Witam.
Od jakiegos czasu poszukuję takiego tworu jak winyle amplituner i magnetofon w jednym. Mam philipsa 985 ale bez paska i igly i chyba lożysk czy tulei. Moje 1 pytanie...gdzie takie częćmści mogę kupić.
Mam na oku jeszcze takie graty tylko ile te glówki mogą kosztowac czy są do dostania i ktory jest najciekawszy.
Wiem ze niektórzy uważają takie sprzęty za zboczone.
Załączniki
Schemat gramofonu 985 philips
Lenco l65 bez glowki
Aiwa bez glowki gramofon an8743
Kimbo AS
Ostatnio zmieniony 23 mar 2023, 08:54 przez balcerowicz79, łącznie zmieniany 1 raz.
I to jak, jedne na drugim i trzecim popycha. Sodoma....
Combo bombo nie sa złe, ale to z założenia były tańsze podręczne zestawy do szybkiego słuchania. Choć w czasie świetności wypuszczano całe studia nagrań na metry kwadratowe z komodą w zestawie na buty.
Chyba najszybciej dopasujesz do Aiwy bo to chyba bedzie 1/2 standard. Ale pewny nie jestem...
Szukaj combo z gramofonem Dual w zestawie , gramofon naprawisz a i reszta rozbieralna bedzie. Przełom lat 70 i 80 to był czas Combo. Produkcje made in Japan też dobre. Reszta plastikowych wynalzków po czasy dzisiejsze raczej do zapomnienia.
Dom - JVC QL-Y3F, Grace F-8, PRE by Jaceulek, Acoustic Research X-07, ATL HD 311.
Ogródek - Dual 1235, Shure V15 III , kolumny Philips KD - 1034.
No dzis rozłożyłem philipsa ale po braku śrub widać że ktoś tu był. Gramofon nie ruszany ale mstek prostowniczy jest debest of...pająk z diod prostowniczych CEMI zamiast chlodzonego mostka
Poszukaj coś Saba lub Telefunken. Robili porządne rzeczy, no i nie do remontu, bo chyba nie warto...
Można trafić w super stanach, tylko bez pośpiechu.
Ostatnio zmieniony 17 mar 2023, 22:38 przez konrads0, łącznie zmieniany 1 raz.