Dobra, bo widzę, że brniemy w coś innego niż na początku radziłeś.
Tak jak wspomniałem wyżej, ja wkleiłem widok z komputera, więc bez różnicy czy apka czy komputer.mrcnoos pisze: ↑29 mar 2023, 11:23Przypomniało mi się, że można ustawić dodatkowe adresy. I ja Tak mam zrobione. Mam w Paypal dodane adresy w USA i polskie. Może wyłączyli ta opcję.... patrzę w apce na telefonie i nie widzę tych do USA.
Możliwe, że była jakaś aktualizacja i wyłączyli. Musiałbym jeszcze na komputerze spraw, bo tam jest bogatsza wersja niż ta na telefonie.
A weź i napisz do pomocy paypal. Ciekawe co odpowiedzą. Wrzuć odpowiedź to się inni zapoznają.
Patrzę w apce i mam zakup z wysyłką do USA. Zakup z discogs. I w historii transakcji jest adres USA z 12 grudnia 2022.
Jest jeszcze jedna opcja. Po pełnej integracji discogs z paypal, możliwe że paypal i tak bierze adres z discogs.
Chyba od niedawna nie da rady. Płatność tylko przez paypal dla każdego sprzedawcy. Chyba, że osobiście odbierzesz.
Dla zainteresowanych: dokonałem zakupu przez Discogs (adres US) z płatnością Paypal (adres PL) i po naciśnięciu "Pay" otwiera się nowe okienko z logowaniem do Paypal. Po zalogowaniu pojawia się informacja o wysyłce na adres wskazany w Discogs (adres zamieszkania wskazany w Paypal nie wpływa na nic) i jednocześnie pojawia się możliwość zaznaczenia okienka "Ustaw ten adres wysyłki jako adres główny w Paypal".CRX2 pisze: ↑28 mar 2023, 10:31Cześć, czy kupował ktoś już na Discogs z wykorzystaniem Paypal, ale z wysyłką na adres do innego kraju?
Już tłumaczę:
- mam konto na Paypal.pl z podpiętą kartą,
- chcę kupić płyty na Discogs z USA,
- chcę jednak żeby zostały wysłane do znajomego w USA, a ja je odbiorę za jakiś czas jak będę w US,
- informacja na Discogs jest taka: "If you plan to use PayPal to pay, be sure that this shipping address matches your shipping address on file with PayPal!"
- na Paypal da się dodać kolejny adres, ale wyłącznie na terenie Polski. Nie ma możliwości zmiany kraju. Z tego, co czytam w internecie to "Paypal is country specific".
Czy da się jakoś zapłacić Paypalem, do którego jest przypisany adres w Polsce, z wysyłką do USA? Ktoś próbował? Ma jakiś pomysł/rozwiązanie?
Napisałem też do sprzedawcy, ale na razie bez odzewu.