Gramofon do 700 zł
-
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Gramofon do 700 zł
W sensie że kupiłeś, ale nie wiesz co?
Nie chcę pisać "o specyfice", ale mogę odpowiedzieć na jakieś konkretniejsze pytanie.
Tak czy siak, bardzo dobry gramofon.
Jednak to już może poza tym tematem, jak gramofon już będziesz miał w łapkach.
Co do wkładki to oryginalnie w 521 montowano model DMS 240.

Tak czy siak, bardzo dobry gramofon.
Jednak to już może poza tym tematem, jak gramofon już będziesz miał w łapkach.
Co do wkładki to oryginalnie w 521 montowano model DMS 240.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Gramofon do 700 zł
Kupiłem Dual 521 od wydaje się uczciwego sprzedawcę. Zapłaciłem za niego 200 zł i tyle tego pozytywnego.
Jego wady to:
po zakończeniu płyty ramie podnosi się ale za jakiś moment opada ponownie na płytę a raczej na naklejkę środkową,
podczas pracy cały czas mruka światło w regulacji obrotów,
a najgorsze jest to, że zaczęło w nim coś ocierać, pod talerzem co przenosi rezonans na igłę.
Nie wiem co mam robić. Sprzedawca proponuje zwrot należności ale nie chce mi się już do niego jechać a sam sobie z awariami nie poradzę.
Proszę o radę, co to za awarie?
Z góry dzięki
Jego wady to:
po zakończeniu płyty ramie podnosi się ale za jakiś moment opada ponownie na płytę a raczej na naklejkę środkową,
podczas pracy cały czas mruka światło w regulacji obrotów,
a najgorsze jest to, że zaczęło w nim coś ocierać, pod talerzem co przenosi rezonans na igłę.
Nie wiem co mam robić. Sprzedawca proponuje zwrot należności ale nie chce mi się już do niego jechać a sam sobie z awariami nie poradzę.
Proszę o radę, co to za awarie?
Z góry dzięki
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Gramofon do 700 zł
Prawdopodobnie problem z steuerpimpel. Taki standard w tych Dualach. Wpisz sobie nazwę w wyszukiwarkę forum 
A jeśli chcesz rozwiązywać problemy to załóż nowy wątek dyskusyjny.
Najprawdopodobniej sam sobie poradzisz z naprawą i nie będzie trzeba go zwracać.

Najprawdopodobniej sam sobie poradzisz z naprawą i nie będzie trzeba go zwracać.
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Gramofon do 700 zł
Dzięki Wojtek za podpowiedź, zaraz się biorę do naprawy, ale boje abym coś nie zepsuł.
Pozdrawiam i dzięki
Posmarowałem na próbę gniazdo na którym wspiera się talerz i przyniosło efekt choć jeszcze minimalnie słychać delikatne ocieranie, ale to chyba o taką blaszkę obok trzpienia, ale to już na inny temat wrzucę.Wojtek pisze:Prawdopodobnie problem z steuerpimpel. Taki standard w tych Dualach. Wpisz sobie nazwę w wyszukiwarkę forum
Pozdrawiam i dzięki
-
Gramofon do 700 zł
Czy ktoś może mi wyjaśnić jakie są różnice pomiędzy modelem: Dual 521 a Dual CS 521.
Będę wdzięczny
Będę wdzięczny
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Gramofon do 700 zł
Żadne. To nie są 2 modele tylko jeden i ten sam. Każdy gramofon Duala to "CS", bo jest to tylko oznaczenie typu urządzeniaszafir6 pisze:Czy ktoś może mi wyjaśnić jakie są różnice pomiędzy modelem: Dual 521 a Dual CS 521.

Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Reloop Rp 1000 Warto ?
Chciałbym uzyskać wasze opinie na temat gramofonu Reloop Rp-1000 z napędem paskowym. Na ile warto się w to pchać? i czy jest to gramofon godny późniejszego udoskonalania?
Jego cena to około 650 zł w tej chwili.
Jego cena to około 650 zł w tej chwili.
- Sindsoron
- Kontakt:
Reloop Rp 1000 Warto ?
ten gramofon jest ślepą uliczką, bo nawet jeśli sparujesz go z dobrą wkładką, to nie pokarze ona nawet połowy swoich możliwości. Ramie i słaby napęd będą ją hamować. Za te pieniądze lepiej poszukaj czegoś używanego, a w tym budżecie będzie szansa na kupienie "topowych" modeli w dobrym stanie
Collection
Power Amp: Hitachi HMA-7500
Control Amp: Hitachi HCA-7500
Turntable: Rotel RP-3000 + SME 3009 II Non Improved
Deck: Akai GXC-760D
Speakers: Usher S-520 II
Headphones: Audio-Technica ATH-ES700
Sound Card: Asus Xonar Essence ST
Power Amp: Hitachi HMA-7500
Control Amp: Hitachi HCA-7500
Turntable: Rotel RP-3000 + SME 3009 II Non Improved
Deck: Akai GXC-760D
Speakers: Usher S-520 II
Headphones: Audio-Technica ATH-ES700
Sound Card: Asus Xonar Essence ST
-
Reloop Rp 1000 Warto ?
Sindsoron pisze:Za te pieniądze lepiej poszukaj czegoś używanego, a w tym budżecie będzie szansa na kupienie "topowych" modeli w dobrym stanie
Jestem skłonny kupić sprzęt używany .
A co powiesz o tym sprzęcie ? :
http://allegro.pl/technics-sl-qd33-gram ... 17695.html
http://allegro.pl/technics-sl-q300-gram ... 50973.html
http://allegro.pl/thorens-td-180-gramof ... 33648.html
http://allegro.pl/technics-sl-23a-gramo ... 04674.html
- motown
Re: Reloop Rp 1000 Warto ?
Nie warto. I nie jest wart takich pieniędzy.Quseul pisze:Reloop Rp-1000 z napędem paskowym. Na ile warto
Mocowanie T4P. Szukałbym czegoś na 1/2" - większy wybór i taniej.Quseul pisze:A co powiesz o tym sprzęcie ? :
http://allegro.pl/technics-sl-qd33-gram ... 17695.html
http://allegro.pl/technics-sl-q300-gram ... 50973.html
Pay for that motherfucker record
The Motown Sound™
The Motown Sound™
-
Reloop Rp 1000 Warto ?
Wiesz może wobec tego mniej więcej jakie modele w podobnej cenie są warte uwagi ?motown pisze:Mocowanie T4P. Szukałbym czegoś na 1/2" - większy wybór i taniej.
- Winters
Reloop Rp 1000 Warto ?
Quseul, mądrym byłoby przeniesienie tego majdanu do któregoś z wątków "gramofon do x zł". Było o Reloopie, a teraz jest o Technicsach, zaraz będzie jeszcze o czymś innym. Mnie to nie przeszkadza, ale po co wprowadzać nieporządek?
To forum jest dosyć koszerne
Poza tym, jak to chyba już napisał majster Wojtek, zaczynanie zakupów od gramofonu to nie jest najdoskonalszy sposób.
Jakbyś miał jakieś konkretne pytania to możesz uderzyć na PW do mnie albo do jakiegoś innego forumowicza.

Poza tym, jak to chyba już napisał majster Wojtek, zaczynanie zakupów od gramofonu to nie jest najdoskonalszy sposób.
Jakbyś miał jakieś konkretne pytania to możesz uderzyć na PW do mnie albo do jakiegoś innego forumowicza.
DIOMEDES KATO
-
Reloop Rp 1000 Warto ?
Może rzeczywiście to jest dobre rozwiązanie ,by przenieść tam rozmowę.Winters pisze:Quseul, mądrym byłoby przeniesienie tego majdanu do któregoś z wątków "gramofon do x zł". Było o Reloopie, a teraz jest o Technicsach, zaraz będzie jeszcze o czymś innym. Mnie to nie przeszkadza, ale po co wprowadzać nieporządek? To forum jest dosyć koszerne

- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Gramofon do 700 zł
Przeniesione. Jednak, jak wydasz 700 złotych na gramofon to za resztę pozostałe elementy zestawu będzie już ciężko kupić.Quseul pisze:Może rzeczywiście to jest dobre rozwiązanie ,by przenieść tam rozmowę.
Zresztą, zacznij lepiej od wzmacniacza. Teraz jak kupisz gramofon to nawet nie będziesz miał na czym go sprawdzić.
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum