Frey pisze: ↑06 mar 2023, 22:23
. Policz sobie ile, np musisz płacić za Volumio żeby mieć Tidal Connect. Tutaj płacisz raz, do tego niewiele i to masz
To fakt że ograniczyli możliwości, ale czytałem o sposobach bezpośredniego podpięcia Tidala, przez usługi, nie testowałem jeszcze, na razie jadę na wersji próbnej - jeszcze kilka dni. Ja już się przejechałem kilak razy w życiu na tym że producent przestał coś wspierać lub zaczął pobierać większe opłaty.
domibobi pisze: ↑06 mar 2023, 21:01
Mógłbyś przybliżyć o jakich parametrach przeciętnego, starszego telefonu mówisz? Myślałem, że ustaliliśmy w tym wątku, iż to całkiem fajne urządzenie w przypadku używania jako transport podłączony do zewnętrznego dać.
To jest tylko moja opinia i to wynikająca wyłącznie z analizy podanych parametrów bo urządzenia w rękach nie miałem, natomiast ja kierując się, zwracałem uwagę na kilka parametrów:
Stosunek sygnał/szum: 102dB - teraz większość urządzeń które przeglądałem ma 112 dB, a często trafiają się i 120 dB
Wspierane formaty MP3, AAC, ALAC, APE, FLAC, WAV, WMA, OGG - brak dla mnie DSD, no i ciekawe czy poradzi sobie z MQA z Tidala, To jest dla mnie trochę dziwne, bo nie jestem pewien, ale chyba widziałem urządzenia oparte o PCM5121 które oba wyżej wymienione formaty odtwarzały, nie wiem tylko czy bezstratnie... Piszą że działa Tidal w wersji master, ale formatu nie podają jako obsługiwany, niedopatrzenie w opisie?
No i obsługiwane wyjściowe częstotliwości próbkowania PCM 24 bity 192 to w dzisiejszych realiach nie jest ostatni krzyk technologii. Dodatkowo podają że sam przetwornik ma 106 dB SNR, więc też "solidna średnia półka".
pablos pisze: ↑06 mar 2023, 21:05
@dale ,. każdy inaczej ma skonfigurowane środowisko. Tylko pan Ford uważał że jeden kolor jest właściwy;)
Stąd i wiele rozwiązań
Znowu niezbyt precyzyjnie się wyraziłem, przepraszam jeśli kogoś uraziłem, chodziło mi tylko o to że za takie pieniądze, jeśli już kreują się na super uniwersalny sprzęt, mogli by dać lepsze parametry, no ale skoro są różne wersje, to pewnie świadoma polityka cenowa. Wierzę że są osoby dla których ten sprzęt jest strzałem w 10, mimo że ktoś mówi "że można lepiej" - sam tak mam np. z gramofonami

. Dlatego przepraszam jeśli ktoś poczuł że coś Mu narzucam

.
Przypuszczam że gdybym nie lubił dłubać, to pewnie też by się skończyło u mnie na takim odtwarzaczu, a z gramofonów na jakimś Sony, albo desce od Pawelca (bo są ładne i dobre).