Foliowe okładki zewnętrzne, koperty wewnętrzne itd.
- filipdm
Foliowe okładki zewnętrzne, koperty wewnętrzne itd. - gdzie?
Używa ktoś może te okładki? Wejdą tu podwójne albumy?
http://allegro.pl/koszulki-koperty-okla ... 87984.html
http://allegro.pl/koszulki-koperty-okla ... 87984.html
Exposure 2010S2 CD + 2010S2 AMP + ProAc Studio 148 +
Sony PS-X40 (At12xe) + Moon 110lp2
Sony PS-X40 (At12xe) + Moon 110lp2
-
Napisz albo zadzwoń do Wamata oni raczej są komunikatywni 

- JacK
- Gramofon: Kuzma Stabi S
Re: Foliowe okładki zewnętrzne, koperty wewnętrzne itd. - gd
Kupowałem ostatnio trochę okładek na winyle.pl i kontakt był znakomity, natomiast wysyłka jeszcze lepsza
Zapłaciłem PayPal-em ok. godz. 13.00, wysyłka nastąpiła za godzinę i okładki miałem na drugi dzień w domu
Jakość okładek też bardzo dobra.

Kuzma Stabi S, Rega RB300, Dynavector DV - 10X5, Sonneteer's Sedley (first edition), AVM Competition, B&W CDM1NT
- ohra
Zgadza się, kupiłem ostatnio w winyle.pl okładki zewnętrzne te ala japońskie, bardzo szybka wysyłka. Odpowiedź na maila niezwłoczna.
-
Czy po każdym myciu płyt wymieniacie koperty wewnętrzne? A co z oryginalnymi kopertami na których niejednokrotnie mamy jakieś nadruki, nr płyt itp. Trzymacie je czy zakładacie nowe a te kosz? Właśnie myje płyty, mają już swoje lata i oryginalne koperty.
- JacK
- Gramofon: Kuzma Stabi S
Nie miałem sytuacji że musiałem myć płytę drugi raz, jednak jak się zdarzy to pewnie dam nową folie wewnętrzną. Nic też nie wyrzucam, oryginał to oryginał i zostaje w środku, a jak się nie mieści to mam taki segregatorek gdzie magazynuję oryginalne okładki i folie wewnętrzne.
Kuzma Stabi S, Rega RB300, Dynavector DV - 10X5, Sonneteer's Sedley (first edition), AVM Competition, B&W CDM1NT
- Winters
Najczęściej płyta ląduje w nowej kopercie, chyba że oryginalna jest dobrej jakości (wykładana folią) i czysta.
Jeżeli to, w czym ją zastałem było nieoryginalne, podarte, zalane, zniszczone i nieapetyczne to idzie na makulaturę.
Jeżeli jest to oryginalna, specyficzna koperta w dobrym stanie to ląduje w zewnętrznej folii razem z okładką, do środka okładki idzie płyta w czystej kopercie.
Jeżeli to, w czym ją zastałem było nieoryginalne, podarte, zalane, zniszczone i nieapetyczne to idzie na makulaturę.
Jeżeli jest to oryginalna, specyficzna koperta w dobrym stanie to ląduje w zewnętrznej folii razem z okładką, do środka okładki idzie płyta w czystej kopercie.
DIOMEDES KATO
-
Z płytami po myciu jest jak z człowiekiem po kąpieli
trzeba je wrzucić w świeże gatki/koszulki,bo inaczej cała kąpiel pozbawiona była by sensu 

- dalmatyn
- Gramofon: Grundig PS3500
- Kontakt:
http://allegro.pl/koperty-polokragle-we ... 73352.html czy http://allegro.pl/koperty-12wewn-antyst ... 67682.html ??
Mam sporo płyt, które mają oryginalne folie w słabym stanie. Do lepszych wydań kupię papierowo-foliowe.
Mam sporo płyt, które mają oryginalne folie w słabym stanie. Do lepszych wydań kupię papierowo-foliowe.
Pozdrawiam
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Te droższe? 

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- dalmatyn
- Kontakt:
Masz na myśli materiał, z którego są wykonane, elektrostatyczność, przezroczystość, czy może jakiś inny czynnik, który umknął mojej uwadze?
Te chyba nie są za dobre? http://allegro.pl/koperty-na-lp-wewnetr ... 94912.html strasznie pogniecione od nowości :/ Patrząc na wielkość to chyba one są zewnętrzne albo marszczą się w okładce tak jak w starych polskich wydaniach...
Te chyba nie są za dobre? http://allegro.pl/koperty-na-lp-wewnetr ... 94912.html strasznie pogniecione od nowości :/ Patrząc na wielkość to chyba one są zewnętrzne albo marszczą się w okładce tak jak w starych polskich wydaniach...
Pozdrawiam
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Każdy ma inne preferencje, jedni wolą takie inni takie, a fakt faktem takie czy inne folie zdadzą egzamin.dalmatyn pisze:Masz na myśli materiał, z którego są wykonane, elektrostatyczność, przezroczystość, czy może jakiś inny czynnik, który umknął mojej uwadze?
Masz rację, te z nowej aukcji są jakieś liche.
Analogis robi fajne i niedrogie półokrąglaki.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- dalmatyn
- Kontakt:
Wiesz, to może wyglądać na czepialstwo albo bezsensowne wnikanie w szczegóły przy tak tanim produkcie. Ja mam tak, ze nie lubię przepłacać jeśli nie ma przesłanek ku temu i również nie lubię kupować szmelcu, który ląduje w koszu (czyli finalnie przepłacam, bo trzeba kupić nowe).
Preferencji nie mam, bo nie kupowałem jeszcze koszulek
Z tych, w które mam zapakowane oryginalnie płyty (większość zza wschodniej i południowej granicy), to głównie folia i to w kiepskim stanie. Jest kilka typowo papierowych kopert. Aż żal chować do nich płyty. Najfajniejsze to papierowe dość sztywne koperty wyściełane folią.
Mam około 50 winyli (wiele dostałem), z których zostanie około połowy, a resztę chcę wymienić na ciekawsze pozycje. O wszystkie płyty bez wyjątku dbam i nawet sprzedając je za minimalne kwoty wstyd byłoby mi dawać je bez lub ze zniszczoną folią.
Stąd też pytanie o najtańsze koszulki. Częściej odsłuchiwane pozycje będą przyodziane w porządne koperty i zewnętrzne okładki aby jak najdłużej nimi się cieszyć.
Tak to jest na początku gromadzenia zbioru, dylemat, czy kupić jakiś potrzebny "gadżet" czy płytę...
Preferencji nie mam, bo nie kupowałem jeszcze koszulek

Mam około 50 winyli (wiele dostałem), z których zostanie około połowy, a resztę chcę wymienić na ciekawsze pozycje. O wszystkie płyty bez wyjątku dbam i nawet sprzedając je za minimalne kwoty wstyd byłoby mi dawać je bez lub ze zniszczoną folią.
Stąd też pytanie o najtańsze koszulki. Częściej odsłuchiwane pozycje będą przyodziane w porządne koperty i zewnętrzne okładki aby jak najdłużej nimi się cieszyć.

Pozdrawiam
- Winters
Ja od kilku sezonów kupuję koperty z winyle.pl -> papier wykładany folią, a do płyt najlepsiejszych MoFi.
DIOMEDES KATO
-
- Gramofon: Audio-Technica AT-LP
hej
ktoś wie gdzie mogę kupić takie okładki zewnętrzne? Chodzi mi o takie które maja skrzydełko - zaznaczam że one nie są zaklejane.
Kuba
ktoś wie gdzie mogę kupić takie okładki zewnętrzne? Chodzi mi o takie które maja skrzydełko - zaznaczam że one nie są zaklejane.
Kuba
-------
- Audio Technica AT-LP120 (mod.) + Schiit Mani + Shure M447(N55e Jico) + AT440MLb
- Marantz CD 6006
- Rotel RA 930AX (tuning)
- Tonsil Space '94 (Wilk-Audio-Projekt mod.)
- Audio Technica AT-LP120 (mod.) + Schiit Mani + Shure M447(N55e Jico) + AT440MLb
- Marantz CD 6006
- Rotel RA 930AX (tuning)
- Tonsil Space '94 (Wilk-Audio-Projekt mod.)