W sensie ceny chłopaki. Do Duala to ja np się w ogóle nie odnoszę. Kolega pytał o Sansui.
to pokazuję, że cena jest na normalnych portalach o połowę (-) niższa niż to co sobie wyszukał.
Natomiast w Dualach to owszem preferuję modele z długim szpindelm i nawet w planach ciągle jest zamówienie takiego, ale tylko od Olszy czyli wymacerowanego na maxa.
Jednak trochę tych płyt Us na szpindel mam, a wstawać to już się nie chce.
BTW dla mnie Dual czy Thorens to bardzo dobre gramofony i owszem podobają mi się, jednak żadnego z nich nie chciałbym już mieć, nawet obiektywnie.. no poza tym szpindlakiem. Odradzać nie odradzam, bo marki zacne i pewien sentyment do nich jest i u mła ale i nie polecam ze swej strony.
Kolega raczej maca po brandach i modelach wskazując co mu się podoba wizualnie, to też dobra droga do wyboru. Jeśli nie najlepsza z mojego punktu widzenia.
dale pisze: ↑06 kwie 2023, 04:51
bo o ile konstrukcja powstała w zakładach precyzyjnych z bogatymi tradycjami, to niektóre rozwiązania mimo że skuteczne, są z czasem awaryjne - co widać.
Dokładnie takie i moje zdanie, a wręcz niektóre rozwiązania mogą po prostu zniechęcać.
Nie pytajcie mnie koledzy jakie? Koń jaki jest każdy widzi

Choć w istocie te topowe niegdyś Duale, to kawał gramofonu i tu wstydu nie ma. Można kombinować z wyborem ale od pewniaka. Ja znam tylko jednego i w tym wypadku jakość (usługi i oferty / cena) jest niewspółmiernie wysoka w stosunku do ceny w ogólności.
Z drugiej strony powiem jak w Psach - nie chce mi się z Wami gadać o Dualach, bo się na nich nie znam

i tego się trzymajmy.
Koledze dobrego wyboru życzę, bo każdy który będzie Twoim - będzie dobrym, bo Twoim!