lepiej?
zbyszek1982 pisze: pokrywa gramofonu będzie rezonować
Dlatego użyłem określeń "pomieszczenie", a także "graciarnia".Wojtek pisze:"Pokój odsłuchowy" to chyba za dużo powiedziane, jak się patrzy na to zdjęcie
niewielkie mam doświadczenie ale to samo pomyślałemWojtek pisze:"Pokój odsłuchowy" to chyba za dużo powiedziane, jak się patrzy na to zdjęcie
W tym pokoju takiej możliwości nie ma. Jeśli postawię kolumny na podłodze, będą mi grały prosto w nogi (a przy okazji uniemożliwią dostęp do szafek), nie mówiąc już o tym, że będą jeszcze bliżej słuchającego, a już i tak są za blisko (2x1,5m wynoszą boki "trójkąta równoramiennego", nie jego wysokość). Szerzej rozstawić też się ich nie da, bo uniemożliwia to szafa na ubrania, której kawałeczek widzisz po prawej. Trzeba by całkowicie zmienić umeblowanie.taperson pisze:primo mocna kolumna w takiej szafc e nie ma szans grac dobrze, dźwięk sie musi rozchodzić a nie odbijać, po za tym wszystko co masz -nazwijmy po imieniu - porozrzucane tez powoduje kiche w odsłuchu.
ja bym zaczął od ustawienia ich poza tym meblem np na podlodze, i troche bardziej je rozstawił