qidd pisze: ↑14 kwie 2023, 13:17
i tak szczerze przegladam specyfikacje tych paczek
qidd pisze: ↑14 kwie 2023, 13:17
bo na 8 ohmach - powinny uciagnac - same paczki maja moc RMS 120W - wzmak 100W na 8 ohm - a skoro sie zatyka to .. jak nic 4 ohmy ... i kiszka
wydawało mi się, że Kolego Irku, że jesteś na Forum po to m.in., żeby nie ulec markietowemu szałowi - niestety myliłem się, ale dam ci prosty przykładk Kol. @Jozi zakupił niedawnymi czasy ampli pionieera sx-s30 dab za 4 koła pieniędzy ponieważ chciał być trendi , po pewnych dewagacjach - obecnie gra na "starych dziadach" a pioneer z Vietnamu zdobi kuchnię, podobne tematy można mnożyć np. popytaj (poczytaj) Kol. @Viniu czy Kol.@kuczerawka- może to do ciebie przemówi.
Nie chcę robić wykładu z marketingu, ale obecnie główna zasada nowobogackich to wcisnąć szajs z jak największym zyskiem w sposób, żeby klient nie był świadomy do końca co za dziadostwo kupił, a zadowolony, że bardzo dobry towar okazyjnie tanio bo w promocji wyrwał - ot i wszystko. Liczy się wygląd, zbędne dodatki, opakowanie, możliwości, które do niczego nie są nigdy potrzebne, kompaktowe wymiary i oczywiście extra recenzje - pisane w internacie za kasę pod zamówienie i pierdolenie naganiaczy z mediamarkietu jaki to dobry towar z najlepszymi funkcjami i parametrami , a jaka sprzedaż największa a teraz praktycznie za bezcen...HIT po prostu .
Wydawało się, że w temacie posiadanych przez ciebie kolumn temat zamknięty, ale jeżeli drążysz temat - zresztą chuj wie po co, może jesteś zawiedziony, że się komuś z Forum nie podobają (niestety, tak to jest - ile ludzi tyle opinii) to dopowiem, że jest wiele wiarygodnych opisów i testów w świecie internetu kolumn Monitor Audio BX5 i tak jak pisałem nic szczególnego w nich nie ma - jeżeli chodzi o impedancję podawaną w specyfikacji ma się nijak do rzeczywistości, nam chodzi o to , żeby nie zjeżdżała do 1 oma bo wzmacniacza szkoda, twoje akurat na wielu stronach ma podane 6 ohmów, faktycznie w testach zjazd jest tylko na 4 ohmy - i powiem , że to całkiem niezły wynik, także czy strony podają 4 ,6, 8 ohmów to jest to prawda, natomiast moja prawda jest taka, że twój aktualny zestaw ampli +paczki i nie wiadomo co jeszcze nigdy nie zagara tak jak pisałeś w watku przedstaw się: "
Interesuje mnie rzetelnie dobre brzmienie hi-fi" a i jeszcze jedna sprawa, może wypadałoby pochwalić się jaki gramofon obecnie nabyłeś , no ale jak szukasz myjki za 2k pieniędzy to pewnie full wypas z tysiącem płyt w gratisie

- oczywiście żartuję ale przyjmij do wiadomości , że jest tak jak pisałem już wcześniej