Z tego co widzę kupiłeś u sprzedawcy-firmy, dlatego nie powinno być problemów ze zwrotem.
Wg mnie jest tak jak mówisz - lepiej zainwestować w jakąś dobrą igłę do 500-tki (może nawet JICO) niż bawić się w kolejne modele STANTONa. 500-tka to przyzwoita wkładka, a jej pełny potencjał można uwolnić instalując jakąś dobrą igłę.
Igła do PICKERING V-15
- Jozi
- Gramofon: Sony PS-X60
Re: Igła do PICKERING V-15
No chyba tak zrobię. Czy ta byłaby przyzwoita?mattz7 pisze: ↑20 sty 2023, 11:43Z tego co widzę kupiłeś u sprzedawcy-firmy, dlatego nie powinno być problemów ze zwrotem.
Wg mnie jest tak jak mówisz - lepiej zainwestować w jakąś dobrą igłę do 500-tki (może nawet JICO) niż bawić się w kolejne modele STANTONa. 500-tka to przyzwoita wkładka, a jej pełny potencjał można uwolnić instalując jakąś dobrą igłę.
https://www.dacapoaudio.com/4695-stanto ... -mono.html
[Sony PS X60,VM540ML, Shure V15III-Sas, Sony XL 45,pre @Jaculek-analog]
[ Tidal Hifi, xDuoo XQ-50 Pro2+Toping E30II, Onkyo 7030C-cyfra] Yamaha A-S701, Heco Professional 650
[ Tidal Hifi, xDuoo XQ-50 Pro2+Toping E30II, Onkyo 7030C-cyfra] Yamaha A-S701, Heco Professional 650
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Stanton 500, 600 i 680 to inne wkładki.
Sory że nie poinformowałem o tym wcześniej, ale sam zapomniałem że Pickering V15 i Phase IV są niekompatybilne igłowo.

Ja bym jednak kupił jakąś igłę Tonara czy inną tańszą albo jakiś oryginał z zapasów magazynowych (dość niedawno zakończono produkcję 500.v3).
Np. w ofercie dacapo dla Pickering V15 mamy nawet oryginalną igłę eliptyczną PD-AME pod nacisk 2g w dobrej cenie:
https://www.dacapoaudio.com/4546-D1500- ... eplacement
Coraz większym kłopotem do tej serii wkładek (z perspektywy dostępności) są fajne igły o miękkim zawieszeniu.
Tak.
Sory że nie poinformowałem o tym wcześniej, ale sam zapomniałem że Pickering V15 i Phase IV są niekompatybilne igłowo.
Ta która, bo tu jest cała lista?

Ja bym jednak kupił jakąś igłę Tonara czy inną tańszą albo jakiś oryginał z zapasów magazynowych (dość niedawno zakończono produkcję 500.v3).
Np. w ofercie dacapo dla Pickering V15 mamy nawet oryginalną igłę eliptyczną PD-AME pod nacisk 2g w dobrej cenie:
Coraz większym kłopotem do tej serii wkładek (z perspektywy dostępności) są fajne igły o miękkim zawieszeniu.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Ogólnie kiedyś na dacapo zamówiłem igłę Pickering V15 (539-DE) i zwróciłem, bo miała mega twarde zawieszenie. W zamian kupiłem igłę do Stantona 500 549-DE i ta już była dużo bardziej ruchliwa w zawieszeniu i mam ją do dnia dzisiejszego (gra bardzo przyzwoicie).Wojtek pisze: ↑20 sty 2023, 12:09Stanton 500, 600 i 680 to inne wkładki.
Tak.
Ta która, bo tu jest cała lista?
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Dacapo jakoś tam przynajmniej informuje jaka igła pod jaką siłę nacisku, więc jest jakieś rozeznanie, ale w razie wątpliwości czy też braku informacji pewnie można dopytać.
Do tych wkładek oryginalnie był potężny wybór igieł dlatego też jest szeroki wachlarz zamienników by jakoś pokryć selekcję
Do tych wkładek oryginalnie był potężny wybór igieł dlatego też jest szeroki wachlarz zamienników by jakoś pokryć selekcję

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum