Niedługo usłyszę Twojego DACa u @Cichy5000 ale resztę toru audio też chcę

Niedługo usłyszę Twojego DACa u @Cichy5000 ale resztę toru audio też chcę
Ostatnie wersje zarówno na PCM56 jak i na TDA1541 czy 2 x TDA1541 mają moduł BT obok USB, COAX i OPTIC.Mawis pisze: ↑04 paź 2022, 18:16moduł BT ?
Ok dzięki za info. Czyli streaming ze smartfona jest mozliwy. Fajne to!
No ale ze smartfona można inaczej?
Chromecast? Wtedy telefon jest tylko pilotem. A urządzenie ciągnie dane bezpośrednio z sieci).
Chyba nie
Az tak się na tym nie znam. Objaśnij jak to sparowac z tym Dacem i smartfonem żeby słuchać np. z Tidala w opcji dobrej jakości?
Trzeba zacząć od tego, że to na pewno nie jest najlepsze rozwiązanie. Ale wydaje mi się, że lepszej jakości niż transfer przez bluetooth. Potrzeba urządzenie z wbudowanym google chromcastem (np. chromcast audio, Chromecast tv, itp.) Urządzenie łączy się bezpośrednio z siecią Wi-Fi i przez kabel optyczny połączone z dac. W telefonie z aplikacji np. Tidal "wrzucasz" muzę na urządzenie, a ono wszystkie dane ciągnie już z sieci. Także nie ma transferu między telefonem a urządzeniem. Przynajmniej tak mi się wydaje
Po USB. Ja gram tak TIDAL i Spotify. Kabelek USB przez wtyczkę OTG i gra
Podobnie masz ze Spotify. Podłączasz kompa a sterujesz dowolnym urządzeniem na tym koncie. Czyli leci z kompa a głośniej ciszej i kawałki zmieniasz na telefonie.
Cały czas mówimy o DACu