Dobrze rozumie? W sprawie łapówki świadek jest wiarygodny, a już w sprawie sprzedaży taśm obcemu państwu, nie jest...
Jak widać PiS i partnerzy czekali na okazję odpalenia a to nie zbyt dobrze świadczy o prokuraturze
Panowie od łapówek byli badani na wariografie. Padały tam pytania o Rosję i współpracę z rosyjskim wywiadem
Sprawdziłeś w Lex ? Taka jest wykładnia art.231? Jest jeszcze ustawa o prokuraturze
Gdzie mogę znaleźć listę pytań z uzyciem wariografu... bo jedyne co znalazłem to https://twitter.com/cezarygmyz/status/1 ... SbK8EahMFA, z którego oczywiście to nie wynika, choć tak twierdzi autor twitta... Niestety do autora jakoś nie mam zaufania...
Co do dziennikarza można mieć wątpliwości ale na dokumencie który Gmyz wrzucił jest pieczątka eksperta który sporządził opinię
Pytałem o wykładnię prawa nie o treść art. KK. Mam w domu prawie wszystkie kodeksy. Poniżej fragment z wiki o wykładni prawa:
Ekspert pisze: nie wprowadza w błąd w zakresie treści zadanych mu pytań. Ale jak się pytań gdzie jest lista pytań? Pokaż, wtedy będzie wszystko jasne.
Donald Tusk kiedyś w sejmie powiedział że "cała spraw była pisana cyrylicą" i pod tym kontem było prowadzone śledztwo. Te 600 000 euro wtedy było błahostką a dziś dzięki Donaldowi Tuskowi ponownie ożyła.
Np.
Oj tam, oj tam, akurat by odpuścili Tuskowi, dla tej prokuratury Tusk jest celem nr. 1, a nie to czy dorwali się do władzy dzięki ruskiej wrzutce. Temat był szykowany na wybory, ale zero popuścił po poniedziałku i wtorku, i rozbroił bombę o rok za wcześnie
Tak w temacie czy to prawda, czy nie. Serio uważacie że tak doświadczony koleś jak Tusk wysyła po łapówkę syna z reklamówką? Ja wiem, że politycy to idioci, no ale nie aż tak. Po za tym ktoś policzył że 600 tysi E zmieści się do torby pod warunkiem, ze to będą banknoty po 500. Raczej rzadko spotykane, w banku trzeba wypłacać bo to jednak spora kwota. No nie trzyma się kupy ten story za cholerę.
Możliwe. Dziwna sprawa jak dla mnie. Zauważ że Marcin W. składał zeznania 20 listopada 2017 roku czyli po 21 listopada 2022 sprawa by się przedawniła... ? Co o tym myślisz? Bo jeśli sprawa się przedawnia to Zbigniew Ziobro miał niewiele czasu na "odpalenie" sprawy z łapówkąkinky pisze: ↑20 paź 2022, 22:10Oj tam, oj tam, akurat by odpuścili Tuskowi, dla tej prokuratury Tusk jest celem nr. 1, a nie to czy dorwali się do władzy dzięki ruskiej wrzutce. Temat był szykowany na wybory, ale zero popuścił po poniedziałku i wtorku, i rozbroił bombę o rok za wcześnie
Czekamy na postawienie zarzutów (po 5 latach) i wizytę smutnych panów o 6 rano
Gdyby to miało ręce i nogi na tyle mocne żeby wystarczyło choćby do tymczasowego aresztowania to udupiliby syna Tuska już dawno, choćby dla zemsty i zdeprecjonowania głównego i znienawidzonego konkurenta, wiadomo jaką mają fixum dyrdum na jego punkcie. Z bardziej błahych powodów ganiają oponentów politycznych. Wydaje się to tylko kolejna przykrywką żeby przykryć kolejne wpadki przykrywającą poprzednie wpadki........