A masz Detal
Kolekcje sprzętowe forumowiczów
- Martynka
- Gramofon: Yamaha PX3
Re: Kolekcje sprzętowe forumowiczów
Martin Logan CLS, Ayon Triton KT150 z KT88 zamiennie, DAC Stax Talent (2 x PCM63 na 6N26P) + Volumio Pi5 Waveshare 11,9", CD Rotel RCD955 (TDA1541 na 6N9S)... no i oczywiście gramofon Yamaha PX3 z Yamaha MC5 (shibata na boronie)
- Martynka
Dąb z olejem Osmo Cognac, nie zmienia bardzo koloru ale idealnie podkreśla strukturę drewna.
A co do samego RHB-10 to przybyło mu 100 tysięcy uF w środku i w końcu gra jak należy.
Jeszcze tylko odbiorę zbłąkane kabelki ( byłem dziś z bombonierką u Pani kierownik poczty głównej więc jest nadzieja ) i też jestem w domu.
Martin Logan CLS, Ayon Triton KT150 z KT88 zamiennie, DAC Stax Talent (2 x PCM63 na 6N26P) + Volumio Pi5 Waveshare 11,9", CD Rotel RCD955 (TDA1541 na 6N9S)... no i oczywiście gramofon Yamaha PX3 z Yamaha MC5 (shibata na boronie)
- farmer
- Gramofon: FISHER MT-6331
Jestem nieuleczalnym fanatykiem wzmacniaczy Pioneera z lat 70-tych, ale ostatnio wszedłem w posiadanie takiego klocka. Będzie przy nim trochę roboty, ale pierwsze wrażenia są bardzo pozytywne...
UHER PS950+FISHER MT-6331+Lo-D HA-7700+PHILIPS CD350+POHLER SOUND PS 43O2
- Martynka
Bo to cudowna Yamaha A-1.
Jeżeli mówić o kultowych modelach to ten dual FET do nich należy.
Zmienić wszystkie kondy i trymery i wyregulować i będzie cud.
A do tego ma fajne pre gramofonowe.
- Martynka
88mF
- Martynka
Udało się, pomimo podania złego adresu ( za dużo Tramalu ewidentnie szkodzi ) przechwyciłem paczkę. Wielkie podziękowania dla @SimonTemplar za forwarding ( przepraszam Cię Szymonie za zamieszanie ) Oto one, kolejne kabelki w moim życiu:
To te pod spodem, na górze TQ Black dla porównania.
Wiem, że więcej osób wierzy w działanie sił nadprzyrodzonych niż na wpływ kabli na tor ale co tu się wydarzyło...
Więcej zaraz w dedykowanym Tellurium Q temacie.
- SimonTemplar
- Martynka
Mój ?? Muszę sobie zapisać na kartce jak osoba z Alzheimerem... a jak nie to znam miłą Panią kierownik poczty
- SimonTemplar
- pawelgrab
Do winyl.net dołączyłem w grudniu 2019 rok, z tematem w przedstaw się
" Przygoda wróciła na dobre". Po 3 latach przygoda dalej trwa i trwa ale, ale nadszedł czas
na pewne nieuniknione zmiany w torze .
Po przemyśleniach postanowiłem skoczyć na głębszą wodę od razu o dwa poziomy i ...
- tutaj serdecznie dziękuję Kolegom Arturowi (@af-p) i Darkowi (@darkman) ponieważ
bez nich skok groził utonięciem a z nimi.... udało się .
Do dzisiaj było tak:
Od dzisiaj sygnał idzie ze źródła prosto na końcówkę wzmacniacza w trybie power amp direct, aby nie zaburzać wrażeń odsłuchowych:
oraz
Dodam tylko, że było bardzo dobrze ale po jednoczesnych zmianach pre i stołu jest niebiańsko -
nie wiem co to będzie dalej ale to są zmiany warte każdej złotówki. Kto by pomyślał
" Przygoda wróciła na dobre". Po 3 latach przygoda dalej trwa i trwa ale, ale nadszedł czas
na pewne nieuniknione zmiany w torze .
Po przemyśleniach postanowiłem skoczyć na głębszą wodę od razu o dwa poziomy i ...
- tutaj serdecznie dziękuję Kolegom Arturowi (@af-p) i Darkowi (@darkman) ponieważ
bez nich skok groził utonięciem a z nimi.... udało się .
Do dzisiaj było tak:
Od dzisiaj sygnał idzie ze źródła prosto na końcówkę wzmacniacza w trybie power amp direct, aby nie zaburzać wrażeń odsłuchowych:
oraz
Dodam tylko, że było bardzo dobrze ale po jednoczesnych zmianach pre i stołu jest niebiańsko -
nie wiem co to będzie dalej ale to są zmiany warte każdej złotówki. Kto by pomyślał
luxman pd282 , schiit mani , kenwood ka-405 , kt-413 , kx-550 , harman kardon cd hd3700 , onkyo sc-60 mk II
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Takie porównania zmian to rozumiem.
Najczęściej widzę jak razem z gramofonem czy preampem wjeżdża też inna wkładka i jest "łooo ale różnica"
To tak jakby przy okazji wymiany opon zmieniać też samochód i się dziwić że jest inaczej
Najczęściej widzę jak razem z gramofonem czy preampem wjeżdża też inna wkładka i jest "łooo ale różnica"
To tak jakby przy okazji wymiany opon zmieniać też samochód i się dziwić że jest inaczej
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
http://www.winyl.net/viewtopic.php?f=6&t=6268
http://www.winyl.net/viewtopic.php?f=6&t=6268
- mrcnoos
- Gramofon: Składak
Gratuluję zmiany, gratuluję nowego gramofonu.
Miałem kiedyś dokładnie ten sam model. Nie ma się co zepsuć
Miałem kiedyś dokładnie ten sam model. Nie ma się co zepsuć
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
No ale nie wiadomo co za płyta?
To może być tylko TO!
Gratulacje Paweł.. wygląda jak lotniskowiec klasy A
To może być tylko TO!
Gratulacje Paweł.. wygląda jak lotniskowiec klasy A