Analizując wcześniejsze wpisy wyszło mi coś takiego. Czy mógłby ktoś zmierzyć i porównać czy jest ok?
EW sony.jpg
Capture1.JPG
Podbijam zapytanie, czy znalazłby się ktoś komu chciałoby się pomóc i pomierzyć EW? W tym momencie EW jest nie dokupienia, więc muszę liczyć na Waszą pomoc.
DL103R/PSX50/ISKRA/EL34 by MISSE/TL800
WiiM Pro Plus
Jest dostępny w cenie ok 155 dolarów plus przesyłka, natomiast przez kilka dni nie było go w ogóle. Jeśli by miał ktoś na sprzedaż w miarę normalnej cenie to chętnie kupie.
WiiM Pro Plus
Trochę odejdę od tematu, ale czy ktoś zmierzył ile tak naprawdę wynosi efektywna masa ramienia pua7. Przeglądając sieć można znaleźć sprzeczne informacje, niektórzy podają 20 gram inni 25 gram?
WiiM Pro Plus
ktoś zmierzył ile tak naprawdę wynosi efektywna masa ramienia pua7.
Masz w tym wątku, na początku jakoś. Co masz na myśli pisząc "tak na prawdę", bo to właśnie pojęcie względne .. chodzi o okoliczności? No właśnie
Wyraziłem się mało dokładnie, właściwie to chodzi mi o masę efektywną uwzględniając headshella sony sh 165 (sony psx 50). Przekopywałem wcześniej te wątki i jednak są jakieś niejasności co to tej wartości. Na zagranicznych forach podobnie.
WiiM Pro Plus
Trochę odejdę od tematu, ale czy ktoś zmierzył ile tak naprawdę wynosi efektywna masa ramienia pua7. Przeglądając sieć można znaleźć sprzeczne informacje, niektórzy podają 20 gram inni 25 gram?
~20g razem z oryg główką potwierdza to niejako informacja jak ciężką wkładkę możesz tam wyważać , te ramię to zawodnik o średniej masie efektywnej, jakaś bardziej szczegółowa wiedza nie jest tu ci potrzebna, z tym 25g to sobie ktoś niezłe jaja robił ale wiem że są tacy entuzjaści którym przeciwwaga dynda na końcu lufy
DDX-1000, RMG-309i, SME3012, 2xSPU, MPU, 2xLundahl, Kondo AN, 2xANK, 300B, 2A3, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
Holo Red, Holo Cyan 2, Lundahl 1:1, AN Kondo, 300B, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
Przeglądając sieć można znaleźć sprzeczne informacje, niektórzy podają 20 gram inni 25 gram?
Ta, 50g od razu. Temat został już wystarczająco wzdłuż i wszerz przewałkowany na forum.
Z tego co pamiętam to okolice 18-19g przy SH-165, czyli tak jak blis napisał (a kiedyś się srogo spieraliśmy o to ).
Przy lekkim koszyku typu Technics mamy me 15g.
Waga średnia.
Sprzeczności będą zawsze bo producent nie podał jednoznacznej informacji.