To macie fancluba z RadTangiem

a średnia cena to 5 pieniędzy zjednoczonej europy za like a virgin

To macie fancluba z RadTangiem
Okazało się, że wbiła mi się jakaś 1985 WX 20P "picture disc - limited edition", a ja oczywiście mam taką zwykłą Madonnę 1985 reissiue WX 20 za 5,80.
Fajna. Oryginalne wydania są dwa i oba liczą się jako 1 press:
To też spoko, ale takie Se, jak to składak "coś z niczego i nie wiadomo dlaczego". Tu pojawiają się pewne watpliwości, bo najwczesniejsze nagrania Milesa to 53 (pięćdziesiąt trzy) sesje w okresie od:
No nie. Miles Davis debiutował 6 lat wcześniej, a jeśli chodziłoby o samą Prestige to i tak 17 stycznia 1951, więc reż na pewno wcześniej. Generalnie przy czerpaniu wiedzy ze składankowych linear notes nie może być pewnikiem przy historycznych danych sessionograficznych.
O! Tak.
Też nie, bo i u Parkera był solistą/sidemanem, a składy Birda grały jego kompozycje i aranżacje. Jeśli to nie było oficjalne to jakie?
Nie bo już wcześniej prowadził własny nonet z 1948 i 1949. Nonety były 3 i zostały zapisane na płycie np Birth Of The Cool, to nagrania od stycznia 21, 1948 do marca 9, 1950. To jedna z trzech płyt w ogóle, które dokumentują powstanie stylu cool, który sam w sobie rodził się od 1940 roku (Lennie Tristano).