Klotz jest przereklamowany

@ Wojtek
to jak na ślepo czy na głucho, no bo teraz się zastanawiam czy dobrze test z kablami robiłem

Klotz jest przereklamowany
Ciekawe bo z artykułu wynikają inne wnioski, a tytuł jest przewrotny.Squonk_94 pisze: ↑24 paź 2022, 15:48Oznacza to że wszystkie poprawnie zrobione wzmacniacze grają tak samo.
Nie chcę spamować w wątku kablowym więc zostawię tylko jeden z głosów mądrzejszego człowieka w tym temacie:
https://archimago.blogspot.com/2021/08/ ... s.html?m=1
Przepychać się nie mam zamiaru, punktów za przekonanie kogoś nie dają ;)Frey pisze: ↑24 paź 2022, 20:03Tutaj nie ma co specjalnie wchodzić w dyskusję. W tej kwestii były już setki tematów. Jedni słyszą różnicę między kablami, inni nie słyszą i kropka.
Kolega nowy na forum i pewnie miałby ochotę się troszkę poprzepychać ale moim zdaniem nie warto.
Co do rewelacji o wzmacniaczach to się nie wypowiem. Niestety na kilkanaście modeli, które miałem w domu na przestrzeni ostatnich kilku lat to wszystkie były skonstruowane niepoprawnie![]()
Artykuł jasno i klarownie pokazuje skąd biorą się różnice i czym się kierować aby uniknąć niechciany koloryzacji. Zwłaszcza przy dzisiejszym trendzie do coraz niższych impedancji kolumn.Piterski pisze: ↑24 paź 2022, 20:20Ciekawe bo z artykułu wynikają inne wnioski, a tytuł jest przewrotny.Squonk_94 pisze: ↑24 paź 2022, 15:48Oznacza to że wszystkie poprawnie zrobione wzmacniacze grają tak samo.
Nie chcę spamować w wątku kablowym więc zostawię tylko jeden z głosów mądrzejszego człowieka w tym temacie:
https://archimago.blogspot.com/2021/08/ ... s.html?m=1
Jakość niższa, znaczy izolacja gorsza, mniej miedzi, ale granie takie samo?
Porównywałeś je w dokładnie tych samych warunkach?Piterski pisze: ↑25 paź 2022, 14:58Squonk_94, słuchałem nie jednego dobrze zaprojektowanego wzmacniacza i różnice w brzmieniu są. Czy wynika to z tego, że inaczej radzą sobie one z kontrolą nad kolumnami i dla rożnych modeli uzyskują inny damping factor, w to nie wnikam. Nie jest mi to potrzebne do oceny, o której pisał autor artykułu, że dla mnie ten czy inny wzmacniacza gra bardziej w moim guście.
Tak, masz rację. Te rzeczy nie mają wpływu. Są na to dowody. Ty dowodów nie masz oprócz tego że "słyszysz"... Ale tylko kiedy wiesz co gra.blispx pisze: ↑25 paź 2022, 15:49nie ma co popadać w defetyzm, miało być o kablach jest o wzmacniaczach, przecież w lampowcach także transformatory głośnikowe i kondy filtrujące nie mają wpływu na dźwięk, baa zaraz dojdziemy do bezsensowności zmiany lamp, ta cała dyskusja nie ma sensui tak jest na każdym forum wpadnie jeden co kabli nie słyszy z argumentami wydłubanymi na szybko z internetów i się zaczyna trolling od początku
![]()