Chciałem dopytać z zapytowywaniem
 Mam od 2017 gramofon Debut Carbon DC z wkładką Ortofon OM10. W tym gramofonie trochę zmieniłem, przede wszystkim dołożyłem dodatkową amortyzacje do gumek na której wisi silnik i teraz nic już nie przenosi się na igłe (drgania). Dodatkowo udało mi się kupić na olx aluminiowy talerz od debuta pro z gumowym tłumieniem TPE. Podniosłem też ramie przez podkładki Pro-Jecta. Teraz chciałbym zakupić wkładkę Hany EH - czyli wysokonapięciową MC, ponieważ nie mam przedwzmacniacza dla MC... stąd moje pytanie, czy do naszego carbonowego ramienia mogę założyć Hane? Niby waga ta sama co Ortofon, ale czy wszystkie rezonanse itd będą odpowiednie? Czy ta wkładka zagra tak jak trzeba? Dodakowo pytanie, czy jest ktoś kto zmienił podtalerz w Debucie na aluminiowy? Zastanawiam się co zrobić jako pierwszy krok, czy najpierw wkładkę, czy najpier podtalerz.
 Mam od 2017 gramofon Debut Carbon DC z wkładką Ortofon OM10. W tym gramofonie trochę zmieniłem, przede wszystkim dołożyłem dodatkową amortyzacje do gumek na której wisi silnik i teraz nic już nie przenosi się na igłe (drgania). Dodatkowo udało mi się kupić na olx aluminiowy talerz od debuta pro z gumowym tłumieniem TPE. Podniosłem też ramie przez podkładki Pro-Jecta. Teraz chciałbym zakupić wkładkę Hany EH - czyli wysokonapięciową MC, ponieważ nie mam przedwzmacniacza dla MC... stąd moje pytanie, czy do naszego carbonowego ramienia mogę założyć Hane? Niby waga ta sama co Ortofon, ale czy wszystkie rezonanse itd będą odpowiednie? Czy ta wkładka zagra tak jak trzeba? Dodakowo pytanie, czy jest ktoś kto zmienił podtalerz w Debucie na aluminiowy? Zastanawiam się co zrobić jako pierwszy krok, czy najpierw wkładkę, czy najpier podtalerz.Pozdrowienia
Szczepan