Witam,
Dotarł do mnie dziś Dual 505-4, niestety nie działa w nim pokrętło do zmiany prędkości.
Nie wiem czy jest to zepsute, czy może coś się wyhaczyło. Regulacja płynna działa, ale nie można zmienić z 33 na 45.
Jak w ogóle wyregulować prędkość w tym gramofonie? Na słuch?
Dual 505-4
- kreator
-
Re: Dual 505-4
Tak przeskakuje, regulacja pokrętłem też działa.
Przełącznik przeskakuje, ale nie przełącza/zmienia prędkości.
Przełącznik przeskakuje, ale nie przełącza/zmienia prędkości.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Dual 505-4
Na płytę stroboskopową.Krzysiek C. pisze:Jak w ogóle wyregulować prędkość w tym gramofonie? Na słuch?
Czyli tak jakby coś nie stykało w przełączniku.Krzysiek C. pisze:Przełącznik przeskakuje, ale nie przełącza/zmienia prędkości.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Re: Dual 505-4
Już działa, zdjąłem talerz i okazało się, że nie przełącza się bo nie ma poslizgu, muszę czymś posmarować, ale póki co działa przy energicznym przełączaniu
Co do stroboskopu, to znalazłem na naszym forum informacje skad mozna wydrukować mate, nie rozumiem jednak o co chodzi z tą lampą?
Trzeba mieć specjalną?

Co do stroboskopu, to znalazłem na naszym forum informacje skad mozna wydrukować mate, nie rozumiem jednak o co chodzi z tą lampą?
Trzeba mieć specjalną?
- Kocewicz
- Kontakt:
Dual 505-4
Od biedy może być zwykła żarówka, jednak neonówka daje dużo bardziej gwałtowne rozbłyski (o częstotliwości 50 Hz, więc na oczy tego nie uświadczysz), przez co obraz na tarczy stroboskopowej będzie wyraźniejszy. Tyle w tym temacie.
Are you Shure?
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Dual 505-4
No to całe szczęścieKrzysiek C. pisze:Już działa, zdjąłem talerz i okazało się, że nie przełącza się bo nie ma poslizgu, muszę czymś posmarować, ale póki co działa przy energicznym przełączaniu![]()

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum