Dobra, mateusz stwierdził tylko, że wybuch/zdarzenie, pracują eksperci i nic więcej.
Tylko MSZ napisał wprost, że to rakieta ruskiej produkcji, a Duda, że prawdopodobnie ruskiej, a kto wystrzelił nie mamy pewności. https://www.gov.pl/web/dyplomacja/komun ... iej-do-msz
- Musimy bazować na tych informacjach szczątkowych. Jest faktem, że taki incydent miał miejsce, ale jaki rodzaj uzbrojenia do jego wywołania został użyty, nie wiadomo. W jakich okolicznościach to nastąpiło - też nie wiemy. Wiemy tylko, że na terytorium Polski dwie osoby zginęły - powiedział w Programie Specjalnym Wirtualnej Polski gen. Leon Komornicki
ciekawe jak się o tym dowiedzieli, jebłem jak to przeczytałem, oni wiedzą tylko jak zwykle nic z tego nie będzie
DDX-1000, RMG-309i, SME3012, 2xSPU, MPU, 2xLundahl, Kondo AN, 2xANK, 300B, 2A3, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
Holo Red, Holo Cyan 2, Lundahl 1:1, AN Kondo, 300B, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
Sef nie ksycy ja niepodumał
Wiadomo, że powiedzą nam to co będzie im na rękę. Nikt nie miesza bardziej niż USA, jak będą chcieli rozszerzyć konflikt to się okaże, że to atomówki były... Nawet jak chłop powie, że to gaz mu wybuchłna działce.
,,Agencja AP, powołując się na trzech amerykańskich urzędników, przekazała, że ze wstępnych ocen wynika, że pocisk został wystrzelony przez siły ukraińskie. Miało do tego dojść podczas zmasowanego ataku ze strony Rosji na ukraińską infrastrukturę elektryczną. AP dodała również, że trzy źródła informacji zastrzegły swoją anonimowość.,,
Jak się okaże, że to UA to pięknie będą to zamiatać pod dywan.
JVC QL-A7, pre CAT, Yamaha HTR 6130, Dali Zensor 7
Ciekawe że jak coś jeb...o a oni dalej nie wiedzą co ... Mówić można wszystko co się chce ... Ale to chybanie był meteoryt tunguski...coś po rakiecie chyba zostało ..tylko że ruscy i Ukraińcy mogą używać podobnego sprzętu i... Kto strzelał jeśli strzelal
Jak się okaże, że to UA to pięknie będą to zamiatać pod dywan.
Na taką sytuację powinniśmy być oczywiście przygotowani od dawna - w sensie, że jest możliwy taki przypadek zabłąkanej rakiety z jednej czy drugiej strony. Chyba trzeba też mieć na uwadze, że gdyby nie zmasowany rakietowy atak ruskich, to UA nie miałaby potrzeby używać systemu przeciwrakietowego. I sytuacja nie miałaby miejsca.
Ciekawe że jak coś jeb...o a oni dalej nie wiedzą co ... Mówić można wszystko co się chce ... Ale to chybanie był meteoryt tunguski...coś po rakiecie chyba zostało ..tylko że ruscy i Ukraińcy mogą używać podobnego sprzętu i... Kto strzelał jeśli strzelal
Dzisiejsze komunikaty mówią już, że trajektoria rakiety nie wskazuje, że została wystrzelona przez ruskich.
Mnie tylko dziwi albo może nawet juz nie, ze wiecej wie AP niz polski rząd... Wszyscy sie powoluja na AP i Dep. Stanu. A gdzie polskie źródła rzadowe i rzad? Gdzie PAP?
Czyz nasi rządzący kupili atrapy radarów a tarcza to mit
A to dziwne aż tak nas wydymali. Myślałem że jeśli my jesteśmy kolejnym buforem przed agresja dla zachodu, to chociaż dadzą(guzik, raczej sprzedadzą)nam lepszy sprzęt, żeby na dłużej powstrzymać agresje.
Coś tu nie rozumiem . Stwierdzenie pada z ust prezydenta USA a nasi co dalej szukają winnych. Coś nie na rękę wszystkim to zdarzenie będzie @mrówek chyba żadna tarcza antyrakietowa nie chroni w 100%.Tym bardziej, że ustawia się ją w bardziej strategicznych, krytycznych miejscach tak mi się wydaje. Bardzo duże prawdopodobieństwo było że taka sytuacja mogła i miała miejsce jak widzimy.
Mission Cyrus One,Sony PS-X6,2xPCM56 DAC by Martynka,Yamaha cdx-10,Infinity RS-4000.
Przecież żaden kraj nie ma systemu pokrywającego całą jego powierzchnię. USA i ruscy nawet taki pakt zawarli żeby do tego nie doszło. Nieliczni są w stanie ochronić swoje stolice