kulek123 pisze: ↑04 kwie 2023, 09:03
Wszyscy jesteśmy dorośli i myślący, to sprzęt leciwy i może się popsuć jak wszystko.
Jasne. Niektóre konstrukcje sa bardziej podatne inne mniej. Zwróciłem uwagę tylko dlatego że sam polowałem kiedyś na te modele, ale jak zaczynałem wnikać w oferty na portalu aukcyjnym, to zazwyczaj dostawałem odpowiedź "nie wiem, nie testowałem, nie potrafię ocenić..." Dopiero rozmowa z elektronikiem wskazała mi przyczyny.
W każdym razie, do 700 stów też bym brał, jak bym nie miał swoich drapaków.
Co do polskiej myśli technicznej to się nie wypowiem bo nie miałem przyjemności

A to taka dygresja z mojej strony

Bo obrywałem po uszach za pozytywne wypowiedzi o polskich gramofonach (nie wszystkich - żeby była jasność), w sytuacji kiedy jest sporo wątków o awariach duali, technicsów, sony czy innych marek

- nie żeby wszczynać dyskusję. Mój błąd
Napisałem koledze o co ma zapytać aby na początek nie było wtopy. gdybym nie miał tego gramofonu u siebie w użytkowaniu przez dłuższy czas (nawet 2 razy

) to bym go nie polecał

To się liczy - doświadczenie

Ja na początku miałem Philipsa 222 (dalej mam w piwnicy), podobają mi się wyższe automaty z tej serii, mam też klona technicsa - kwarc itp. Ale nie znam się na tyle by je rekomendować
Dużo zależy od osobistych gustów. Na przykład, kiedyś wpadł do mnie Kumpel, spodobał Mu się mój Daniel. Mimo że radziłem Mu poczytać o technicsach, kupił Daniela, wyremontował na perełkę, a po jakimś czasie kupił i tak Technicsa

I jest zadowolony z niego, a ja mam czyste sumienie bo odradzałem Mu Daniela, mimo że swojego nie oddam