piotrjazz pisze: ↑12 lis 2022, 15:40
Jazz Analog Legendary Collection

, A no to mamy jasność @Mejw, Evansy są dwa Live in Tokyo i ten niebieski BE z piano i e_piano; Trio'64 i '65 to AP i nic nie jest zdublowane.
No fajnie, trzba sledzić co dalej planują.
SimonTemplar pisze: ↑12 lis 2022, 16:17
piotrjazz pisze: ↑
dzisiaj, 13:22
To na drugą nóżkę
Miles Davis Sorcerer
To Lubię! A nawet uwielbiam

Przytulił bym lub chociaż posłuchał w celach poznawczych. Fakt jest taki że Mofiki wymiatają ale alternatywy jak widać i pewnie słychać wcale nie są złe

polecam od siebie USaja ori 1st pressa - miażdży
No niestety 1ki obecnie nie mam. Sprawdziłem stan posiadania i mam niezadowalający mnie egzemplarz więc pewnie nadprogramowo kupię tego nowego AJ jak Piotr, jednak.. bo Q potem nie będzie. O jaki ja nieszczęśliwy

SimonTemplar pisze: ↑12 lis 2022, 16:17
Było wydanie Blue Note 75 ale nie jest tego wiele do zgarnięcia
No pewnie Blis ma, chomik jeden!

, muszę go w końcu najechać i mu tam porządek w tych płytach zrobić, bo gość sobie nie radzi

.. BTW wczoraj wyciągnąłem ze zdumieniem jakiegoś max odlotowego Andrew Hilla z Dolphym..na BN i tak kombinuję: Skąd ja to mam? Hmmm.. no i mnie olśniło - od Blisa przecież. Zapomniałem o niej, bo wsadziłem w przegrodę Erica Dolphiego, a płyta jest z tych cudownie zajebistych. No cóż poza współczesną Marilin Crispell to jedyny pianista wprost porównywany stylistycznie z Cecilem Taylorem, a od tego się nie da uciec. Opium dla mojego ucha.
Ciekawie się zapowiada ta seria japońska. Gdy tylko nazbieram 4 szt., to kaman. Na razie mam dwie na uwadze, ale się zastanawiam. No generalnie to zemsta urodzaju, bo jest nowy Jarrett (Bordeaux, którego nie mam), nowy Avisahi_C, wypadałoby nową Barber w Q drogą nabyć.. czemu jej płyty są takie drogie/?/.. to jakaś zemsta fenomenu chyba i kupa innych zapowiedzi aż strach się bać

Może się na łyżwy przerzucić? Taniej jest, a zima za pasem.