Wcześniej miałem "tylko" MOV i ktoś mnie w domu podpuścił, że taka płyta to musi być u mnie w najlepszym wydaniu:)
No, a na takiego wyzwania to ja nie mogłem ot tak pozostawić;)
O kurcze, brzmi świetnie. I jeszcze udało mi się upolować po "normalnych" kosztach
Później żona dopytywała się a ile takie super wydanie kosztuje
W dyskografii Charlie Parkera ciężko znaleźć dzieło/album od którego zacząć słuchać tego wybitnego artystę na winylu. W zasadzie ja sam miałem kłopot od czego zacząć, które płyty są reprezentatywne. Jak wygląda historia fonografii Birda?
Tutaj znalazłem, fantastyczne, moim zdaniem, zestawienie wartych uwagi płyt Parkera na winylu. Jest to, wg mnie, bardzo uporządkowany i przejrzysty zbiór rekordów Charliego.
Dla zainteresowanych bardzo polecam:
Wcześniej miałem "tylko" MOV i ktoś mnie w domu podpuścił, że taka płyta to musi być u mnie w najlepszym wydaniu:)
No, a na takiego wyzwania to ja nie mogłem ot tak pozostawić;)
O kurcze, brzmi świetnie. I jeszcze udało mi się upolować po "normalnych" kosztach
Później żona dopytywała się a ile takie super wydanie kosztuje
Super zakup. Gratuluję decyzji, są tytuły warte grzechu
"Biedny" tomaszek. Tomaszek, napisz czy było warto.
Moja kopia still sealed. Przestałem rozrywać "plomby" w albumach od Impex. Teraz je rozcinam, mniej inwazyjne rozwiązanie.
Ok, czasem super tłoczenie daje więcej radości niż dźwięk, szczególnie wtedy kiedy płyta jest nowa, czasem kolorowa, budżetowa. W takim momencie odczuwam radość, nawet kiedy wiem, że sam materiał nagrany to PCM. Mam takie dwa albumy "Toto Bona Lokua" i żeby nie z...e tłoczenie byłbym bardzo zadowolony, mimo iż materiał to raczej ten sam jaki został użyty w CD.
Na drogą nóżkę seria Classic od Blue Note, tutaj to dopiero noga chodzi, jaka tam jest moc
Tutaj nie ma złych numerów, a chemia między Wilkersonem, a Grantem mistrzostwo.
Jak będę robił imprezę to może grać non stop
Just take those old records off the shelf
I'll sit and listen to 'em by myself
Today's music ain't got the same soul
I like that old time rock and roll
Miles Ahead Miles Davis +19. Gil Evans
Anonsowany już wcześniej przeze mnie. Do kolekcji wczesnych wydań Milesa. Fontana UK. Główna zaleta to trafiony doskonały stan zachowania.