Zakupiłem na amazonie najnowsze wznowienie albumu Discovery od Daft Punk. Wydanie 2LP, ale 33 RPM.
Jak na nową płytę gra to całkiem OK (oczywiście potrzaskiwania w cichych momentach są i tak). Brak przeskoków czy zarysowań.
Miłe zaskoczenie - myślałem że będzie to tłoczenie EU albo Francja, a tu tymczasem na okładce i na labelu "Made in Poland"
Przechodziłem podczas przerwy w pracy koło HMV (mniej więcej odpowiednik naszego Empiku tylko bez książek (oprócz mang)) i postanowiłem zajrzeć co jest na półce z promocjami. 16 funtów za Nevermind Nirvany w fabrycznym stanie to chyba uczciwa cena
Przechodziłem podczas przerwy w pracy koło HMV (mniej więcej odpowiednik naszego Empiku tylko bez książek (oprócz mang)) i postanowiłem zajrzeć co jest na półce z promocjami. 16 funtów za Nevermind Nirvany w fabrycznym stanie to chyba uczciwa cena Screenshot_2023-03-29-14-13-39-78_99c04817c0de5652397fc8b56c3b3817.jpg
Jeżeli to jest to wydanie, co było kilka lat temu w Biedronce, to gra koszmarnie niestety
Thorens TD160B MkII, Jelco 750D, Ortofon Jubilee, AT-OC9ML/II, Gold Note PH-10 + PSU-10,Burmester 870, Mark Levinson No 27.5 ,Loudspeakers Manufacturer
Dzisiaj zaszalałem. Ale czasem tak trzeba. Trzeba złożyć ofiarę z pieniądza Wielkiemu Gitowi i jakieś solidne gitówy kupić. Tak więc nabyłem Abbę (za dyszkę, bez przeskoków ale nieco hałasuje) i debiut Stonesów (mono, 1973, UK). Chciałem mieć coś ze Stonesów w mono a tu na dodatek gitowy stan... Wybornie. No i gitowy CD, może obejdzie się bez mycia... Bootleg z różnościami od Beatlesów, w tym dwoma nieopublikowanymi oficjalnie kompozycjami.
Jutro powpisuję do Discogs a może i pomyję... Dzisiaj mi się już nie chce. Niedługo pora spania a potem - fakturowania.
ABBA - Super Trouper / The Rolling Stones - The Rolling Stones / Ringo Starr - Ringo's Rotogravure / AC/DC - Flick Of The Switch / The Beatles - Ultra Rare Trax Vol. 1 / Judas Priest - Ram It Down
Absolutna nowość wjechała dzisiaj do kolekcji! Metallica - 72 Seasons, dzisiaj wydane i dzisiaj kupione. Fajny album tylko o wiele za drogi. A ja wziąłem limitkę. Piękne kolorki... W Empiku kolorowa wersja kosztowała bodajże 30 zł więcej niż zwykła, nie było sensu oszczędzać.
A i do tego lody bo wyszedłem na spacer. A jak jestem na spacerze to muszę coś liznąć. Uwielbiam lody. Co widać po mnie. No i po tym, że lubię Lick It Up KISSów.
Absolutna nowość wjechała dzisiaj do kolekcji! Metallica - 72 Seasons, dzisiaj wydane i dzisiaj kupione. Fajny album tylko o wiele za drogi. A ja wziąłem limitkę. Piękne kolorki... W Empiku kolorowa wersja kosztowała bodajże 30 zł więcej niż zwykła, nie było sensu oszczędzać.
A i do tego lody bo wyszedłem na spacer. A jak jestem na spacerze to muszę coś liznąć. Uwielbiam lody. Co widać po mnie. No i po tym, że lubię Lick It Up KISSów.
Rad, rozumiem ze potraktowales ją jakimś gwoździem żeby była w stanie G? Jak git to git
Just take those old records off the shelf
I'll sit and listen to 'em by myself
Today's music ain't got the same soul
I like that old time rock and roll
W końcu kupiłem sobie ładny egzemplarz Singla z Dziurą - „Blue Monday” New Order. Podobno okładka tak droga w produkcji, że na każdym sprzedanym egzemplarzu Factory traciła pięć pensów. Legenda pasująca do biznesowego etosu tej zacnej wytwórni.