Zależało nam na jakości i uniwersalności. Zakupiłem:
- Raspberry Pi 4 B 4GB WiFi +32GB - 450pln - allegro
- Nvarcher Raspberry Pi ES9038Q2m audio DAC - 350 pln - aliexpres
- Obudowa GALAXY 2U - 1GX287N - panel 3mm - CZARNY - 226 pl (z płytą montażową) -modushop
- 7.9inch HDMI LCD - wyświetlacz LCD IPS 7,9" HDMI z ekranem dotykowym - 397pln - kamami.pl
- zasilacz meanwella - ok 50 pln - allegro
plus: taśma 2x20 pin, patchcord, 2x kabel usb 3.0 (25 cm), gniazda panelowe rj-45 i usb 3.0, śruby i kołki montażowe (dystanse) miałem z poprzednich projektów, kabel zasilający też.
Jeszcze idzie do mnie z aliexpresu płytka z filtrem zasilania, no i nie wstawiłem filtra zasilania za zasilaczem, ale nie zauważyłem by było to potrzebne, wstawię, bo w projekcie przewidziałem

Obecnie zainstalowane tam jest Volumio, odtwarza pliki cyfrowe z sieci lokalnej, usb, tidala, radio internetowe. Co do jakości, to Volumio obsługuje ten dac jako kartę Sabre ES9028 (wcześniejszą wersję chipsetu), mimo to potrafi bez problemu wykorzystać maksymalne możliwości karty, czyli 768K 32Bit.
Za mało jeszcze się osłuchałem tego urządzenia by mówić coś więcej o dźwięku, ale pasmo wydaje się być pełne, nie ma problemów z detalami i dynamiką, o scenie będę w stanie powiedzieć więcej jak na tym torze odpalę w końcu gramofon (w trakcie zmian i konstrukcj ta część toru). Obecnie powiedział bym że daje się wyróżnić elementy sceny, ale wszystkie mieszczą się między kolumnami (odcinek ok 4 m - niestety nie jest to idealne ustawienie kolumn, ale lepiej nie będzie

Co do samego składania, zasadniczo składa się jak zestaw klocków lego, owszem pomaga dojście do cięcia wodą, czy lutownica, ale jeśli w efekcie mamy dźwięk i funkcjonalność odtwarzaczy kilka razy droższych niż powyższe części, to wydaje mi się że warto było, Frajda ze składania - w gratisie