Brawo! Jestem gramofonikiem i słyszę rezonanse xD
Interconnecty - testy różnych kabli
- Squonk_94
Re: Interconnecty - testy różnych kabli
Amplituner - Referencyjne kable - Kolumny głośnikowe
DAC - Referencyjne kable - Kolumny głośnikowe aktywne
Telefon - Referencyjny kabel - Słuchawki
DAC - Referencyjne kable - Kolumny głośnikowe aktywne
Telefon - Referencyjny kabel - Słuchawki
- domibobi
- Gramofon: Sony PS X65
analog: SonyPSX65 / PreampDyskretniok / OnkyoA8850 / PylonAudioPearl27
cyfra: Tidal / Wiim Ultra
Kilka szpargałów do sprzedania: viewtopic.php?f=59&t=21195
cyfra: Tidal / Wiim Ultra
Kilka szpargałów do sprzedania: viewtopic.php?f=59&t=21195
- Piterski
- Gramofon: Pioneer PL70LII
Przytaczasz i interpretujesz po swojemu podważając doświadczenia rzeszy innych ludzi. W ogóle to z badaniami byłbym ostrożny bo co i rusz są rewelacje gdzie jedne badania przeczą innym.
Dyskusja by była gdybyś zachował pole dla naszych doświadczeń ale Ty najwyraźniej nie w takim celu ją rozpocząłeś. Nie możesz lub nie chcesz zrozumieć, że po wymianie argumentów, a nasze testy i doświadczenia są takimi samymi argumentami jak "twoje" badania, każdy pozostaje przy swojej opinii.
Tor cyfrowy: Esoteric K01 - Gryphon Diablo 120.
Tor Analogowy: Phasemation PP-300 - Pioneer PL70II - RCM Sensor2.
Kolumny: Electro Voice Interface "Delta". Kable: Furutech, Hijiri - Harmonix, by Melepeta, Yarbo 1100.
Kolumny: Electro Voice Interface "Delta". Kable: Furutech, Hijiri - Harmonix, by Melepeta, Yarbo 1100.
- amrowek
Na papierze to ...każdy polonez wygladal jak ferrari... Na argumenty organoleptyczne jedyne argumenty to wydawało ci się albo nie było ślepego testa...albo głośność nie taka... Jak zapewne wiadomo niektóre testy są opłacane przez koncerny tylko po to aby sprzedać produkt ale ...w przypadku interkonektow kto by chciał....
oprócz samych użytkowników co sobie je wyspawali...wszak oni słyszą różnicę 

Że lata idą, to nic, ale w którą stronę!
- blispx
https://www.thomann.de/pl/sommer_cable_ ... le_075.htm
jak komuś trza do podłączania choćby sut -> pre gdzie ważna jest niska pojemność (35pf żyła/żyła na metr) to polecam, nie jest drogo, dobre wtyki hicona które można sobie odkręcić i zobaczyć jak "zrobione", opis producenta jasny i klarowny bez pierdolenia voodoo a jak ktoś ma jakieś DIY na długich gniazdach od CMC to jest poezja, można też kupić wersję na XLR, co do brzmienia, są neutralne aż do bólu nic nie dodają, poprawiają, nie przeszkadzają, materiałowo elastyczne wysoce plastyczne jak to u Sommera
jak komuś trza do podłączania choćby sut -> pre gdzie ważna jest niska pojemność (35pf żyła/żyła na metr) to polecam, nie jest drogo, dobre wtyki hicona które można sobie odkręcić i zobaczyć jak "zrobione", opis producenta jasny i klarowny bez pierdolenia voodoo a jak ktoś ma jakieś DIY na długich gniazdach od CMC to jest poezja, można też kupić wersję na XLR, co do brzmienia, są neutralne aż do bólu nic nie dodają, poprawiają, nie przeszkadzają, materiałowo elastyczne wysoce plastyczne jak to u Sommera
DDX-1000, RMG-309i, SME3012, 2xSPU, MPU, 2xLundahl, Kondo AN, 2xANK, 300B, 2A3, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
Holo Red, Holo Cyan 2, Lundahl 1:1, AN Kondo, 300B, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
Holo Red, Holo Cyan 2, Lundahl 1:1, AN Kondo, 300B, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Fajne, dzięki blispx, będzie trzeba sobie sprawić. Mogami 2497 lubię do phono, ale mają 2x większą pojemność na metrze.
"In practice, it works almost completely loss-free at lengths of up to 10 m due to its very low capacity."
Przy aplikacji phono to tak nie bardzo, nawet jeśli mamy tylko 35pF/m.
Za to koszty wysyłki z tego sklepu trochę przegięcie, 5 dyszek za wysyłkę niecałego metra IC?
Trzeba będzie coś dobrać do kompletu.
Noooo ja bym się przyczepił tylko do tego:
"In practice, it works almost completely loss-free at lengths of up to 10 m due to its very low capacity."
Przy aplikacji phono to tak nie bardzo, nawet jeśli mamy tylko 35pF/m.
Za to koszty wysyłki z tego sklepu trochę przegięcie, 5 dyszek za wysyłkę niecałego metra IC?
Trzeba będzie coś dobrać do kompletu.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- blispx
bo to niemiecki sklep , mi wyszło za darmo przesyłka ale brałem 2x 0,75 na ten czas, może teraz ktoś w PL je posiada, z metra to raz widziałem u jakiegoś Włocha
DDX-1000, RMG-309i, SME3012, 2xSPU, MPU, 2xLundahl, Kondo AN, 2xANK, 300B, 2A3, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
- Hiper86
- Gramofon: Kenwood KP 990
to które wybraliście do czego? muszę wymienić kabel między nudą a wzmacniaczem oraz CD i wzmacniaczem
myślałem aby ten kupić
https://www.olx.pl/d/oferta/interkonekt ... FoWfI.html
Kenwood KP-990+Denon 103r +NUDAmini+Snell E III+ LAR IA 30mK2 +Rotel RCD 955
- tomaszek
- Gramofon: Pioneer PL-50L
mam właśnie taki wpięty między SUT a Husarię, jest OKHiper86 pisze: ↑03 lis 2022, 11:00myślałem aby ten kupić
https://www.olx.pl/d/oferta/interkonekt ... FoWfI.html
Pioneer PL-50L + MC-1000 / MIT-1 / AT-33PTG mk1 / V15 III L-M (SAS) + Husariaa v2 / SUTy + LAR IA-200HB + M-S Mezzo 8
Music Hall PH25.2 + Beyerdynamic DT 990 PRO
Atoll DR200SE + DAC by Martynka
Music Hall PH25.2 + Beyerdynamic DT 990 PRO
Atoll DR200SE + DAC by Martynka
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Do połączeń liniowych Mogami 2549 nada się.
Do połączeń phono (tj. SUT -> preamp czy gramofon -> preamp) to już bardziej Mogami 2497 albo wspomniany Sommer Epilogue.
Generalnie dla phono jest ważne by przewód miał jak najmniejszą pojemność (producent podaje takie dane).
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- Hiper86
- Gramofon: Kenwood KP 990
może czas zastanowić się nad wymianą oryginalnego Kenwoodowskiego na jakiś mogami? Bo tego jeszcze nie ruszałem
Dzięki za podpowiedź, jestem własnie w kontakcie z gościem,:)
Kenwood KP-990+Denon 103r +NUDAmini+Snell E III+ LAR IA 30mK2 +Rotel RCD 955
- blispx
jeżeli przewód w Kenwodzie posiada jakiś normalny kontakt z tymi od ramienia to spoko, wymień jak masz zbyt długo, bywa z tym różnie w moim PL70II jest taka płytka łącząca która trochę strat generuje także podwójnie było warto 
ps chyba trza zakupić jakiś miernik pojemności okablowania

ps chyba trza zakupić jakiś miernik pojemności okablowania
- Piterski
- Gramofon: Pioneer PL70LII
blispx, jak Ty to zrobiłeś u siebie w PL70II?
Tor cyfrowy: Esoteric K01 - Gryphon Diablo 120.
- cobra
- Gramofon: PS-T15, GS464
A zwykły multimetr z pomiarem pojemności nie starczy?
Sony PS-T15, Benz Micro Silver / Empire 4000 / Z-4s, PreamP THT, Denon DRA-F109 / lampa SE, STX F-200n
- blispx
@Piterski, jeszcze tego nie robiłem, przejęzyczenie było->byłoby, są 2 możliwości: 1 zmienić okablowanie zostawiając ten adapter co wpinasz na płytkę tylko muszę zagadać z Pawelcem bo ma je z dawcy mi da jak coś spitolę i 2 pozbyć się całkowicie tego adaptera i wlutować się IC od razu na płytkę, szkoda że nie ma jak w PL70 gdzie masz ten wtyk jak w Ortofonach
@cobra nie wiem muszę wypytać kogoś, jakby zwykłym multimetrem się dało byłoby git
@cobra nie wiem muszę wypytać kogoś, jakby zwykłym multimetrem się dało byłoby git