Hm czyli pytanie jest o Combo, bo o tym napisał Józek i o to pyta burz.
Moja sugestia Panowie by pisać konkretnie o co pytamy, bo wątek jest o kilku konstrukcjach i łatwo się pomylić.
Trany - domyśliłem się, że chodzi o tranzystory(?)

Tak BTW Pelix miał obie wersje Combo PrempP i Dyskretnioka przy towarzyszącej wówczas własnej Nudzie Dual Mono. Rozmawiaem z Markiem na tym etapie i omówiliśmy warunki brzegowe. Dość subiektywnie ale byliśmy dość zgodni w opiniach czy też wstępnej ocenie potencjalnej dla projektu.
U mnie Combo nie było. Za to Nuda DM jest cały czas i była wraz z Dyskretniokiem.
Tu porównanie za bardzo nie zachodzi, bo mamy wzmacniacze operacyjne w stosunku do elementów dyskretnych. A może i zachodzi? Kwestia czystego odsłuchu bez wdawania się w detale konstrukcyjne, hm? no nie wiem. Można, dlaczego nie? Zwykle elementy konstrukcyjne czy sama topologia są drugorzędne dla potencjalnego użytkownika.
Reasumując Marek wybrał dla siebie Dyskretnioka wówczas (zdaje się - już mi się myli też), rezygnując z usług Nudy. Co z Combo? nie wiem. Tu zaś porównanie ma sens, jak mi się wydaje.
Wiem, że osobiście skłaniam się do Dyskretnioka tym bardziej, że dla mnie ma być taki sam jak dla Was czyli seryjny + co tam sobie wymyślę, ale nie czuje się kompetentny do poprawiania konstrukcji konstruktora. To pewnie nic nie wymyślę. Gdy coś zdecyduję to pewnie pomarudzę Jackowi, coś może z obudową dedykowaną pod interesujący mnie gabaryt, tu jeszcze nie wiem ale planuję kolejną zmianą architektury "szafek audio"

Cholera zachęciliście mnie w sumie i jak uporządkuję czas, to pewnie poproszę Jacka o udostępnienie Combo..jak się da, ale to zdaje się ostatnia sztuka obecnie?