prosta, podstawowa wkładka, zamiennik eliptyk od nagaoki, a jak to fajnie gra. zacząłem od Getz/Gilberto z serii Tone Poet i urzekła mnie ta staruszka. nie wiem, może to efekt dobrej produkcji, ale przy 57 kΩ i 0 pF jest bardzo dobrze - przestrzennie, z wyraźną górą, przyjemnie rozlewającym się basem. w zanadrzu jeszcze shibata od jico. warto czasem zapomnieć o jakiejś wkładce i dać się ponownie oczarować. „wkurza” mnie tylko ilość nastawów, które oferuje MaCaBRiaa, pół soboty z wykałaczką w ręku
SONY PS-X60 + MaCaBRiaa + Rotel RC-990BX + Rotel RB-980BX + Rotel RCD-955AX (mod by Martynka) + Snell C/IV SABA PSP-350 + Luxman L-210 + Canton Quinto 520 + Grundig CD8100 (mod by Martynka)
ELAC ESG 793 igła, zamiennik eliptyczny. Gra to świetnie, wkładka warta zainteresowania bo za niewygórowane pieniądze dostajemy szybki i fajnie kontrolowany bas świetną średnicę i kończąc na fajnie prowadzonych wysokich, teraz pozostaje zbierać na lepszą igłę .
Jak kupowałem swoje obecne kolumny zobaczyłem że gość ma jeszcze tą wkładkę za 60zł to kazałem mu dorzucić do paczki , tak na marginesie parę dni temu poszła taka na all za 66zł
A to ,,gramofonik,, sprzedawał z tego co kojarzę
Kiedyś wrzuciłem link do tej wkladki bo wyskoczyła w super cenie, od razu forumowicze ustalili sprzedawcę.
JVC QL-A7, pre CAT, Yamaha HTR 6130, Dali Zensor 7
A to ,,gramofonik,, sprzedawał z tego co kojarzę
Kiedyś wrzuciłem link do tej wkladki bo wyskoczyła w super cenie, od razu forumowicze ustalili sprzedawcę.
Ta licytacja to akurat nie gramofonik, Jego aukcję też jakiś czas temu widziałem.
Dynavector 30C,testuję jeszcze z ustawieniami dyskretnioka ale już jest fajnie ,nad moim Rondo Bronze zawisły czarne chmury ale b.ciężko się zdecydować którą zostawić.
Tak ma,teoretycznie tolerancja 3mm ale jak wyregulowałem dokładnie jest progres,wkładka wymagająca pod względem konfiguracji parametrów,super się odwdzięcza
No to ja dam radę żeby nie wykraczać poza 1mm, a im ostrzejszy szlif tym bardziej jest to kluczowe.
To są prawidłowości dotyczące każdego gramofonu i wkładki, więc to nie jest tak że na JVC można se odpuścić, a gdzie indziej nie