Za 500 zł? Nie ma szans kupić cokolwiek dobrego.
Może z polskich coś?
Fryderyk jest w miarę przyzwoity. Mi zawsze podobały się jego skobelki. Jest bardzo ładny. Prosty w swej budowie.
Adam i Daniel są przeszacowane i bardzo drogie, ale Fryderyk ma jeszcze znośną cenę.
Naprawdę podoba mi się ten gramofon. Można go rozważyć. Opinie o nim też są całkiem dobre. Ważne, aby nabyć ten gramofon w dobrym stanie.
Sam mam Adama i mimo 36 lat gramofon gra i nie mam z nim kłopotów.
Pamiętaj też, że nie kupujesz tego gramofonu na całe życie, bo na pewno za kilka lat kupisz sobie znacznie lepszy. Każdy tak robi. Ja mam 4 gramofony, i traktuję je wymiennie, a niektóre jako rezerwowe. Taki Fryderyk mógłby kiedyś pełnić funkcję takiego rezerwowego.
Tu trochę za i przeciw z naszego forum (tylko wątek jest sprzed 10 lat, a wtedy ceny były zuuupelnie inne, teraz jest duuużo drożej): viewtopic.php?t=463
Kolego nie wiem ile masz lat ale męczysz jak pięciolatek
Model przyzwoity choć ma ograniczenia z montażem wkładek.
Najważniejszy jest stan gramofonu zarówno technicznie jak wizualny.
Masz już kasę ? Jaki budżet ?
Kolego nie wiem ile masz lat ale męczysz jak pięciolatek
Model przyzwoity choć ma ograniczenia z montażem wkładek.
Najważniejszy jest stan gramofonu zarówno technicznie jak wizualny.
Masz już kasę ? Jaki budżet ?
4 skończę 14 Jeszcze nie mam kasy, ale jest tego tyle że naprawdę nie wiem jaka firma i jaki model mam wybrać
"Jeśli marnowanie czasu daje ci radość to nie jest to czas zmarnowany"
John Lennon
To wiadomo, jednak jest tyle modeli na rynku, że czasem już nie wiem który lepszy. Wybór gramofonu to strasznie ciężka sprawa, dobrze że zaczynałem na Camry bo jakbym miał na początku tak wybierać to bym chyba zrezygnował
John Lennon
Ale po co wybierać konkretny model skoro nie masz na razie kasy? Wybiera się z ofert dostępnych a nastawianie się na konkretny model ma sens raczej przy zdecydowanie wyższym budżecie niż tytulowy
Myślę że własnie źle bo pierwsze pieniądze już wyrzuciłeś w błoto.
Po prostu kup gramofon jaki się Tobie podoba w danym budżecie i nie mów że jest ich tak wiele
Gramofon: Sony PS-X 60, AT 440 Mlb, AT 33ML i wiele innych
Nuda dual mono.
Hitachi HMA 7500 + HCA 7500 MK II
Dali Ikon 6
Myślę że własnie źle bo pierwsze pieniądze już wyrzuciłeś w błoto.
Po prostu kup gramofon jaki się Tobie podoba w danym budżecie i nie mów że jest ich tak wiele
Dobra rada, tak zrobię
John Lennon
Felini, ja jestem jeszcze cienki Bolek ale w tym budżecie to chyba nie ma znaczenia az tak bardzo jaka firma i model? Wazne zeby to nie byla jakas tania i tandetna chinszczyzna. Ma byc solidny, sprawny w miare bezobslugowy i bezawaryjny sprzęt. I taki Ci tu doradzą forumowicze. A ty ich po prostu posłuchaj i wybierz co Ci sie będzie podobalo ale nie zachowuj sie jak kobita w sklepie z butami...wszystkich nie kupisz
Ja kupiłem w podobnym budzecie i gra juz odpukac ponad rok bezawaryjnie. I jest ok. Jasne ze czasem mysle o zmianie, nawet mam pewien plan ale powoli. A w Twoim przypadku tylko spokój Cie moze uratować