W kwestii płyt winylowych jestem laikiem, nie posiadam jeszcze gramofonu, ani nawet jednej płyty winylowej, więc.... rozsądnie patrząc to nie pasuję do tego forum

Chciałbym jednak to zmienić i czegoś w tych kwestiach się dowiedzieć, a to miejsce jest chyba najlepszym w sieci aby tego dokonać

Muzykę którą słucham mam na zwykłych płytach CD polskiej czy UE dystrybucji, a także głównie kolekcjonersko kilka wydań japońskich przeważnie w formacie MQA UHQCD. Poza tym kolekcjonuję od około 15 lat filmy na BD oraz UHD, w większości wydania kolekcjonerskie, azjatyckie czy z ameryki północnej.
Muzycznie od lat jestem wielkim fanem Królowej, dlatego też mój pierwszy winyl jaki kupię chcę aby jej właśnie dotyczył. Mam właśnie w planie kupić ten piękny box Queen Studio Collection
Zastanawiam się tylko czy zakupić wersję od Universal Music czy brytyjską od Virgin a może najlepiej wydawnictwo amerykańskie od Hollywood Records gdyż z tego co już zdążyłem wyczytać gdzieś w bezkresach sieci to właśnie podobno winyle z USA są najlepsze jakościowo pod względem tłoczenia jak i brzmienia, ale jeśli się mylę to bardzo proszę poprawcie mnie i doradźcie które wydanie tego box-u (a może żadne