Ale jaja !!!!!
- Merrick
- Gramofon: Thorens TD-160 Super
- Kontakt:
Re: Ale jaja !!!!!
nie wiem czy dialog prawdziwy ale na pewno zabawny 

Ostatnio zmieniony 14 paź 2022, 15:45 przez Merrick, łącznie zmieniany 3 razy.
Thorens TD-160 Super, SME Series III, OM 30 -> Staccato OS-> Dyskretniok -> Hafler DH-100, Hafler DH-220, Dynaudio Audience 40
https://www.discogs.com/user/Merrick-Pl/collection
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Ja tam nie jestem zdziwiony.
Teraz przez ponad miesiąc przeprawiałem się z finalizacją sprzedaży zestawu starych gier komputerowych.
Zlicytowałem je wśród bywalców pewnej grupy kolekcjonerskiej na FB.
A to nie teraz bo urlop, jak wróci (3 tygodnie).
A to nie przeleje kasy bo niemała i strach.
A to bo kurierzy niedostarczą bo paczka ginie (ja sam finansuję wysyłkę ubezpieczoną
).
A to pobraniowo może ale koniecznie z opcją sprawdzenia zawartości.
Odmawiam, za dużo historyjek słyszałem + odmawia pokrycia droższych kosztów wysyłki.
Sam odbierze, bo delegacja. 2 tygodnie później, w dniu delegacji - hej jednak nie przyjadę.
Allegro lokalnie? Niech będzie, zależy mi na ochronie kupującego. Prowizja? Nie nie, bez prowizji.
Wystawiam bez prowizji - "ale tu nie ma kup teraz? to jak to?". Tłumacze że kup teraz = prowizja.
Aha. No dobra to niech będzie. Zmieniam ogłoszenie, podnosząc cenę o prowizję.
Kontrahent klika, myślę sobie jestem w końcu w domu z tematem. Mija doba - brak wpłaty. Informuję go, może zapomniał?
W odpowiedzi słyszę że wpłacił tyle ile warte minus prowizja.
"bo może allegro zwróci, a jak zwróci to po co płacić? poczekajmy do poniedziałku" (była środa)
Odpowiadam że nie ma czegoś takiego jak częściowa płatność, a nawet jeżeli to po 5 dniach żadne pieniądze nie trafią do mnie tylko co najwyżej zwrot pójdzie do wpłacającego. Ogólnie niepotrzebna kombinacja, allegro nie jest głupie.
Podejrzewam że koleś chciał wykiwać allegro na zasadzie że ochrona kupującego tak, ale za darmo
Koniec końców nic nie mówiąc przelał kasę bezpośrednio na moje konto, choć w tytule podał nazwę ogłoszenia i swój nick allegro (dziwne).
Tym samym wyszło na jaw że info o częściowej wpłacie było ściemą, bo nie czekał na anulowanie płatności przez allegro.
No ale nic, kasa w kieszeni, paczka poszła, zobaczymy czy będzie zadowolony w ogóle
Teraz przez ponad miesiąc przeprawiałem się z finalizacją sprzedaży zestawu starych gier komputerowych.
Zlicytowałem je wśród bywalców pewnej grupy kolekcjonerskiej na FB.
A to nie teraz bo urlop, jak wróci (3 tygodnie).
A to nie przeleje kasy bo niemała i strach.
A to bo kurierzy niedostarczą bo paczka ginie (ja sam finansuję wysyłkę ubezpieczoną

A to pobraniowo może ale koniecznie z opcją sprawdzenia zawartości.
Odmawiam, za dużo historyjek słyszałem + odmawia pokrycia droższych kosztów wysyłki.
Sam odbierze, bo delegacja. 2 tygodnie później, w dniu delegacji - hej jednak nie przyjadę.
Allegro lokalnie? Niech będzie, zależy mi na ochronie kupującego. Prowizja? Nie nie, bez prowizji.
Wystawiam bez prowizji - "ale tu nie ma kup teraz? to jak to?". Tłumacze że kup teraz = prowizja.
Aha. No dobra to niech będzie. Zmieniam ogłoszenie, podnosząc cenę o prowizję.
Kontrahent klika, myślę sobie jestem w końcu w domu z tematem. Mija doba - brak wpłaty. Informuję go, może zapomniał?
W odpowiedzi słyszę że wpłacił tyle ile warte minus prowizja.
"bo może allegro zwróci, a jak zwróci to po co płacić? poczekajmy do poniedziałku" (była środa)
Odpowiadam że nie ma czegoś takiego jak częściowa płatność, a nawet jeżeli to po 5 dniach żadne pieniądze nie trafią do mnie tylko co najwyżej zwrot pójdzie do wpłacającego. Ogólnie niepotrzebna kombinacja, allegro nie jest głupie.
Podejrzewam że koleś chciał wykiwać allegro na zasadzie że ochrona kupującego tak, ale za darmo

Koniec końców nic nie mówiąc przelał kasę bezpośrednio na moje konto, choć w tytule podał nazwę ogłoszenia i swój nick allegro (dziwne).
Tym samym wyszło na jaw że info o częściowej wpłacie było ściemą, bo nie czekał na anulowanie płatności przez allegro.
No ale nic, kasa w kieszeni, paczka poszła, zobaczymy czy będzie zadowolony w ogóle

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- Merrick
- Kontakt:

cyrk

zabawne jest to że robią to dla paru złotych

Thorens TD-160 Super, SME Series III, OM 30 -> Staccato OS-> Dyskretniok -> Hafler DH-100, Hafler DH-220, Dynaudio Audience 40
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Ktoś przychodzi po coś taniego (100 zł?) "a da radę z darmową wysyłką?" (wtedy 10 zł)
Nie.
"A no to odpada, dzięx"
Ja z ciekawości - serio ten koszt wysyłki zaważa o decyzji zakupu za taką kwotę? Przecież Tobie ponoć zależy?
W odp. dostaję litanię o dźwigni handlu, czego to w życiu nie przeszedł, o tym że jak nie widzi chęci do negocjacji to z zasady rezygnuje oraz że w Warszawie się dobrze zarabia więc w sumie co mi szkodzi.
Ze skwaszoną miną chyba nawet nie odpisałem, ale zacząłem wtedy też inaczej myśleć o wycenianiu towaru na sprzedaż
Nie.
"A no to odpada, dzięx"
Ja z ciekawości - serio ten koszt wysyłki zaważa o decyzji zakupu za taką kwotę? Przecież Tobie ponoć zależy?
W odp. dostaję litanię o dźwigni handlu, czego to w życiu nie przeszedł, o tym że jak nie widzi chęci do negocjacji to z zasady rezygnuje oraz że w Warszawie się dobrze zarabia więc w sumie co mi szkodzi.
Ze skwaszoną miną chyba nawet nie odpisałem, ale zacząłem wtedy też inaczej myśleć o wycenianiu towaru na sprzedaż

Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- hansolo
- Gramofon: Metz tx 4963
Olx to jest rak.
Na pytania w stylu "jaka cena ostateczna?“, odpowiadam krótko: taka jak w ogłoszeniu.
I temat zamykam od razu z takim delikwentem.
Już wiele rzeczy wyrzuciłem do kontenera bo nie miałem ochoty użerać się z ludźmi o parę złotych.
Tak samo miałem ochotę zrobić jak sprzedawałem Daniela. A może Pan obniży cenę bo przyjadę 50km to na paliwo będzie. Ooo a tu jest uszczerbek pokrywy na zawiasie. W sumie nie widać ale wie Pan, ktoś chyba nie dbał. Czarny Daniel? To pewnie malowany bo z fabryki chyba takie nie szło. I tak wkoło Macieja.
Wszelakie dyskusje zamykam ciszą z mojej strony lub zaproszeniem do innych ogłoszeń gdzie się płaci więcej od handlarzy.
Na pytania w stylu "jaka cena ostateczna?“, odpowiadam krótko: taka jak w ogłoszeniu.
I temat zamykam od razu z takim delikwentem.
Już wiele rzeczy wyrzuciłem do kontenera bo nie miałem ochoty użerać się z ludźmi o parę złotych.
Tak samo miałem ochotę zrobić jak sprzedawałem Daniela. A może Pan obniży cenę bo przyjadę 50km to na paliwo będzie. Ooo a tu jest uszczerbek pokrywy na zawiasie. W sumie nie widać ale wie Pan, ktoś chyba nie dbał. Czarny Daniel? To pewnie malowany bo z fabryki chyba takie nie szło. I tak wkoło Macieja.
Wszelakie dyskusje zamykam ciszą z mojej strony lub zaproszeniem do innych ogłoszeń gdzie się płaci więcej od handlarzy.
- Mawis
- Gramofon: JVC QL-A7
Ja ostatnio wystawiłem na olx 2 tv kineskopowe stare za darmo. Zawalaly tylko, jeden Philips 32 cale chyba z 50 kg wazyl. Zadzwonil gosciu, zapytal czy aktualne i czy moze po 16. Ok mówię. Przyjechał, zabral, zostawił browara
. I git.

JVC QL-A7 JVC Z1S ADC QLM32 MK3 Audiolab 8200a Akai CD1100 JVC XL-E300 Dual CL720
HK21 Nikko STA8080 Namco NSZ333
----------------------------------------------------------
“𝙶𝚘𝚘𝚍 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚜 𝚐𝚘𝚘𝚍 𝚗𝚘 𝚖𝚊𝚝𝚝𝚎𝚛 𝚠𝚑𝚊𝚝 𝚔𝚒𝚗𝚍 𝚘𝚏 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚝 𝚒𝚜.”
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Gratis to uczciwa cena Mawis 

Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- Mawis
- Gramofon: JVC QL-A7
Mógł co prawda zostawić 2 ale niech mu tam

JVC QL-A7 JVC Z1S ADC QLM32 MK3 Audiolab 8200a Akai CD1100 JVC XL-E300 Dual CL720
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
- Cichy5000
- Gramofon: Technics SL-1610MK2
Takie tam 

Sony PS-X4, 205ED B-SAS od Jico,
PreamP Dyskretniok.
HiFiBerry Digi2 Pro +, ubp-x700, Dac MFD 6N3P; Yamaha M 4, C 4 ;Ayon Audio Scorpio,
Tellurium q ultra black ll, 2497 Mogami.
Tellurium Q Silver,Harbeth C7ES-3
PreamP Dyskretniok.
HiFiBerry Digi2 Pro +, ubp-x700, Dac MFD 6N3P; Yamaha M 4, C 4 ;Ayon Audio Scorpio,
Tellurium q ultra black ll, 2497 Mogami.
Tellurium Q Silver,Harbeth C7ES-3
- SimonTemplar
- Merrick
- Kontakt:
Suski to zabawny koleś

.................................................................
A dziś wysyp memów z Tuskiem

- xyz
- Gramofon: Sony PS X-50
- Kontakt:
szanuję za dystans:
https://twitter.com/djcarpigiani/status ... 7umMtVCtkQ

https://twitter.com/djcarpigiani/status ... 7umMtVCtkQ
pomiędzy "zabawny" a "śmieszny" są miliony lat świetlnych

- kinky
- Gramofon: Philips 5877

Dużo ostatnio memów z repolonizacją

Ten mem pojawił się wczoraj 15 min. po konferencji sub zero, rozpowszechniali go dworzanie zera z solidarnej rosji (0.7)

Philips 5877 - [MiBoxS-Fiio D03] - Tensai TA-2045 - Dali 104
Panasonic XR45/CD S65 - Jamo Studio 160
Technics EX510/CD PG580A - Altus 120A
- Merrick
- Kontakt:
"kocham" Suskiego

Ja kiedyś złapałem pracowników prokuratury na tym że potrafili w 15 minut powiadomić pozwanego że go pozywam. Tak mnie to wk.....o że napisałem skargę do Prokuratury Okręgowej. Akurat Ty wiesz jak to wygląda potem po linii służbowej.
- kinky
- Gramofon: Philips 5877

Philips 5877 - [MiBoxS-Fiio D03] - Tensai TA-2045 - Dali 104