Potwierdzam, widziałem, że w sieci są jeszcze resztki ich wydań.
Ciekawe jest opakowanie tej kasety, gdzie kasetę ładujemy taśmą do góry, widać na zdjęciu na pudełku wyprasowany kształt plastiku.
Ciekawe jest opakowanie tej kasety, gdzie kasetę ładujemy taśmą do góry, widać na zdjęciu na pudełku wyprasowany kształt plastiku.
Pudełko nie jest oryginalne; takie extraslim występowały od połowy lat 90. i na przełomie wieków w czystych kasetach, np. w Fuji JP-II. Zapomniałem o tym wspomnieć w poprzednim wpisie. Ta "firma" E też wydawała jazz i inne, ambitniejsze pozycje: mam z niej kilka kaset Toma Waitsa i S. R. Vaughana. Podobny, nieoczywisty profil miała również "firma" Jam, wydająca też elektronikę/New Age. Ciekawe to były czasy
Kaset słucham rzadko. Właściwie tylko kiedy jeżdzę moim autem które posiada odtwarzacz kaset.
Just take those old records off the shelf
I'll sit and listen to 'em by myself
Today's music ain't got the same soul
I like that old time rock and roll
Połączenie jazzu z hip-hopem. Bop City „Hip Strut”
Dziś znalazłem tą kasetę na śmietniku.
Stan doskonały/idealny. Gra znakomicie.
Na discogsie jest tylko odniesienie do CD, ale to jest to samo.
Aranżacje Hanka Mobleya, Ahmeda Jamala, Buda Powella. https://www.discogs.com/release/1848486 ... -Hip-Strut
Jaoe Morales - Bossa Nova. Nieznana mi dotąd niemiecka wytwórnia Song, ale jakość dźwięku niezła. Na skrzydełku okładki informacje, że zastosowano taśmę BASF TP 18, typ kasety: skręcana - klejone od początku lat 80. występowały coraz częściej.
To ci dopiero .
Też mam tę kasetę kupioną jeszcze na długiej w Gdańsku w sklepie stacjonarnym z muzyką . Pamiętam jak przed sklepem wisiał wielki bilbord reklamujący tę płytę. Nie miałem jeszcze odtwarzacza CD więc kupiłem kasetę.
Gramofon: Sony PS-X 60, AT 440 Mlb, AT 33ML i wiele innych
Nuda dual mono.
Hitachi HMA 7500 + HCA 7500 MK II
Dali Ikon 6
Itchy Trigger Finger - S/T 1996. Demo amerykańskiego zespołu, kupione w ciemno za 2 zł. Konkretny, melodyjny rock. W sieci znalazłem informację, że dwa lata później wydali jeszcze własnym sumptem kompaktową EP.