Witajcie, od jakiegoś czasu noszę się z myślą by zakupić swój pierwszy gramofon. Niestety nie posiadam żadnych z elementów wymaganego zestawu. Chciałbym się zmieścić w granicy powiedzmy 600-800zł, mam nadzieję że szanowni wsół forumowicze mi pomogę, jestem zielony w temacie.
Pozdrawiam,
Bernix
Kupię pierwszy gramofon.
- konrads0
- Gramofon: Technics SL 1200Mk2
- Jozi
- Gramofon: Sony PS-X60
Re: Kupię pierwszy gramofon.
600-800 zł nie mając do czego podpiąć to skromnie. Kto tanio kupuje, dwa razy kupuje.
Taką kwotę to przeznacz na wzmacniacz lub amplituner + kolumny. Sam tak zaczynałem, była Elizabeth a później poczciwy ampli telefunken + kolumny( ten zestaw od czasu do czasu gra u mnie w kuchni) .Dobry był bo nie wymagał przedwzmacniacza.
Dopiero dobierz do tego gramofon w zależności od budżetu. Obserwować giełdę, ale by coś kupić uczciwego to ok 600-800zł trzeba będzie dać za sam gramofon, tak więc przemyśl w jakim kierunku podążać.
Taką kwotę to przeznacz na wzmacniacz lub amplituner + kolumny. Sam tak zaczynałem, była Elizabeth a później poczciwy ampli telefunken + kolumny( ten zestaw od czasu do czasu gra u mnie w kuchni) .Dobry był bo nie wymagał przedwzmacniacza.
Dopiero dobierz do tego gramofon w zależności od budżetu. Obserwować giełdę, ale by coś kupić uczciwego to ok 600-800zł trzeba będzie dać za sam gramofon, tak więc przemyśl w jakim kierunku podążać.
[Sony PS X60,VM540ML, Shure V15III-Sas, Sony XL 45,pre @Jaculek-analog]
[ Tidal Hifi, xDuoo XQ-50 Pro2+Toping E30II, Onkyo 7030C-cyfra] Yamaha A-S701, Heco Professional 650
[ Tidal Hifi, xDuoo XQ-50 Pro2+Toping E30II, Onkyo 7030C-cyfra] Yamaha A-S701, Heco Professional 650
- Lukasz31
- Gramofon: Thorens TD 125mkI
Re: Kupię pierwszy gramofon.
Jakieś wymagania tzn . kolor, rodzaj napędu ??
Skąd jesteś kolego ??
Skąd jesteś kolego ??