Ano. Maroko na moje oko zagrało bdb mecz. Brakło kropki nad i w paru dobrych akcjach, a ta niewątpliwie się należała. Za mało troszkę zimnej krwi i zbytnia nerwowość w sytuacjach "pewnych".
Franzuzi to trochę fuksiarze, jak Niemcy swego czasu.
Jeśli Fr tak słabo zagrają w finale, to Argentyna ich rozstawi po kątach. I tego się trzymajmy
Zgadza się. To jest calkowita racja. Zazwyczaj w takich sytuacjach na polu karnym sędzia oglada Var. A teraz? Co oni tam oglądali? Playboya? No żesz...Tutaj glowny dal żółtko Marokanczykowi w ogóle nie zawracając sobie glowy sprawdzeniem sytuacji...
w drugiej połowie mieli przynajmniej dwie bardzo klarowne sytuacje, chyba zabrakło zimnej krwi i szczęścia. i jeszcze ten słupek z przewrotki... a finalnie pechowo dostali drugą sztukę i po balu panno Lalu... fajny mecz, więcej emocji dla mnie jak w Arg-Cro.
SONY PS-X60 + MaCaBRiaa + Rotel RC-990BX + Rotel RB-980BX + Rotel RCD-955AX (mod by Martynka) + Snell C/IV SABA PSP-350 + Luxman L-210 + Canton Quinto 520 + Grundig CD8100 (mod by Martynka)
Główny nie może sobie sprawdzać kiedy i co chce. Jeśli nie dostał nic na ucho to nie ma tematu
Toteż właśnie sie zastanawiam. Jezeli my widzieliśmy tą sytuację na powtórkach i raczej jest zgoda ze to Francuz wjechal w Marokanczyka to czy oni widzieli inne ujęcie ze nie zareagowali? Czy mają podglad z innych kamer? Ciekawi mnie to.
"- To był faul francuskiego obrońcy - ocenia Marcin Borski, były sędzia międzynarodowy. - Co prawda Hernandez był pierwszy przy piłce, ale w wyniku stracenia równowagi wszedł intensywnym wślizgiem w tor biegu Marokańczyka, który - gdyby nie upadek - mógłby walczyć o piłkę. To powinien być rzut karny. Ewentualnie, powtarzam: ewentualnie, sędzia mógł to odebrać jako przypadkowe zderzenie, ale żółtka kartka dla Boufala nie ma żadnego wytłumaczenia.
I dodaje: - Zwróciłbym uwagę też na stały fragment gry dla Maroka w doliczonym czasie gry pierwszej połowy. Aurélien Tchouaméni, pomocnik Francji, przesadził w łapaniu rywala za koszulkę. W tej sytuacji też sędzia mógł podyktować karnego dla Maroka. Jestem zdziwiony, że w półfinale mundialu jest tak przeciętne sędziowanie. Sędzia Cesar Arturo Ramos ledwo panuje nad meczem. Przeoczył kilka żółtych kartek - mówił Borski."
SONY PS-X60 + MaCaBRiaa + Rotel RC-990BX + Rotel RB-980BX + Rotel RCD-955AX (mod by Martynka) + Snell C/IV SABA PSP-350 + Luxman L-210 + Canton Quinto 520 + Grundig CD8100 (mod by Martynka)