Wzmacniacz Nad C352. Wybór gramofonu
-
Pisałem tez ,że cena max jak dla mnie to 850zł a ja na Twoim miejscu potargowałbym co najmniej do 800zł.To nie są złe gramofony,tylko ceny gościa są zawyżone. Buja się z nimi już sporo czasu
jak stan byłby idealny to okolice tych 800zł to byłaby akceptowalna cena za ten sprzęt pod warunkiem,że wkładka też jest jakaś przyzwoita.

-
Po Twoim wpisie wysłałem do niego maila z propozycją zakupu tylko w innej, niższej cenie. Do dziś nie odpisał. Jest to gostek mało komunikatywny i to mnie z lekka od niego odstrasza. Ale tu chodzi o gramofon. Dziś jest do kupienia za 899.
Wysłałem zapytanie do babki z Jasienia odnośnie 1210 i jakiejś konkretniejszej ceny.
Czekam też na odpowiedź od gostka odnośnie 1310
http://allegro.pl/technics-sl-1210-mk2- ... 27607.html
Ludzie, to już 10 strona a ja dalej gramiaka nie mam.
Dyć zostanę największą sierotą forumową.
A może już jestem 
Wysłałem zapytanie do babki z Jasienia odnośnie 1210 i jakiejś konkretniejszej ceny.

Czekam też na odpowiedź od gostka odnośnie 1310
http://allegro.pl/technics-sl-1210-mk2- ... 27607.html
Ludzie, to już 10 strona a ja dalej gramiaka nie mam.

-
Re: Wzmacniacz Nad C352. Wybór gramofonu
Ja bym na twoim miejscu naprawił tego torensa, a potem żądał zwrotu kosztów naprawy w sądzie. Skoro już poszedłeś na policję.
- kreator
Re: Wzmacniacz Nad C352. Wybór gramofonu
no właśnie, po co Ci następny gramofon?
napraw tego thorensa
napraw tego thorensa
Born To Lose, Live To Win
-
Zwrotu naprawy w sądzie? Ile, 10, 20 zeta? Problem jest w tym że na razie nie chcę tego ruszać. A zanim policja coś zrobi itd to minie trochę czasu. Raczej jak już to wolę zakupić drugi gramek a jak już to potem jeden odsprzedać. Pany, zrozumcie, od jakiegoś czasu już o winylach myślałem a gdy się zdecydowałem to takie jaja się dzieją. Ja chcę już puścić płytę.
Dodatkowo jest zgłoszone do kuriera o zaistniałej sytuacji. Mają przyjechać, zobaczyć i spisać protokół. Gostek winę na kuriera zwalał więc chcę mieć i od nich pismo że nie poczuwają się do winy, chyba że się poczują. To też zajmie jakiś czas.
Dodatkowo jest zgłoszone do kuriera o zaistniałej sytuacji. Mają przyjechać, zobaczyć i spisać protokół. Gostek winę na kuriera zwalał więc chcę mieć i od nich pismo że nie poczuwają się do winy, chyba że się poczują. To też zajmie jakiś czas.
- Winters
Omujborze.
Weź kup tego 1410mk2 jak Ci się nie chce czekać, albo jakiegoś tego Luxmana.
1410mk2 to jest udomowiony 1200mk2 w pewnym uproszczeniu. Solidny gramofon, 1000 PLN to normalna cena.
1310mk2 to bardzo podobny gramofon, ta sama klasa i w ładnym stanie to też jest gramofon za 1000 PLN, albo ciut więcej nawet.
Weź kup tego 1410mk2 jak Ci się nie chce czekać, albo jakiegoś tego Luxmana.
1410mk2 to jest udomowiony 1200mk2 w pewnym uproszczeniu. Solidny gramofon, 1000 PLN to normalna cena.
1310mk2 to bardzo podobny gramofon, ta sama klasa i w ładnym stanie to też jest gramofon za 1000 PLN, albo ciut więcej nawet.
DIOMEDES KATO
-
Spokojnie. Mam weekend na przemyślenia. Licytacja Luxmana, kolejna zresztą, kończy się jutro. Pewnie dalej cene obniży. Poczekam jeszcze na odpowiedzi na maile z Gdańska odnośnie 1210 oraz 1310 tego którego aukcję podałeś. Dzięki Winters.
-
Winetu! Masz pecchaPilot pisze:wrotu naprawy w sądzie? Ile, 10, 20 zeta

-
Czytytam o luxmnach i napisze tak. Podobają mi się wizualnie, czytam o nich pochlebne opinie, mam możliwość zobaczyć osobiście, dotknąć, posłuchać i kupić. Cena 899 może i nie jest niska ale w tej chwili gostek z Gdyni ma najniższe. Bardziej stawiał bym na pd 282. No i niestety sprzedający z cienkimi opiniami na Allegro. Dlatego mu ten sprzęt nie schodzi. Ze sprzedaży ma 9 pozytywów i 3 negatywy więc kto u niego kupi sprzęt.
Pewnie tylko pilot
Ale tylko odbierając osobiście jak już.
Pewnie tylko pilot

-
W końcu gostek odebrał telefon. Za godzinkę jadę po luxmana pd 282. Trzymajcie kciuki
bo znowu będę marudził.
Nie wiem czy wczoraj miałem za dużo wypite ale byłem pewien że koniec aukcji 1310 jest za 12 dni. Dziś wchodzę i aukcja zakończona.
Babka z Jasienia w sprawie 1210 nie odpisuje na maila. Pozostaje luxman.
http://allegro.pl/gramofon-luxman-pd-28 ... 33546.html
http://allegro.pl/gramofon-luxman-pd-28 ... 33515.html
Bardziej stawiam na 282.

Nie wiem czy wczoraj miałem za dużo wypite ale byłem pewien że koniec aukcji 1310 jest za 12 dni. Dziś wchodzę i aukcja zakończona.
Babka z Jasienia w sprawie 1210 nie odpisuje na maila. Pozostaje luxman.
http://allegro.pl/gramofon-luxman-pd-28 ... 33546.html
http://allegro.pl/gramofon-luxman-pd-28 ... 33515.html
Bardziej stawiam na 282.
- Winters
A co z 1410mk2? Nie podoba się?
Też bym rozważył.
Też bym rozważył.
DIOMEDES KATO
-
Szczerze? Boję się kolejnego gramka z allegro bez zobaczenia go. Nie wygląda źle, zresztą dobrze wiem że wygląd nie jest najważniejszy. Tylko ta wysyłka. To jest jednak ciężar a kurierzy to tylko znużeni pracownicy, którzy w dooopie mają co wiozą i pakują na auto Od luxmana zadzwonił z zapytaniem czy nie możemy się na jutro umówić. No o co tu chodzi. Wszystko w około woła Pilot!!!!! Nie kupuj gramiaka. Szok.
Widziałem dziś duże zainteresowanie na alle gramiakiem Sony. 11 osób już licytuje i ponad tysiąc wejść.
http://allegro.pl/gramofon-s0ny-ps-5100 ... 55359.html
Widziałem dziś duże zainteresowanie na alle gramiakiem Sony. 11 osób już licytuje i ponad tysiąc wejść.
http://allegro.pl/gramofon-s0ny-ps-5100 ... 55359.html
- Winters
Zainteresowanie na allegro nie zawsze oznacza, że coś jest rzeczywiście ekstra.
Ten Sony wygląda na gramofon z tej samej półki co np. Pioneer PL-12D. Licytacja już przeszła granice zdrowego rozsądku, bo ten sprzęt jest warty ok. 500 PLN.
Ten Sony wygląda na gramofon z tej samej półki co np. Pioneer PL-12D. Licytacja już przeszła granice zdrowego rozsądku, bo ten sprzęt jest warty ok. 500 PLN.
DIOMEDES KATO
-
Czytałem już recki na jego temat. Link wkleiłem jako ciekawostkę. Nie mam zamiaru go licytować. Jedno trzeba mu przyznać. Jest ładny. 

-
Pany, chciałbym Wam wszystkim podziękować za pomoc w wyborze gramofonu. Wiem, ciężko ze mną było ale obiecuję że już marudził aż tak nie będę. Luxman Pd 282 odebrany, działa nawet ładnie. Wkłątka jest Ortofona z igłą eliptyczną (mam nadzieję że dobrze to napisałem) Od góry jest tylko w obudowie lekkie wgniecenie jakby czymś ostrym uderzone. Beatlesi brzmią super. Podoba mi się.
Na tym temat wyboru gramofonu zamykam. Za kilka dni jak już to otworzę temat z opisem Luxmana, może jakiś filmik wrzucę na YT i zamieszczę.
Jeszcze raz wszystkim dziękuję za pomoc.
Na tym temat wyboru gramofonu zamykam. Za kilka dni jak już to otworzę temat z opisem Luxmana, może jakiś filmik wrzucę na YT i zamieszczę.
Jeszcze raz wszystkim dziękuję za pomoc.