Nazywam się Filip i trafiłem do was jakoś 2-3 tygodnie temu w poszukiwaniu porad dot. wyboru pierwszego gramofonu. Nic nie pisałem, ale sporo waszych postów i doświadczenie pozwoliło mi na, wydaje mi się, całkiem dobry wybór czegoś na poczatek. Na moje meble wleciał Hitachi HT-355 oraz wkładka Technics 442C od Tomasza z Gdyni. Teraz tylko zbierać płyty i czyścić je, specyficzne hobby

Dawniej troszkę bywałem na forum mp3store, głównie o tematyce słuchawkowej i odsłuchu mobilnego/cyfrowego. Kilka integr DAC AMP przeszło mi przez ręce, jedna lampa, i sporo słuchawek wokółusznych/dokanałowych. Dużo czasu potrzebowałem na przesiadkę z słuchawek na kolumny, a zakup gramofonu ma dopomóc mi w odcięciu się od streamingu muzyki - ciagłe zapętlenie tej samej, powtarzalnej i rozrywkowej muzyki. Po poprzednich doświadczeniach forumowych wiem jak to jest obcować z audio świrami i starać się nie zwariować magicznymi kablami, filtrami sieciowymi i zaklęciami antyzakłóceniowymi, także myślę, że jakoś się dogadamy!