Wywlekę sprawę na forum, co prawda pisałem do Kamila (olsza84) ale może i większe grono co zaradzi. Kupiłem Duala CS-721, dokupiłem igłę, wymieniłem kable i gramofon grał. Ale od niedawna słuchacze zauważyli, że po zakończonej płycie i gdy ramię wraca na pozycję startową w jednej z kolumn brumi

Wypiąłem wkładkę, brumienie występuje, więc wygląda na to, że jest to sprawa okablowania.
Kabel to miałem Sommera Sinus Control, dość gruby i postanowiłem go wymienić.
Pisałem do kolegi Kamila, nie jest to kwestia luźnych wtyków, brumienie przychodzi tylko po jednym kanale, przekładając RCA pojawia się w drugiej kolumnie. We wzmacniaczu mam dwa wejścia Phono, pojawia się to brumienie na innym wejściu.
Teraz kupiłem komplet kabli gramofon DUAL 125 cm SCHULZ RCA z popularnego serwisu, wpiąłem sam kabel w wejście phono i brumienie występuje, nawej jak nie jest wpięty w gramofon.
Posłuchałem wczoraj dość sporo i reasumując. Na wejściu Phono brumienie w jednym kanale, załączam start w gramofonie, następuje włączenie automatyki i zapada cisza w kolumnach - brumu nie ma. Gra poprawnie, można dotknąć ramię, Kończy się płyta, automatyka przenosi ramię, wyłączenie strobo i silnika i pojawia się brum. Jakieś pomysły? Nie mam obecnie wzmacniacza na podmiankę, ale może od kogo pożyczę.
Pozdrawiam,
Mariusz