Czołem i wybaczcie podwójnie. Po pierwsze za wprowadzenie w błąd co do źródła pozyskania tego Ortofona. Bronze stoi i na moim biurku, ale ostatecznie kupiłem go gdzie indziej.
Nie wiedziałem że Wojtek mnie ubiegł - było mi głupio się przyznać, więc teraz jest mi podwójnie głupio. Jakoś wypiję to piwo com sam nawarzył. Kupiłem na OLX za 2650
co przy marketplatsowej cenie jest...ekhem... no cóż, uparłem się że ma być Bronze i kropka.
Odpowiadając nieco bardziej humorystycznie, mógłbym od biedy zamówić na adres Wojtka - przynajmniej pracowy, bo mieliśmy kiedyś okazję się spotkać przy okazji zakupu koszyczków Technicsowych.
Drugie przepraszam za zwłokę w odpowiedzi. Technics był kupiony we Wrocku, nie wiem kto Czarls, ale wiem że to nie od niego
Kenwooda kupuję od tego samego sprzedawcy. Wtedy na początku, kiedy miałem V15 type III, jedna osoba z FB zrobiła mi zagwozdkę, że to nieodpowiednia wkładka do tego ramienia itd. itp. To był wtedy mój absolutny początek i zacząłem rozkminiać temat, ale żadnej wtopy nie było. W tamtym Shurze wymieniłem igłę na sasa od Jico i została przejęta przez Lukasza31. V15V to ostatnia wkładka, na której grałem i przy której zostałem. Chciałem jeszcze Technicsa EPC 205, ale nie udało mi się dostać. Jako że głównie słucham klasyki to V15V sprawdza mi się bardzo dobrze. I gdyby nie zmiana gramofonu to pewnie za jakiś czas poszedłbym w igłę na rubinie zamiast boronie.
Mam nadzieję że się rozjaśniło trochę niebo nade mną...
Wzmak: Sansui 5000X, Gramiak: Kenwood KD 990, Wkładki: Ortofon Rondo Bronze, Pre: ANK od Misse, Buphono, SUT: Ortofon Verto CD: Denon DCD 1600NE, Yamaha CDX 1060, Kolumny: Harbeth Monitor HL mk3, Tannoy DC6T