Naprawa Sony Ps B80 Bio Tracer
-
Naprawa Sony Ps B80 Bio Tracer
Witam. Szukam kogoś kto poradzi sobie z naprawą Sony Ps B-80 Bio Tracer. Z góry dziękuję za pomoc.
- winylowy_luke
- Gramofon: Technics SL-1210GR
- Kontakt:
Re: Naprawa Sony Ps B80 Bio Tracer
Technics SL-1210GR+KAB Fluid Damper+Shure V15 V-MR/Grace F9 (RS-9U)/AT-OC9XML/Shure V15 III (SAS/B)/Empire 4000 D/I
HusaRIAA v2
Topping E50+L50+PA5/Audiosymptom i8 mod @Wilk-Audio-Projekt/Sennheiser HD 660S
HusaRIAA v2
Topping E50+L50+PA5/Audiosymptom i8 mod @Wilk-Audio-Projekt/Sennheiser HD 660S
-
Jak go kupiłem to działał tylko w manualu , wysłałem go do kogoś kto podjął się naprawy jednak po roku odesłał mi go , teraz obroty talerza startują z przycisku ręcznego uruchomienia , z auto talerz wykonuje 3 obroty i staje . Ruch ramienia trybie manual w poziomie raz działa lub nie działa , w pionie brak reakcji . Wygląda na całkowicie rozregulowany , Posiadam do niego pełną serwisówkę w języku angielskim.
- chudy_b
A z jakich okolic jesteś?
Nie wygląda to dobrze. Tak jakby ktoś pokręcił wszystkim co zobaczył, ale tak raczej bez pojęcia.
Nie wygląda to dobrze. Tak jakby ktoś pokręcił wszystkim co zobaczył, ale tak raczej bez pojęcia.
-
- chudy_b
Znalazłem zdjęcie wnętrza. Ja pierdziu.....
Bardzo ciekawy gramofon. Dostępna jest super serwisówka. Ze zdjęciami, szczegółowym opisem działania. Kusi....
Żebym ja miał czas na niego.
Jak widzisz dostarczenie pod Warszawę?

Bardzo ciekawy gramofon. Dostępna jest super serwisówka. Ze zdjęciami, szczegółowym opisem działania. Kusi....
Żebym ja miał czas na niego.

Jak widzisz dostarczenie pod Warszawę?
-
Witam troszkę mnie nie było . Jak trzeba to zawiozę go nawet do Warszawy , mam do niego kompletną serwisówkę. Odnośnie czasu : Nie liczy się czas , liczy się życie ( 5 element). Bardzo mi zależy aby był sprawny. Mail do mnie jarek@gkon.pl Jak ktoś opanuje naprawę gramofonów Sony rodziny BIO Tracer to będzie miał dużo pracy na całym świecie. Pozdrawiam wszystkich
- darohimself
- Gramofon: Pioneer PL-117D
Cześć, ja miałbym pytanie odnośnie tego właśnie modelu, który wpadł ostatnio w moje ręce. Od razu zaznaczam że nie specjalistą od elektroniki itp. co najwyżej jakieś proste rzeczy potrafię ogarnąć. Mam serwisówkę do tego modelu i w zasadzie wszystko udało mi się wyregulować włącznie z naciskiem igły czy uciekającym ramieniem do środka płyty. Jedno mnie tylko irytuje strasznie. Mianowicie mamy potencjometr i wyświetlacz który wskazuje nam nacisk igły. Potencjometr na spodzie gramofonu ustawiłem poprawnie i na wadze pokazuje zakres od 0.5 do 3g. Natomiast wyświetlacz nie wiedzieć z jakiej paki wskazuje mi wartości od 0.4g do 2.7g. (tutaj kręcimy tym na panelu kontrolnym) a powinien od 0.5 do 3g dokładnie tak jak waga. No i teraz pytanie czy ktokolwiek ma pomysł co może być winne takiemu stanowi rzeczy. Stare brudne potencjometry, elektrolity, czy może któreś ustawienie mogłem pominąć. Z góry bardzo dziękuję za każdą pomoc.
Pioneer: Wzmacniacz SA-7800 + Tuner TX-7800 + Korektor SG-9500 + Kaseciaki CTF-900 oraz CTF-1250 + Timer DT-400 + Gramofon PL-117D + Kolumny CS-88A
Akai GX-635DB
Kenwood Nine G + Kenwood KL 5090
Sony TA-1700 + CF-540
Akai GX-635DB
Kenwood Nine G + Kenwood KL 5090
Sony TA-1700 + CF-540