Winyle w Trójmieście
-
Winyle w Trójmieście
Gdzie w Gdyni poza Media Markt można kupić Winyle. Swego czasu widziałem jeszcze w Gemini w sklepiku z płytami CD. Ale to już było kilka lat temu. Z tego co poczytałem to na pewno Empik.
- Kocewicz
- Kontakt:
Winyle w Gdyni
Bez przesady z tymi kilkoma latami, ja kupowałem około rok temu, do teraz chyba nic się tam nie zmieniłoPilot pisze:Swego czasu widziałem jeszcze w Gemini w sklepiku z płytami CD. Ale to już było kilka lat temu.

http://www.muzycznapiwnica.pl/ - co prawda to nie Gdynia, ale całkiem blisko ciebie. Tam naprawdę jest w czym przebierać.
Are you Shure?
-
- Kocewicz
- Kontakt:
-
Winyle w Gdyni
W Gemini jest słaby wybór ,ale tak jak pisał Kocewicz w Muzycznej Piwnicy można poszaleć 

-
Winyle w Gdyni
Antykwariaty są,ale nic mi nie wiadomo by były jakieś z płytami analogowymiKocewicz pisze:Serio nie ma żadnych antykwariatów?

W Muzycznej Piwnicy faktycznie jest z używek największy wybór,choć ostatnio zauważyłem tam nieco zwyżkę cen i obniżkę jakości sprowadzanych płyt.Zresztą nie ma innej alternatywy jeśli chodzi o sklep stacjonarny w Trójmieście,bo w tym Gemini 20 płyt na krzyż.
- krolix
Winyle w Gdyni
Stacjonarne sklepy tylko j/w. Poza tym winyle można dostać na giełdach - kiedyś giełda płyt winylowych odbywała się dość regularnie w Spółdzielni Literackiej w Sopocie ale chyba padła, obecnie zdaje się pozostał tylko Muzyczny Pchli Targ w gdyńskiej Desdemonie, z tym że tam handluje się też CD i kasetami a wybór jest bardzo niewielki.
-
Winyle w Trójmieście
Zakupiłem na początek kilka tytułów na allegro. Zobaczymy w jakim stanie przyjdą. Wtedy podejmę decyzję czy ryzykować na alle czy jednak stacjonarnie coś wyrywać. Dzięki za odpowiedzi.
- ohra
Re: Winyle w Trójmieście
Byłem dzisiaj w Muzycznej Piwnicy, sklep jest zamknięty, mają urlop do 16 marca.
- wesh
Gdzie można dostać winyle w 3mieście...? W Gdańsku jest na pewno wiele antykwariatów i założę się, że w którymś stoi pudło z płytami. Ja chadzam do antykwariatu przy Miszewskiego, co prawda pozycje nie są jakieś wyszukane, ale co jakiś czas jest coś nowego, a ceny są okej;) Odmówię sobie 2piw, ale dostanę coś, co mnie interesuje. Pani ma tam fajne podejście: "Te małe 2 zł, średnie 3, a duże 5zł..."
Nie lubię odkurzać!
...chyba, że półkę z płytami.
- wesh
Winyle w Trójmieście
No i pozostaje Jarmark Dominikański...
Nie lubię odkurzać!
-
Winyle w Trójmieście
Jest jeszcze allegro, opcja Gdańsk, Gdynia, Sopot i zobaczyć co jest w danej chwili dostępne. I osobiście odebrać.
- wesh
No to sam sobie odpowiedziałeś na pytaniePilot pisze:Jest jeszcze allegro, opcja Gdańsk, Gdynia, Sopot i zobaczyć co jest w danej chwili dostępne. I osobiście odebrać.

Nie lubię odkurzać!
-
- wesh
Winyle w Trójmieście
Teraz już wiem, że człowiek uczy się całe życie.
i tak, czy siak- pieszo zdrowiej...
i tak, czy siak- pieszo zdrowiej...

Nie lubię odkurzać!