domibobi pisze: ↑18 sty 2023, 06:07
ma wyjście optyczne
hansolo pisze: ↑18 sty 2023, 07:33
Nowa wersja (4s) posiada optyka ale starsza (3) to już niekoniecznie
Już wyjaśniam Panowie.
Mam Mi Box S 4K, ponoć najnowszy, zaktualizował się z A8 do A9, kupowałem w grudniu '22.
https://allegro.pl/oferta/xiaomi-mi-box ... Mjg2ZWM%3D
W chinach jest już ponoć dostępny MiBox 4S Max czy tam Pro, ale w chwili zakupu mojego nie było jeszcze wersji światowej.
Mój wg. specyfikacji nie ma wyjścia optycznego:
https://mi-home.pl/mi-box-s
Wrzucam fot mojego:
Taka ciekawostka, po podłączeniu zaświeciła się dioda (?) w głębi złącza MiniJack, przyszło mi do głowy, że to jednocześnie złącze optyczne, nie słyszałem nigdy o czymś takim, szukałem jakiegoś wtyku minijackooptycznego, ale nie znalazłem
Co to qva miałoby być, dioda celownicza?
Nawet gdyby mój MiBox miał optyka to do mojego leciwego Tensai musiałbym wykorzystać przejściówkę optyk-rca, o ile miałoby to sens.
Nie chcę grać HiFi na ampli 5.1 (Panas w podpisie), ma kilka wejść optycznych, ale używam go tylko do filmowania.
Ale, jak na mój słuch i mój sprzęt - Tidal HiFi gra bardzo dobrze, o niebo lepiej niż spotify w wersji free. Master też jak pisałem wyżej, nie ma reguły, bywa gorzej niż HiFi, ale bywa też porównywalnie czyli bardzo dobrze. Po wczorajszym wpisie przesłuchałem do końca playlistę Black Sabbath, jeszcze jakieś 20 utworów i jak na złość, 90% plików master grało świetnie
Frey pisze: ↑18 sty 2023, 08:04
Prawdopodobnie jakbyś puścił dźwięk optykiem albo usb to problem zniknąłby ale wtedy potrzebujesz DAC
Pomyślałem od razu o FiiO D03K Taishan, o którym pisałeś w innym wątku, że nie ma tragedii, budżetowe rozwiązanie na początek wziąłem pod uwagę. Ale przy jego złączach nie widzę możliwości podpięcia pod mojego MiB, chyba, że jakieś przejściówki
Taka zabawna analogia przyszła mi do głowy dla zrozumienia tematu.
Jak zmienisz MiBoxa na jakiś fajny transport cyfrowy to jakbyś zawiesił tą shibatę już nie na AT91 tylko np. na Shure V15 III + musisz dokupić Nudę Teraz już jest najlepiej
Kumam całość wyjaśnienia, bardzo dobrze wytłumaczone różnice
Kurna, zbankrutuję przez to forum, to nie ma końca, króliczek zamiast bliżej to coraz dalej
Dzięki Kamilu za obszerne wyjaśnienia