Co zamiast DMS242? Shure M75/ M95 czy ortofon 2M Red
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Re: Co zamiast DMS242? Shure M75/ M95 czy ortofon 2M Red
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
No to teraz mi namieszales :
Bralbys ta z hitrack używka czy jednak lepiej eliptyka jico ale nowego? Cenowo wychodzi na to samo, kurcze okazuje się że jak jest za dużo opcji to też problem
Na tej wkładce delikatne plumkania instrumentalne też powinny być dobrze słyszalne czy raczej nie ma co się tego spodziewać?

Bralbys ta z hitrack używka czy jednak lepiej eliptyka jico ale nowego? Cenowo wychodzi na to samo, kurcze okazuje się że jak jest za dużo opcji to też problem
Na tej wkładce delikatne plumkania instrumentalne też powinny być dobrze słyszalne czy raczej nie ma co się tego spodziewać?
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Oryginalna igła HE to wyższa klasa niż ED od JICO. To była top wersja M95.
A są one na płycie?
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
Bier hipereliptyka (HE). B.fajna oferta.
Genuin Jico zawsze zdążysz, są w stałej ofercie daCapo. Chyba, że chcesz blank nową nie śmiganą, to wtedy OK. Cena bdb.
Genuin Jico zawsze zdążysz, są w stałej ofercie daCapo. Chyba, że chcesz blank nową nie śmiganą, to wtedy OK. Cena bdb.
-
Kupiłem tą wkładkę z igłą HI Track. Troszkę się obawiam czy na pewno igła jest w tak świetnym stanie jak w opisie ale za waszą sugestia postanowiłem zaryzykować. Raz kozie wio
Dzięki wielkie za pomoc.
Dam znać jakie wrażenia odsłuchowe.

Dzięki wielkie za pomoc.

Dam znać jakie wrażenia odsłuchowe.
- kukiz 30
Wojtku możesz mi wyjaśnić i rozjaśnić sprawę. Nie powiem że mnie zaintrygowała uw ta igła.Wojtek pisze: ↑29 gru 2022, 22:02200 złotych OK, 250 drogo.
Litości...
Od 19661129 ze Szczecina nie kupujemy.
Zresztą, wersja pod standardowe mocowanie ma moim zdaniem większą wartość niż wersja Dualowska.
Do M95 są tańsze i droższe opcje igłowe: https://www.dacapoaudio.com/2665-Shure- ... 07-group-g
Już było pisane że zmieścisz się w budżecie więc nie rozumiem tego wydziwiania![]()
Mianowicie w opisie jest do wkładki ME95. A zatem czy ta igła będzie pasować do zwykłej MKi. Chciałem sprawić sobie Jico Eda ale padło na Black Diamond. Bo w dacapo nie było akurat.
Mission Cyrus One,Sony PS-X6,2xPCM56 DAC by Martynka,Yamaha cdx-10,Infinity RS-4000.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Ah widzisz, nie ten link wrzuciłem: https://www.dacapoaudio.com/2665-Shure- ... 07-group-g
Zrobiłem edytę w poprzednich postach żeby nie robić siary.
ME95 różni się od M95 więc igły nie są kompatybilne.
Zrobiłem edytę w poprzednich postach żeby nie robić siary.
ME95 różni się od M95 więc igły nie są kompatybilne.
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- kukiz 30
To się wyjaśniło. Dzięki
Mission Cyrus One,Sony PS-X6,2xPCM56 DAC by Martynka,Yamaha cdx-10,Infinity RS-4000.
-
Wkładka już zamontowana i gra. Gra super
dzięki za podpowiedzi i dzięki Wojtku za pllink do tej konkretnej sztuki.
W końcu płyty nabrały rumieńca i pokazują mięso
Płyta Queen gratest hits w końcu nie jest płaska i da się jej z przyjemnością słuchać w końcu a leżała rok niesłychaną po pierwszym przelocie bo była płaska jak deska a teraz brzmi. Nadal lepiej brzmi płyta bohemian rapsody z filmu ale już jest miło nawet na tych płaskich.
Płyta sztywny pal azji- szukam nowego siebie która w latach 80 była katowana na UNITRA Artur a teraz kilka razy przesluchalem na poprzedniej wkładce nagle pokazała zupełnie nowe i strumenty których wcześniej nie było słychać w ogóle. Dzisiaj się zdziwiłem skąd te dźwięki bo nie wiedziałem że były w nagraniu, płytę znałem bardzo dobrze
A przecież płyta w dobrym stanie nie jest.
Podsumowując, jestem bardzo zadowolony z przesiadki.
Dzięki wielkie
W końcu płyty nabrały rumieńca i pokazują mięso
Płyta Queen gratest hits w końcu nie jest płaska i da się jej z przyjemnością słuchać w końcu a leżała rok niesłychaną po pierwszym przelocie bo była płaska jak deska a teraz brzmi. Nadal lepiej brzmi płyta bohemian rapsody z filmu ale już jest miło nawet na tych płaskich.
Płyta sztywny pal azji- szukam nowego siebie która w latach 80 była katowana na UNITRA Artur a teraz kilka razy przesluchalem na poprzedniej wkładce nagle pokazała zupełnie nowe i strumenty których wcześniej nie było słychać w ogóle. Dzisiaj się zdziwiłem skąd te dźwięki bo nie wiedziałem że były w nagraniu, płytę znałem bardzo dobrze

Podsumowując, jestem bardzo zadowolony z przesiadki.
Dzięki wielkie

- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Cieszę się że się nie zawiodłeś 

Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum