Czyli będzie to AT 3600 i warto w jej miejsce nabyć 95 ?
Oczywiście rozumiem, że odbiór audio jest bardzo subiektywny, ale
tak ... "statystycznie".

Może od razu kupić Ortofona 2M Red ?
pozdrawiam
Gatar
Tak jak potwierdził to jeden z przedmówców. Nie kłamał, ani nie oszukiwał.gatar pisze:Czyli będzie to AT 3600 i warto w jej miejsce nabyć 95 ?
Zacznij od AT-95.gatar pisze:Może od razu kupić Ortofona 2M Red ?
Na razie nie chcę odkręcać bo potem będę miał problem żeby to wszystko sklalibrować.Sindsoron pisze:Jakbyś odkręcił ją od headshell'a to na górze powinno być oznaczenie modelu.
Weź tą Wamatową. Przynajmniej wiadomo, że ma eliptyczny szlif. Ta tańsza może być sferykiem.filipdm pisze:Nie jestem do końca pewny, którą wybrać.
Wystarczy jakoś to sobie odmierzyć i zadbać potem, by śrubki wylądowały w tym samym miejscufilipdm pisze:Na razie nie chcę odkręcać bo potem będę miał problem żeby to wszystko sklalibrować.
Powiem tak, jeśli naszej wiedzy nie ufasz to faktycznie lepiej rozkręć. A jeśli ufasz to się nie zastanawiajfilipdm pisze:Chociaż ATN10, ATN11, ATN12 na zdjęciach wyglądają tak samo więc na 100% bez rozkręcania się chyba nie obejdzie.
Wszystko zależy od pieniędzy i oczekiwań. Złe wkładki to nie są, ale nic wyjątkowego.filipdm pisze:A co te wkładki są w ogóle warte? Może lepiej od razu ją wymienić na coś innego ?
temat dotyczył wkładki podobno DMS251E - tak dla przypomnienia.zbyszek1982 pisze:GrzesiekDual, To jest na pewno ta wkładka. Mam taką.
Możesz rozwinąć temat?GrzesiekDual pisze:przymierzyłem i ... nie pasuje
Nie da się zatrzasnąć, bo brzeg oprawki igły zahacza o wkładkę - tak jakby oprawka igły była wyższa od wysokości wkładki. NIe ma technicznej możliwości zatrzaśnięcia oprawki na wkładce - opiera się o ten rowek na górze wkładki i koniec ruchu.zbyszek1982 pisze:Możesz rozwinąć temat?GrzesiekDual pisze:przymierzyłem i ... nie pasuje
Zahaczasz oprawkę igły tym ząbkiem plastikowym o wkładkę, a potem zatrzaskujesz całość na wkładce.