Gramofon do 2000 zł
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Re: Gramofon do 2000 zł
Ogólnie pozostałe znalezione oferty są przewartościowane raczej, dlatego te Telefunkeny tak się wybijają.
Łukasz, weź zaproponuj coś z TIRa. Zresztą, sprzedawca Telefunkenów to też Krotek. Może to też klocki od Klimasa?
Łukasz, weź zaproponuj coś z TIRa. Zresztą, sprzedawca Telefunkenów to też Krotek. Może to też klocki od Klimasa?
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- Dimas
- Gramofon: SONY PS X65
Takie zagłębie gramofonów

Przynajmniej wiadomo ze po serwisie te Telefunkeny,a te modele niesty wymagają porządnego serwisu.
Dobrze kojarzysz Wojtek
technics sl-1610->shure v15III,yamaha tc-720,ct-710,ca-710,marantz cd54 ->technics SB7
sony ps x65->xl45,V90LPS,yamaha bd s673,yamaha rx a1070,Sony SS X9ED
sony ps x65->xl45,V90LPS,yamaha bd s673,yamaha rx a1070,Sony SS X9ED
- Winy_love
Dziękuję za dotychczasowe rady, sporo mi rozjaśniły. I spokojnie szukam dalej.
- Lukasz31
- Gramofon: Thorens TD 125mkI
- Winy_love
Koleżanko
zrozumiałam, że jeszcze sporo czytania przede mną. I inaczej spojrzałam na interesujące mnie oferty.

- Lukasz31
Ok nie wiedziałem
Wrzucaj oferty napewno coś wartościowego znajdziemy .
Pozdrawiam.

Wrzucaj oferty napewno coś wartościowego znajdziemy .
Pozdrawiam.
-
Witam wszystkich.niestety padł mi mój dual tzn został zniszczony,i poszukuje czegoś w automacie/pół, w granicach 1000/2000 może pomoglibyscie coś znaleźć. Macie może jakieś propozycje?
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Lukasz31 albo olsza84 pewnie mają coś na sprzedaż.
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
https://allegro.pl/oferta/technics-sl-1 ... 3350383857 co sądzicie o tym?
- haleem
- Gramofon: Pioneer PL30 II
Witam
Proszę o rzut oka, pomysł na wymiane za technics t4p
https://allegrolokalnie.pl/oferta/gramo ... an-sprawny
Proszę o rzut oka, pomysł na wymiane za technics t4p
https://allegrolokalnie.pl/oferta/gramo ... an-sprawny
Nad M33, Tannoy Precision 6.4 Pioneer PL-30L II Denon DL 103, Sumiko Blue Point 2, Nagaoka MP200
- Lukasz31
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Można śmiało polecić.
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- zaqer
Szanowni winylomaniacy,
Obserwuję forum od bardzo dawna ale dopiero teraz postanowiłem zarejestrować się i zabrać głos prosząc Was o pomoc.
Mam od kilkunastu lat gramofon Denon Quartz DP-23F z wkładką AT95. Cenię sobie w nim automatykę, ale dźwięk niestety mocno leży.
Nie jestem pewien czy problem leży w gramofonie, wkładce czy przedwzmacniaczu.
Ale przy torze Denon + ART DJ II + Marantz PM7000n + Focal Aria 926 dźwięk jest mocno pozbawiony szczegółów, Tak jakby jest w nim mniej informacji. Bas jest jednolity (tam gdzie powinien być zróżnicowany), a dźwięk choć ogólnie cieszy ucho to jest bez porównania do np. CD (wiem, że to ogólnie inny dźwięk, ale chodzi o ilość informacji).
Przechodząc do meritum...
Chciałbym wysłużonego Denona zamienić na sprzęt który będzie dobrze się prezentował i dobrze grał.
Nie ukrywam, że zwracam mocno uwagę na wygląd wszakże gramofon będzie stał w najbardziej wyeksponowanym miejscu w mieszkaniu.
Szanowni Państwo, czy możecie polecić jakieś godne zainteresowania modele? Szczerze mówiąc ciężko mi się rozeznać czym różni się Dual 701 od 704 itp..
Marzyłby mi się Technics SL-1210 ale to nie ten budżet....
(podoba mi się piękne podświetlenie płyty i strobo), oraz kultowość tego modelu.
Moją uwagę zwrócił ten Dual CS-750-1: https://allegrolokalnie.pl/oferta/gramo ... an-sprawny ale obawiam się że będzie mi mocno brakowało automatycznego powrotu ramienia na końcu płyty (jest to jednak wygoda i bezpieczeństwo w sytuacji gdyby podczas odsłuchu zdarzyła się drzemka).
Nie wiem co np. sądzicie o SL-1710? https://allegrolokalnie.pl/oferta/techn ... rect-drive
Będę bardzo wdzięczny za Wasze typy czego szukać by nie wtopić.
Z góry pięknie dziękuję
Mirek
Obserwuję forum od bardzo dawna ale dopiero teraz postanowiłem zarejestrować się i zabrać głos prosząc Was o pomoc.
Mam od kilkunastu lat gramofon Denon Quartz DP-23F z wkładką AT95. Cenię sobie w nim automatykę, ale dźwięk niestety mocno leży.
Nie jestem pewien czy problem leży w gramofonie, wkładce czy przedwzmacniaczu.
Ale przy torze Denon + ART DJ II + Marantz PM7000n + Focal Aria 926 dźwięk jest mocno pozbawiony szczegółów, Tak jakby jest w nim mniej informacji. Bas jest jednolity (tam gdzie powinien być zróżnicowany), a dźwięk choć ogólnie cieszy ucho to jest bez porównania do np. CD (wiem, że to ogólnie inny dźwięk, ale chodzi o ilość informacji).
Przechodząc do meritum...
Chciałbym wysłużonego Denona zamienić na sprzęt który będzie dobrze się prezentował i dobrze grał.
Nie ukrywam, że zwracam mocno uwagę na wygląd wszakże gramofon będzie stał w najbardziej wyeksponowanym miejscu w mieszkaniu.
Szanowni Państwo, czy możecie polecić jakieś godne zainteresowania modele? Szczerze mówiąc ciężko mi się rozeznać czym różni się Dual 701 od 704 itp..
Marzyłby mi się Technics SL-1210 ale to nie ten budżet....

Moją uwagę zwrócił ten Dual CS-750-1: https://allegrolokalnie.pl/oferta/gramo ... an-sprawny ale obawiam się że będzie mi mocno brakowało automatycznego powrotu ramienia na końcu płyty (jest to jednak wygoda i bezpieczeństwo w sytuacji gdyby podczas odsłuchu zdarzyła się drzemka).
Nie wiem co np. sądzicie o SL-1710? https://allegrolokalnie.pl/oferta/techn ... rect-drive
Będę bardzo wdzięczny za Wasze typy czego szukać by nie wtopić.
Z góry pięknie dziękuję
Mirek
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
CS-750 w tej cenie to gratka.
Gramofon ten nie ma auto-powrotu, za to ma auto-stop. Silnik się wyłącza jak strona się kończy, a ramię się podnosi.
Gramofon ten nie ma auto-powrotu, za to ma auto-stop. Silnik się wyłącza jak strona się kończy, a ramię się podnosi.
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- zaqer
Automatyczny stop jest dla mnie absolutnie wystarczający.
Zastanawiam się tylko czy to nie jest zbyt „plastikowa” konstrukcja (np Ramie, headshell) względem konkurencyjnych Technicsow, Denonów, Sony w tym przedziale cenowym?
Zastanawiam się tylko czy to nie jest zbyt „plastikowa” konstrukcja (np Ramie, headshell) względem konkurencyjnych Technicsow, Denonów, Sony w tym przedziale cenowym?