Nie mój dream ...
- herjob
- Gramofon: Braun PS500
Re: Nie mój dream ...
Czy ten wzmacniacz od Reduktora brzmi źle, czy coś mu brakuje? Czy ktoś już słuchał?
Braun PS500, Shure M-75, Technics G700 M2, NAD 3240PE, Focal Chora 806
- blispx
roczny termin nawinięcia trafo w Trafonika dobiega ponoć końca więc niewykluczone że wnet ktoś go posłucha.. zamawiający na pewno
DDX-1000, RMG-309i, SME3012, 2xSPU, MPU, 2xLundahl, Kondo AN, 2xANK, 300B, 2A3, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
Holo Red, Holo Cyan 2, Lundahl 1:1, AN Kondo, 300B, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
Holo Red, Holo Cyan 2, Lundahl 1:1, AN Kondo, 300B, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
-
- Gramofon: DUAL 455
Tiaaa... Wszystko jest względne... Każda lampa dobra jest jeśli ma:zbyszek1982 pisze: ↑04 lut 2023, 13:20Są wybitne wzmaki na el84 i gówniane na 300b. Wszystko zależy od tego jak zrobiony, jakie ma trafa i do czego podpięty. Takie kategoryzowanie jest bez sensu.
Dobre zasilania , anoda, żarzenie...
Ustawiony punkt pracy... Optymalnie dla całego projektu...
Odpowiedni stopien sterujacy...
Odpowiednio wysterowany stopien sterujący...
Optymalne obciążenie, dobrane trafo...
Odpowiednie obciążenie trafa... Impedancja zestawów głośnikowych, przetworników...
Brak rezonansów pomieszczenia...
Wszystkie powyższe dobrane do upodobań słuchacza...
Wzmacniacz marzeń... Ok, ale nikt Wam gwarancji nie da przy tej ilości zmiennych
Too many tubes, too little time...
-
- Gramofon: Pioneer PL-50L II
- kraf101
Podbijam temat. Czy ktoś coś usłyszał?
Nie mam nic przeciwko, robieniu biznesu na kanałach YT, ale Reduktor chyba trochę i nieporadnie przesadził z krypto-marketingiem i się kurzu na wzbijało nad projektem
.
Na fejsowym profilu SinusNoise, zadałem pytanie o ewentualność zastosowania Ogonowskich, to się zrobiła jakaś gwałtowna awanturka, szybko przecięta przez MODa. Przeszukałem forum-trioda, a tam nic, cisza tak jakby temat był całkowicie zakazany i zbanowany. To boję się pytać
Myślałem trochę, żeby się wkręcić w ten projekt, ale pojawiają się obawy o ewentualne koszty przyszłe - (dostępność i cena lamp).
PS: Moje skojarzenie do marketingu Reduktora
https://youtu.be/PdCoadVSfXg
Nie mam nic przeciwko, robieniu biznesu na kanałach YT, ale Reduktor chyba trochę i nieporadnie przesadził z krypto-marketingiem i się kurzu na wzbijało nad projektem

Na fejsowym profilu SinusNoise, zadałem pytanie o ewentualność zastosowania Ogonowskich, to się zrobiła jakaś gwałtowna awanturka, szybko przecięta przez MODa. Przeszukałem forum-trioda, a tam nic, cisza tak jakby temat był całkowicie zakazany i zbanowany. To boję się pytać

Myślałem trochę, żeby się wkręcić w ten projekt, ale pojawiają się obawy o ewentualne koszty przyszłe - (dostępność i cena lamp).
PS: Moje skojarzenie do marketingu Reduktora

https://youtu.be/PdCoadVSfXg
- blispx
ponoć są jakieś problemy z zasilaczem do tego, pytaj Marka więcej się dowiesz bo ja już z m-c temu o tym z nim gadałem a więc dawno, a ci co słuchali nabrali wody w usta pewnie z zachwytu 

DDX-1000, RMG-309i, SME3012, 2xSPU, MPU, 2xLundahl, Kondo AN, 2xANK, 300B, 2A3, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
-
- Gramofon: Micro Seiki DDX
spoko spoko
wygrzewa się w porcie kontenerowym w Elblągu
następny w budowie
cena :(kosmos) x 2 do entej
wygrzewa się w porcie kontenerowym w Elblągu

następny w budowie
cena :(kosmos) x 2 do entej
-
- Gramofon: Micro Seiki DDX
- blispx
porada...
nie pytajcie nigdy konstruktora "jak gra?" każdy odpowie że się takimi pierdami nie zajmuje i że ma co innego na głowie, z resztą jak gra to już kwestia indywidualnych uszu i reszty toru dla jednego będzie dźwięk poziomkowy dla innego malinowy jak to mawia znajomy składacz kitów od AVT
nie pytajcie nigdy konstruktora "jak gra?" każdy odpowie że się takimi pierdami nie zajmuje i że ma co innego na głowie, z resztą jak gra to już kwestia indywidualnych uszu i reszty toru dla jednego będzie dźwięk poziomkowy dla innego malinowy jak to mawia znajomy składacz kitów od AVT

- BlackDevil
- Gramofon: S600
- kraf101
I co?
Warto, czy nie warto?
-
- Gramofon: DUAL 455
Napewno gra... Technicznie pewnie też jest zajebiaszczo... Czy warto...
Nie posłuchacie to sie nie dowiecie :naughty
Bankovo zapie.....la jak ta lala

Nie posłuchacie to sie nie dowiecie :naughty
Bankovo zapie.....la jak ta lala

Too many tubes, too little time...