Matrix A: 8289841 A-2-1-2 FLOYD-A TML-X
Matrix A: 8289841 B-1-1-1 TML-M FLOYD-B
Żona się natknęła i przysłała mi fotki, a ja ze sceptycyzmem, bo przecież konkretny blue, a tutaj czarny..., więc upewniam się jeszcze, że ze słusznym

Aż dziwne, że nie niebieski
Grzebałem i to dość mocno nie tylko w discogs - niestety info tylko o jasnoniebieskich blue jako oryginalnych pierwszych. Tylko w 1 miejscu trafiłem na info, że czarny był limitowany, ale coś nie chce mi się wierzyć.Aż dziwne, że nie niebieskiPoszperaj w Discogs, może znajdziesz odpowiedź
![]()
Możliwe, że pirat ale specem od tego nie jestem, może się wypowie ktoś kto dłużej zbiera winyle i ma w swojej kolekcji różne division bellLATARNIK pisze: ↑25 paź 2022, 14:52Grzebałem i to dość mocno nie tylko w discogs - niestety info tylko o jasnoniebieskich blue jako oryginalnych pierwszych. Tylko w 1 miejscu trafiłem na info, że czarny był limitowany, ale coś nie chce mi się wierzyć.Aż dziwne, że nie niebieskiPoszperaj w Discogs, może znajdziesz odpowiedź
![]()
Wniosek, że pirat z podrobionymi matrycami - bo co inaczej?
Masz na myśli brytyjskie z 94?
To wydanie na czarnym winylu EU/UK z 94r. Na niebieskim jest pierwsze z US. Wszystkie dane masz na discogs.
Też kazałem żonie zapytać sprzedającego
Na discogsie przy tych matrixach niestety nie pokazali koloru płyty prócz labeli - wszystkie inne brytyjskie pokazane to kolorowe lub przezroczyste unofficial.
Za rączkę i do baru?
Właśnie o tym wpisie wspomniałem, że nie ma tam pokazanego koloru winyla - są pokazane tylko labele...Za rączkę i do baru?
https://www.discogs.com/release/1290103 ... ision-Bell
Może a w tym przypadku nawet musi. Jedyny słuszny 1st press to UK press
Tak wychodzi.
Bo Discogs to zło wcieloneCIągle więc mam wątpliwości czy to jest takie proste...