Wykluły mi się kurczaki i co drugi dzień jednego mniej. Szkoda. Pomimo że chowają się w kojcu to coś poluje w nocy. Chyba zacznę zabierać towarzystwo do domu na noc.
Wykluły mi się kurczaki i co drugi dzień jednego mniej. Szkoda. Pomimo że chowają się w kojcu to coś poluje w nocy. Chyba zacznę zabierać towarzystwo do domu na noc.
Lis, kot? Może kuna albo łasica? Może jakąś kamerkę wstawić? Nie ma jakiejś dziury, szczeliny?
Lis, kot? Może kuna albo łasica? Może jakąś kamerkę wstawić? Nie ma jakiejś dziury, szczeliny?
Prowadź swój pług przez kości umarłych czyli Pokot wg prozy Olgi Tokarczuk. I wszystko jasne!
Od kotów zabezpieczone. Podejrzewam szczura, albo łasiczkę. Myślałem o kamerce, ale co mi to da? Dowiem się co poluje na kurczaki kosztem kurczaków? E-e.
W kiblu poukładam kartony na terakocie i będę nocował je tam. Taki mam plan.
Od kotów zabezpieczone. Podejrzewam szczura, albo łasiczkę. Myślałem o kamerce, ale co mi to da? Dowiem się co poluje na kurczaki kosztem kurczaków? E-e.
W kiblu poukładam kartony na terakocie i będę nocował je tam. Taki mam plan.
Może jakiś odstraszacz wokół? Typu puste butelki lub puszki na patykach, jakies dzwonki lub cos takiego co wydaje dźwięki?
przepraszam, że nie w temacie, ale wczoraj oglądałem kabaret moralnego niepokoju w skeczu test historyczny i tam było w komentarzu do słynnego obrazu leonarda da vinci, że ciotka jednego z panów miała łechtaczkę - wszystkie kury jej podusiła. na końcu się okazało, że to nie łechtaczka, tylko tchórz: https://www.youtube.com/watch?v=4M9KSYdI0yI
a merytorycznie - kuna albo szczur.
SONY PS-X60 + MaCaBRiaa + Rotel RC-990BX + Rotel RB-980BX + Rotel RCD-955AX (mod by Martynka) + Snell C/IV SABA PSP-350 + Luxman L-210 + Canton Quinto 520 + Grundig CD8100 (mod by Martynka)