Sieci telefonii komórkowej
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Od wielu lat jestem klientem sieci Plus. Ostatnio zaczęli mnie coraz bardziej wkurzać (obsługa, ceny, itd.), więc postanowiłem "zmienić stajnię".
Orange odpada, rozważałem T-Mobile, dzisiaj jednak bardziej kusi mnie Play...
W związku z tym, czy któryś z forumowiczów ma może jakieś doświadczenia (dobre bądź złe) z Play, którymi mógłby się podzielić?
Wątek ma charakter otwarty, stąd taki dość ogólny tytuł (a tematyka chyba nie była jeszcze u nas poruszana).
Orange odpada, rozważałem T-Mobile, dzisiaj jednak bardziej kusi mnie Play...
W związku z tym, czy któryś z forumowiczów ma może jakieś doświadczenia (dobre bądź złe) z Play, którymi mógłby się podzielić?
Wątek ma charakter otwarty, stąd taki dość ogólny tytuł (a tematyka chyba nie była jeszcze u nas poruszana).
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- Wuwuzela
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Oczywiście, że chodzi o abonament. Karty, miksy, itp. możecie w moim przypadku pominąć 

Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- Wuwuzela
Re: Sieci telefonii komórkowej
Ja również jestem z Plusa, lecz mam na kartę i jest całkiem dobrze. Ludzie narzekają czasem na "TiMobajl", bo zasięg, bla bla bla... Kiedyś sam rozważałem przejście do Play, ciekawie mi to wyglądało. 

- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Sory, ale nie przejdę z abonamentu na kartę w tej samej sieci, bo to co mi przeszkadza w Plusie raczej dzięki temu nie zniknie.
Poza tym, średnio się opłaca taki manewr
T-Mobile ma problemy z zasięgiem? Przecież oni przejęli wszystko po Erze, a ta chyba nie miała złej opinii o zasięgu w Polsce?
Wiem, że kiedyś tego typu uwagi dotyczyły Play, że to sieć głównie dla ludzi z dużych miast, ale to się chyba poprawiło w ostatnim czasie.
Gdzieś kiedyś czytałem, że Play korzysta z sieci Plusa (bo sami rzecz jasna przekaźników jako takich chyba nie mają, może poza warszawskim metrem).
Poza tym, średnio się opłaca taki manewr

T-Mobile ma problemy z zasięgiem? Przecież oni przejęli wszystko po Erze, a ta chyba nie miała złej opinii o zasięgu w Polsce?
Wiem, że kiedyś tego typu uwagi dotyczyły Play, że to sieć głównie dla ludzi z dużych miast, ale to się chyba poprawiło w ostatnim czasie.
Gdzieś kiedyś czytałem, że Play korzysta z sieci Plusa (bo sami rzecz jasna przekaźników jako takich chyba nie mają, może poza warszawskim metrem).
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Nie maWojtek pisze:T-Mobile ma problemy z zasięgiem?

Teraz mają promocję "dla przechodzących z innych sieci"; przy zachowaniu nr-u dają abonament za 69zł do wszystkich sieci + 2zł na nr stacjonarne... Jakoś tak to było; chyba brutto -więcej szczegółów nie pamiętam - sam nie mogłem skorzystać

-
Sam byłem abonentem Plusa wraz z rodziną przez kilka grubych lat.Ta firma ma dziwną politykę wobec stałych/starych klientów,czyli czym dłużej tym drożej/gorzej i jakieś dwa lata temu przeszedłem do Play(ze starymi numerami).Po tym czasie jestem jestem zadowolony,gdyż minut w ramach abonamentu mam kilka razy więcej a rachunek co najmniej o połowę mniejszy.Z zasięgiem jakoś nie zauważyłem problemów mimo,że potrafię tułać się po różnych małych mieścinach,wsiach na terenie całego kraju,gdzie wiem że bywają czasem problemy w tej materii,a więc z czystym sumieniem mogę polecić taką opcję.
- motown
Od zawsze jestem w Plusie - kilkanaście lat, nie pamiętam ile dokładnie. Nie czułem nigdy potrzeby zmiany operatora, ale gdyby mi podpadli nie wahałbym się - konkurencja jest spora, mamy w czym wybierać.
Z doświadczeń rodziny i znajomych odradzałbym Orange, a polecał właśnie Play. Jeśli nie zadziała straszenie rozwiązaniem umowy / przeniesieniem numeru to myślę, że warto spróbować. U mnie to zawsze działa i jak umowa się kończy to Plus bardzo mnie prosi żebym został, a ja negocjuję lepsze warunki albo jakiś fajny telefon ;]
Plus wciąż ma największy zasięg i jest pionierem jeśli idzie o nowe technologie, dlatego oferty innych sieci nigdy nie wydawały mi się atrakcyjne. Ale teraz to się zmienia i nie wykluczam, że i ja zmienię w końcu operatora.
Z doświadczeń rodziny i znajomych odradzałbym Orange, a polecał właśnie Play. Jeśli nie zadziała straszenie rozwiązaniem umowy / przeniesieniem numeru to myślę, że warto spróbować. U mnie to zawsze działa i jak umowa się kończy to Plus bardzo mnie prosi żebym został, a ja negocjuję lepsze warunki albo jakiś fajny telefon ;]
Plus wciąż ma największy zasięg i jest pionierem jeśli idzie o nowe technologie, dlatego oferty innych sieci nigdy nie wydawały mi się atrakcyjne. Ale teraz to się zmienia i nie wykluczam, że i ja zmienię w końcu operatora.
Pay for that motherfucker record
The Motown Sound™
The Motown Sound™
- JacK
- Gramofon: Kuzma Stabi S
To w Polsce są jacyś dobrzy operatorzy ? Przerobiłem wszystkich i z każdym był problem. Z drugiej strony trzeba jednak mieć telefon więc wg mnie najmniejszym złem jest Orange w jakiejś taryfie biznes.
Kuzma Stabi S, Rega RB300, Dynavector DV - 10X5, Sonneteer's Sedley (first edition), AVM Competition, B&W CDM1NT
- wnusiu94
- Kontakt:
Wojtek, zastosuj znaną od czasów prehistorycznych sztuczkę. Poinformuj ich, że rezygnujesz oraz wyślij im wypowiedzenie/rezygnację. Za kilka dni otrzymasz telefon z lepszymi warunkami umowy.
Gwarantuję Ci, że zadziała. Napisałeś, że jesteś ich klientem od wielu lat.
Gwarantuję Ci, że zadziała. Napisałeś, że jesteś ich klientem od wielu lat.

- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Ależ ja nie muszę nikogo straszyć, bo chcę zmienić operatora/przenieść numer i umowa mi się niedługo kończy, tak więc "łaski bez"motown pisze:Jeśli nie zadziała straszenie rozwiązaniem umowy / przeniesieniem numeru to myślę, że warto spróbować.

T-Mobile i Orange to niby globalni operatorzyJacK pisze:To w Polsce są jacyś dobrzy operatorzy ?

Jaki i z kim?JacK pisze:Przerobiłem wszystkich i z każdym był problem.
Bez własnej działalności gospodarczej (póki co) raczej nie skorzystam z taryf biznesowych, więc to odpada. Wiem, że to zupełnie inny świat

Nawet ja jestem już tak stary, że taką strategię stosuję. Wydzwaniają do mnie regularnie prosząc bym jednak przedłużył umowę. Jak idę w zaparte to oczywiście dokładają mi coraz więcej darmowych minut i innych bajerów...wnusiu94 pisze:Wojtek, zastosuj znaną od czasów prehistorycznych sztuczkę. Poinformuj ich, że rezygnujesz oraz wyślij im wypowiedzenie/rezygnację. Za kilka dni otrzymasz telefon z lepszymi warunkami umowy.
Ale nie o to tutaj chodzi, naprawdę

Dzięki wszystkim za dotychczasowe opinie.
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- Kusma
Ja się jednak będe upierał przy Play abonament - jestem ich klientem od 4 moze 5 lat, sam nie wiem - i oferta z jakiej korzystam jest kosmiczna - place 9 zlotych abonamentu
WSZYSTKIM POLECAM Play - chlopaki z tej sieci dampinguja ceny za uslugi i psuja rynek wiec z gruntu ich oferta jest najlepsza dla klienta 

Nie bulwersuj się tak forumowiczu... to tylko moja subiektywna opinia :D
-
- Kontakt:
mi sie wydaje że każda siec powoli troche wkurza. Ja od wielu lat w orange ale zawsze dobiore dla siebie jakas oferte i nie chce mi sie baić w przenoszenie... coc am znajonych którzy z paly są zadowoleni.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Ja przeniosłem się do Play krótko po rozpoczęciu tego wątku i złego słowa nie powiem.
Dziś jadę na abonamencie biznesowym z Play i też jest OK.
Dziś jadę na abonamencie biznesowym z Play i też jest OK.
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- olsza84
- Gramofon: Dual Fever
Ja w tej chwili jestem w Play. Za miesiąc mi się kończy umowa i mam rozeznanie w tej chwili co do ofert, które mnie interesują. Play ma najgorszą/najdroższą dla mnie bo jestem ich obecnym klientem, więc przenoszę numer do konkurencji.
NAD 160a / NUDAmini / Philips CD-350 / Braun LS 120
Dual 601, 604, 704, 3x721, 1019, 1209, 1218, 1219, 1229, 1249, Perpetuum Ebner 2020L, Perpetuum Ebner PE 34
FB:Dual Fever
IG:Dual Fever
Dual 601, 604, 704, 3x721, 1019, 1209, 1218, 1219, 1229, 1249, Perpetuum Ebner 2020L, Perpetuum Ebner PE 34
FB:Dual Fever
IG:Dual Fever