałości Wtedy niestety pojęcie "docelowy" wypada z obiegu
Zgodnie z zamówieniem zamontowałem dwa długie ramiona. Na jednym zawiśnie wkładeczka stereo a na drugim mono. Wygodne dla kolekcjonerów winyli, którzy również zbierają tłoczenia mono
Hmm... też jestem ciekaw... Sądziłem, że po prostu nie musimy zmieniać koszyków na 1 ramieniu tylko mamy zawieszone na dwóch ramionach różne wkładki + wkładki wymagają innych ramion, "lubią" lżejsze lub cięższe...
Ale w sumie jak się zastanowić chwilę to mogą "jechać" równocześnie i można sobie w locie przełączać phono1/2 porównując brzmienie 2 różnych wkładek, MM, MC. mono, stereo... na jednej płycie... Dobrze kombinuję?
nikt normalny nie będzie tego równocześnie robił na jednej płycie, Paweł tak dla picu zdjęcie zrobił, a więc bliżej jest prawdy w pierwszej części twojego postu szczególnie przy tych bardziej upierdliwych ramionach w kalibracji i rozrzucie wkładkowym
DDX-1000, RMG-309i, SME3012, 2xSPU, MPU, 2xLundahl, Kondo AN, 2xANK, 300B, 2A3, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
Holo Red, Holo Cyan 2, Lundahl 1:1, AN Kondo, 300B, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
nikt normalny nie będzie tego równocześnie robił na jednej płycie, Paweł tak dla picu zdjęcie zrobił, a więc bliżej jest prawdy w pierwszej części twojego postu szczególnie przy tych bardziej upierdliwych ramionach w kalibracji i rozrzucie wkładkowym
No kumam Ale da się tak w locie porównywać sobie mając dwa ramiona?
Każde ramię ma swoje interkonekty phono, a więc działają niezależnie od siebie i od napędu.
Wpinasz obydwa do sprzętu co ma więcej niż jedno wejście i możesz przełączać w locie.
Tak dla rozjaśnienia sytuacji tylko: to jest manual i każde ramię się oddzielnie kładzie na płycie? Ciekawe czy dałoby się zrobić automat z wyborem konkretnego ramienia?
Hmm, ja robiłem, choćby po to, by pokazać różnicę pomiędzy wkładką MM a MC, dwa ramiona, nuda ma dwa wejścia i dwa wyjścia, niezależne płytki, wzmacniacz ma też dwa wejścia... Nie bardzo rozumiem czemu miał bym być nie normalny...?